Fellas :)

Friday, January 28, 2011

our LIFE is a DRAMA .


the best part is , im happy act with you in whole our drama. HAHA. i LOVE you sayang . :) who? who? who? can i keep just secret by now. okayh :) but for sure he my EX sygs before now he's ,mine back ! :) sorry for being rude for you baby, for being UN-cared bout,ahaha. now im gonna repay back everything. im gonna take care of you loving you everything is you :) you're the one i need baby .

Thursday, January 27, 2011

IM GONNA MOVE OUT ! :P

i always dreaming bout something. dream that i nak try jauh and blajar berdidikari dah lama sangat. even sometimes i sendiri tak sure whethier i berani nak jauh dari family atau tak .hummm . . but now i dah nekad i nak stay sendiri , sendiri tak sendiri lah . with my own sibling. my sis EMA and ELy. :) my mom kasi green light okeyh ! hehehe. and i really want it . seriously ? if anything were good , im gonna moving to Key Ell :)) hehe ! im happy , for a first thing, im gonna have a great memories back with my siblings which is i really wanna it so badly ! second, im gonna try live my life with my own ! hehe . :D third i just takut i tak ley jauh lama2 ngn my mom !  I LOVE HER SO MUCH okeyh ! :) but well, demi future i . i have to live my own . :) and maybe bulan 6 i move sana . wait until my sys ELY finshed her stdy :) im gonna love it !

describes me in 1 words please ?

tak senang utk kita carik BFF sekarang nie . ade je yang kurang ade je yang lebih . if over maybe kita lak tak suka . and tak senang nak carik bff yang kita ley share sume !! baik senang  baik susah . humm . for me i have 2bff . humm . .  nak describes pun tak tau . its just kan besh kalau ada bff yang ada time senang susaah. share everything with . humm . but no matter what i still love my bff ! :) but korang if nak ada bff, pikir banyak and cari yang terbaik . tak senang now nak carik yang betul BFF ! :)

Wednesday, January 26, 2011

its happening...

                                        who gonna be this lucky man??? dream dream .
hey :) 
firstly u guys tau tak i had a DREAM ! haha  . yeah, kind of sweet dreams lah. here the story... hehe :) 
okeyh, u guys taukan i cmner? kind of sosial, and in my dream i have a one man which so damn kind men , soft spoken,sweet, honest,responbility on him self or other's,caring damn much ! well, I JUSTFALL IN LOVE WITH MY MAN IN MY DREAM ! haha . weird kan? but reall, that what im feels, but if in a real world . real life hell no i will have someone like him. he just being too perfect for me.ofcourse i wish someone like him in my dream.but well dream its just adream isnt ?hehe . dream dream dream. keeping dreaming babe ! haha. 
second thing when im at hospital taking care of my lil sis , my aunty came by . haha . so damn suprised cause i dont know at all. seriously i dont know at all . then, tersebut lah kisah antara i ngn aunty i yang mana dah masing2 majuk . haha. but well, that;s  family." air dicincang takkan putuskan?' hehe . and the next suprised is my cuzzy dari KL datang straight away from there just because wanna celebrate my grandma birthday . haha . well yang buat i happy cause i dapat jumpa with all my anak sedara ! heheh . :) i sayang sangat with all my nephew and niece oke ! haha . penat jugak lah melayan diorang  kitorang having a great dinner at one BISTRO at NEW WORLD PARK, forget the name . haha. sorry :)but all their food ! seriously damn nice ! delicious ! marvellous ! hee  :) hope sume enjoy . and guys sorry tak pat nak blanja cause im broke . neway thanks for my aunty yang blanja !okeyh?? hehe and after makan cm biasa, i tak puas main nggn diorang punya lah melayan hinggakan mandi peluh i . hahah . bukan diorang but i ?? haha . i love them ! serious lah ! :) haha . 
and to TOK sayang sorry tok akak lupa sangat nak beli hadiah . humm :( but doesnt mean i dont love you , i LOVE YOU still !:) HAPPY BIRTHDAY TOK !hope panjang umor lagii .:)) i love you ! and i LOVE MY FAMILY ! family is price less! KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA . hehehe
 happy birthday NENEK !! LOVE YOU!
 kesayangan saya ARRIEL
 kesayangan saya DANISH
 PALING NAKAL paling i sayang ! ALIFF !
this is mea !! grrr ! damn cute ! HAHA

Tuesday, January 25, 2011

again again and again . :(

again and again . yeah , once a month . its sucks right ? but well, dah sakit have too lah . nama penyakitnya epilepsy or in malay sawan tarik .pity her lah ... humm . but apa nak wat nama penyakit kan . kena lah jugak face . humm . kalau fikirkan kalau sampai die besar still macam nie , macam mana agak nye future die . kesiann jugak .. humm . kitorang tak close sangat tau . bukan tak close just mcm due2 ego nak hugs2 nak kiss , hahaha . nakd aring . like my youngers sister . haha . so semalam biler die sakit , die ngadu at i yang die sakit pale i jadi gabra . its just i dont know what to do je . cause mmg dah penyakit nye mcam tuh so, i tak brani nak wat pape .then, die nanges . then i just pushed her to be more patient wait until my mom get back . masa tuh my mom tak balik lagi . then i told her that i nak gi cari panadol for her . then you guys tau  tak , die grab tangan i kuat2 and peluk2 i erat2 like tanak lepas lah ! humm then i pikir , i dapat rasa the LOVE lah ! ouh dammit !masa tuh my whole body was shaking u tau tak ! cause i dah  tak tahu nak wat pe dah . haish ! and cm biasa just keep cry and wait until my mom balik je . hehe . :) then kitorang reach g HOSPITAL . humm . masa kat hospital pun die still tanak lepaskan i . then die cakap " kak jangan pi mana , tunggu sini ! "dgn pegang tgn i punya lah kuat u guys tau tak . hahaha . humm . masa tue i betul2 rasa the LOVE tuh ! haishh !  then , now she fine for now lahh .but cm biasa she will always admin . humm . dapat doakan jelah . nak wat cmner dah penyakit die cmnie . humm . but well , I LOVE YOU LIL SIS SYASYA :)

Friday, January 21, 2011

Dearest A W A K . . . .

awak ingat lagi tak ? apa yang kita get thru selama nie? huumm. biar saya gtau awak satu2 yee? 

  • awak tak suka saya tido lambat! -Sekarang awak dah tade ngan saya,sebab tuelah saya kerap tido lewat,bab dah tade orang nak marah2 saya kalau saya tido lewat.
  • awak tak suka saya degil ! - sekarang apa orang cakap saya tak pernah ekot ! humm, bab awak tade nak bebel jgn degil lagi -
  • awak tak suka saya jauh dari handphone ! -sekarang handphone jarang lekat dengan saya,dulu kalau saya lambat pick up call awak,awak mesti marah kan?then saya majuk awak pujuk ,hmmm -
  • awak tak suka kan kalau handbag saya banyak benda2 tak guna?kalau ada awak mesti bersihkan utk sayakan? -sekarang handbag saya penuh dgn paper2 yg tak guna . tada orang nak buangkan.saya malas. awak tau kan?-
  • kalau saya sakit ke demamke,saya tak suka gi clinic! tapi awak akan paksa saya jugak ! the best part is saya ekot je cakap awak ! -sekarang kalau saya sakit ke demam ke apa ke, saya duk umah amik panadol je . bab awak tade nak bebel2 lagi . saya suka dgr awk bebel saya . 
  • dulu awak suka kiss hidung dari mulut saya kan? haha. saya rindu ouh awak.saya rindu awk kiss hidung saya .- sekarang saya suka geget hidung adik saya . itu jelah tempat saya lepas rindu kat awak. and sejak saya kenal awak saya suka kiss hidung  orang .sampai sekarang- 
  • handphone,emel,facebook,myspace,friendster, sume awak boley access kan?awak jahat ! awak selalu dlete apa yang awak tak suka ! tapi awak tau tak itulah buat saya sayang awak bab saya dapat rasa awak care sal saya . -sekarangsume full ngn mcg tak guna je wak,,rasa bosan lak tada orang nak gado sal awak buang kawan2 saya sume. hehee.
  • awak tau saya tak suka orang berjalan letak tgn atas bahu,tapi awak lah yg slalu buat,mentang2lah awak tinggi ! werkk! -sekarang saya slalu pegang tgn kawan2 saya kalau kitorang kuar sekali. bab awak tade nak pegang saya lagi- 
  • awak sangat lembut,soft spoken bila bercakap atau awk marah awk tak pernah tggi suara dgn saya, sebab tue saya sayang awak ! -sekarang semua laki yang saya kenal semua asyik nak tggikan suara . tak macam awak !
  • awak selalu nyanyikan lagu tuk saya before saya tido,kan?awk suka nyanyi lagu old skool even awak nie social. HAHA-sekarang before tido saya bukak youtube je dgr wak. :(
  • dulu pagi2 mesti ada call dari awak ,mcg awk semestinya ! pagi saya ceria sgt bila ada mcg awak !-sekarang pagi2 pun ada orang hantar mcg, tapi dari HOROSKOP yang tiap2 hari tuh :(
  • awak ingat tak kadang2 bila kita jumpa,kitakan jarang jumpa tapi bila jumpa awk selalu picit jerawat saya ! -sekarang muka saya banyak jerawat wakk ! awk tada nak picitkan tuk saya -
  • awak tak sukakan kalau saya curlkan rambut saya? -sekarang awak perasan tak yang rambut saya dah lurus,teringn nak curlkan balik tapi awka tak suka.saya ingat lagi semua tuh-
  • awak dulu kan kalau awak atau saya nak shopping kan mesti kita 3g kan? hee, -sekarang saya shopping tada 3g sapa2 pun. :(
  • awak suka manjakan saya dulu ! over tau ! -sekarang dah tade sapa yang nak manjakan saya - :(
  • dulu awak selalu cakap " awak hak saya tuk selamanya" awak ingat tak lagi ? saya rasa awak tak ingat kalau awak ingat kita takkan jadi cmnie. 
  • awak sekarang dah 2tahun awak, awak percaya tak yang saya tak pernah lupakan awak? -mungkin awak tak percaya tapi ni bukti nye. kalau saya tak ingatkan awak saya takkan buat cmnie.
  • kita ada persamaan , awak pantang orang sebut nama awak salah . samalah ngn saya kan awak kan? 
  • awak saya sayangkan awk lagi . tapi utk bersama awak lagi saya tak rasa jodoh kita ada, 
  • awk terbaik dalam banyak2 yang saya kenal . 
  • awak softspoken.
  • awak manja.
  • awak caring.
  • awak KING CONTROL sama lah cm saya . 
  • awak baik hati. 
  • awak sosial sangat !- inilah kot yang buat kita jadi cmnie-
  • awaklah kepala setan,tapi yang buat saya suka awak awak masih tak lupa mana asal usul kita. awak masih tau hal hal agama. yang mana saya salute awak.
  • awak gila sangat cerewet ttg diri awak, kalau depan cermin mau berjam. AND sama ngn saya.
  • awak suka manjakan saya. sayapun suka manjakan awak.
  • awak suka geget saya ! saya lagi suka geget awak. :)
  • awak tak suka maki2 marah2 .sebab tue saya sayang awak .
  • awak sangat lah bersederhana . 
  • tapi awk boros ! sama macam saya . 
  • awak makan maacam setan ! tapi awak tetap maintain.
  • awak kacak
  • awak sweet
  • hidung awak tinggi
  • mata awak bulat
  • awak sombong
  • awak jual mahal 
  • tapi awak lekat jugak dgn saya. 
  • yeah ! terima kasih utk nearby 2k yang awak bayar tuk lect tuh.
  • maaf ! masa awak accident saya tak call langsung. bukan tanak ,tapi takut tak boley lupakan awak lagi.
  • terima kasih utk selama tempoh awak jaga,sayang,kecewakan saya,manjakan saya.
  • TERIMA KASIH AWAK.
  • 19062008<3 saya akan ingat sampai mati awak. 
  • 22022009 saya takkan lupa awak ! 
Dear awak,
terima kasih sebab wujud dalam hidup saya dan tinggalkan kesan yang cukup. sama ada manis atau pahit. awak mmg terbaik. :) saya hargai semua. saya tak peernah menyesal sikit pun masa dgn awak. cuma kebodohan saya yang terlalu setia dan jujur kat awak, awak sia siakan, humm.
tapi takpa , Everything happen for a reasons right ? humm. saya happy.saya sedih saya bahagia saya kecewa . Terima Kasih jugak bab awak pandai balance kan Kebahagiaan dan Kekecewaan  :) Saya tahu awka tgh bahagia sekarang . dan saya mintak maaf call awak msg awk kebanyakan saya tak balas.bukan sebab saya benci awak. tapi saya takut cintakan awak lagi dimana saya tak dapat melepaskan awak lagi . humm. sebab tue . bila awak call saya selalu bising2 . ada sebab . cm saya kata everything happen for a reason. and did happen to us. awak.. terima kasih bagi saya peluang dalam hati awak. :) saya sayang awak. awak cinta saya. cuma bukan dijodohkan tuk bersama lagi. :)  
 I MISS YOU did well I LOVE YOU STILL....

Tuesday, January 18, 2011

If this is how fate goes on . .

if my love life is sucks  . what should i say more ? i love he more than everything , and in the end i get hurt ? well, in a better word's "I AM REDHA" . i use to loved someone with 101%. and ill give with all my hearts .and if still i get hurt, people never care or appriciatte it? i cant be straightly pissed off.from now on im gonna be prepare for everything .. the past make me be carefull from now. :) but i do love my Special . :)

i am a SMOKER !




yeah , i am a smoker . what bad being that ? humm ! i hate people judge me other way ! okey !humm, well. . atlast kantoi kan? huhu .my mom bising je .! merajuk ! lari umah tok . haishh. and ive to pujuk balik  , but she ask me make a promise ?Oke, tuk nak wat die balik umah . i pun wat promise . humm. but im feels bad . cause . make a fake promise. yeah ! caus ei cant promise i cant stop smoke . iuts so damn hard ! oke ? but, mom.. insyallah . i try . oke. doesnt mean i degil i tak syg u mom . i sayang u sgt2 okeyh ! <3 and i know apa effect pada smoker . but again . susah nak tggl okeyh??? huh ! :P

there is no way to get easy when u r in love.

its not easy when we are in a relationships . too many thing that we have to be responbility. kita kena kuatkan iman, kena percaya satu sama lain, kena jujur, kena sayangkan pasangan kita dan itu seharusnye lah ! dan yang paling penting kena terima pasangan kita seadanya.. bukan i nak bersyarah , but this the truth. and i sendiri lalui . tak semua yang ada sifat2 mcm i mention tadi . ada yang jujur tapi tak ikhlas , ada yang ikhlas tapi tak jujur. humm..and about myself sendiri, i sendiri selalu pikir banyak sal couple i . humm . susahlahh nak buang benda tuh, asal tanak pikir, dalam hati really really nak percayakan die tbe2 ade je hal nye.. humm. kdang2 susah hati jugak . and pikir balik  i better single cause masa single tak pikir banyak pun kan? humm. but lonely giler lah pulakkan ?. humm. so dalam hal nie sama ada kita berani amik risiko atau tak je kan? humm. and i amik risiko tuh . humm . and ill try so hard even ill get hurt one day . cause all my love story ending with hurt's and alot of dissapointment . humm .
 Dear syg's, if u were read this . okayh, im telling u the truth , before u came to mylife.there's got 3 other guys waiting for my answer. and suprising is i just met u, and i just fall in love with u . macam orang tua2 cakap , if kita jumpa someone yang betul, kita akan rasa vibrate or in a better word" GETARAN CINTA" tuh. and bie , i found it inside u . u make me feels that . im trying to be good with you . to treat u in better way . better from i treat my ex before. i tanak kongkong u sangat. i bagi u kebebesan . but what i need is YOU TO BE HONEST. and i do trust you bie. i do trust u that u were honest with me . cause i am . with you . :| i tau u ask someone out with you , u didnt tell me ? should i bad thinking or what? NOPE i dont cause i dont want be old LYNDA. i want be a new LYNDA. the new one without bad thinking. again . .ill hope that u e HONEST baby , i know u loved me . i know u cared bout me . i know u trust me . and u tak kongkong i sgt . humm . i selesa ngn u . humm . cuma bie kadang2 loved need a challenge. and i love it .bie, u r the last one that i need to be in loved and if this is not work . i dont want to be inloved anymore, until i find someone to get married bie.see, im doing it right now ! i am BAD THINKING ! FUCK it off ! :( bie, i just loved u . i cant start to love someone cause when i am . i cant stop bie. like i love u now . :) i want nothing then love from u sygs ! :) that all what i need . and please honest with me . i still love u no matter what . :)

Monday, January 17, 2011

Dear Sandra ive so much fun with you, here its show :)

Sandra kau tersangat busukk ! HAHA

amboi mak minahhh syg ! HAHA

                                                     Keindahan Queensbayand ada lak sorang tuh pandai die pose even candid nie .HAHA
 sangat sedap pun u buat muka cam tuh ! nak muntah oke ! HAHA
Ouh k. this i freaking LOVER . HAHA
 i LOVE this :)
Lemak ku diesebalik beg . HAHAHA
I LOVE YOU AZRIL !

Saturday, January 15, 2011

agak Extreme giler hari nie, i mean 14 Jan 2011 :O


Kira banyak tollah halangan hari nie, pagi2 lagi dah pikir macam mana nak kuar, my mom tade umah.call tak angkat msg tak balas, mcm2 lah, then takpa kuar jugak sama Najat,Kya, and couple nie si Kawan Najat. dah kuar2 tba2 lak ada je yang mengundang.. call sana call sini tak pissed off ke? hadoi ! mmg lah hangen then ada je kata2 yang , haish! mmg minx simpati lah . tapi ada jugak yang betul..hummm .well, at the end mmg salah aku . aku ngaku and at the end mmg suma blame aku lah kan ? humm takpelah. dunia kan ... :( redha je lahh .btw NAJAT! keta u besh ! hehehe ! suke suke suke ! <3 lepas kitorang g lepak kitorang g hantar kawan najat balik at seberang . then pastu, "SORRY V.D and SANDRA lambat sikit pick up korang . kesian korang kan jadi Model Tepi Jalan ! HAHA. after that kitorang g melepak bersama BFF saya Fenz ! suke suke . kitorang g night market at bt.feringghi . . kitorang g  SUNSET BISTRO . terbaik lah ! HAHA . then ada dua orang cikaro . boops diorang ! fuhhH ! HAHA . besar kot !! HAHA :D .Lepas dahh beberapa jam kitorang melepak . kitorang nak balik. otw nak balik . cm sial je ada ANAK ANAK HANTU nie mengacau sampai dekat 2jam lebey,yang pelik tu aku ley plak g cakap banyak merepek bagai pe tah . aku dah tak ingat . hahaha.kesian Najat kan? hummm . . atlast balik jugak kitorang ke jalan yang benar ,, eyh eyh . ke rumah yang benar . HAHA :) balik2 i online lah pulak then i online yang hubby i punya tba2 ade minah nie hanta " u u jum tgk wayang ?" i dah mula menyirap tapi  i pretend to be cool . like always .i tnya lahh u sapa ? then die jawap " EYH DAH CAM CSI LAGI U DOK SELIDIK ? " then  die plak duk menganjing tak sudah2 . siap post2 bagai lagi nie haa kat FACEBOOK die . then i apa lagi terus g cakap ngn die " yang u nak nganjing i kat Status u segala asal ? " then die deny . die kata mana ada . bukan u lah . i cakap at kawan i lah .  itulah inilah . haish ,mmg menyirap tuh !i cakap lah ta yah lahh dok nak nganjing . agak tak puas hati cakap je . then die maki i , i pantang gila i cakap elok2 orang duk maki i bagaii , haishh! pastu mula bermaki makian lahh dalam tuh ! atlast i block dia . cm sial ! muka ayu babe ! tapi pangai cm sial ! mula lahh i nak hangen ! haish !!korang g ahh tgk die NURHASLEYNA ZULKHAIRI . Muka mmg sopan gila tapi pangai cm apa je haish !! bie, sorry syg terpaksa block die bab pangai cm sial ! :) Papepun I LOVE YOU BIE ! I MISS YOU ! bie, lagi satu .. sorry dah tipu bie satu benda..hummm. :(( rasa bersalah pulak ngn bie . hummm. rindu rindu rindu bie sgt!! nanti balik kita jmpa tau ! :) sudah penat mengonline and sedang tunggu jam 6suku tuk gerak myhubby g keje . huhu. and dah penat sangat2 . even dah penat terhasil jugak lahh ini . HAHHAHA . cm bersepah je kan ? haha
   

Friday, January 14, 2011

Never get enough with her!









seriously? ive been love her,like her the easy words.. i adore her .i adore her from the way she act,sings,attitude,social life,fashion, most easy way i love everything bout her! for a long time ! since she start singing a songs name NIAT ! ouh dammit! i start to love her until now. i adore her so much ! i swear by god that i really wanna face to face, see in person with her. serious! i need u! HAHA. I LOVE U DAMN MUCH! I ADORE LIKE NO ONE does!

i really need this!


here the things.. babe a.k.a my bff! fenz , i really need go to vacation! HAHA. and i choose already where. guesslah where?? HAHA.this got a few picture of PERHENTIAN ISLAND ! babe ! jumlahh sygs ! HAHA. i wish we could have this one day .k :) tak ke pulau perhentian pulau langkawi pun jadi lah oke? haha

Thursday, January 13, 2011

I HATE STALKER LIKE YOU FUCKER !!!!

FUCK I HATE STALKER ! 
  • GET UR LIFE FUCKER!
  • I HATE PEOPLE THAT I NEVER KNOW BEING SUCH A BUSY BODY! 
  • U ARE FUCKING IDIOT FUCKER!
  • HELL YEAH ! IM GONNA FUCK UR ASS WITH BIG DICK FUCKER MAN!
  • JUST STAY AWAY AND GET UR FUCKING BORING LIFE! 
  • IM NOT INTO YOU!
  • SO STOP MAKE ALL THIS CRAP!
  • I HATE YOU UNTIL DEAD!
  • FUCK YOU!
  • FUCK YOU!
  • FUCK YOU !!!! 
  • FUCKER SILLY MORRON BIATCH !!

betullah orang kata,kot mana pun atlast MAK jugak yang kita cari kan?

here the story :
    kalau dalam drama,filem,iklan ke bila ada action laki bini gaduh ke mesti ada ayat nie, " HANTAR SAYA BALIK KAMPUNG" "SAYA NAK BALIK RUMAH MAK SAYA","KALAU MACAM NI LAH PERANGAI AWAK,SAYA NAK BALIK RUMAH MAK SAYA", "SAYA NAK MAK SAYA" . HAHA. ini adalah sebahagian darinya. kot mana pun mesti nak cari mak kita kan atlast. humm . ini lahh terjadi ngn my mom sendiri . tapi bukan gaduh ngn ayah tapi kecik hati dgn pangai adik i yang tak nak pegi sekolah . HAHA. agak klaka , tapi humm . itulah . maybe my mom nga pressure kot. humm . dgn i . i make a biggest mistake . let her down for a several time. humm. bukanlahh i nak sangat .tapi tulah benda dah jadi. humm. well, im glad my mom balik cari her mommy,my grandma. she be home soon. insyallah. . I LOVE YOU MOM. i make a mistakes and i regret it . humm.and mom, sorry for didnt talk to u nearby 1weeks.bukan taknak cakap ngn mak.. tapi tuelah  tak tau napa ego nie tggi sangat. humm . try nak cakap . but i cant . i dont know what is stopping me.humm.u guys tau tak, i rindu mak i nak cakap . nak borak ngn my mom . humm . but well ego is ego . its hard to break it . okeyh . humm .  whatever happen lah. i love you mom and i still need a hugs from u . u are the first one im wanna be with forever. :)

i miss this B.B

Dear ano,  
       Wherever u are . remember . i do remember u .. im feels bad cause i didnt take serious our's relation. hummm. but i do still missed u until now . :)

I MISS BOTH OF THIS TWINS !

Dear my twins,
  if u read this. please let me know if u feels the same . :)
my twins did u still remember when our mom get married for a second times ? and we are stay at one apartments. kita masih2 budak2 masa tuh,kecik,comel ag . hehe.and u guys and me running there running here,hee. best sangat . and did u remember, when 1 of us merajuk , and other one of us datang pujuk . hehe. cmtue lahh rotate . smpai cukup ketiga-tiga kita majuk and ketiga-tiga kita dipujuk . kakkk !u know how sweet that? im maybe doesnt have  much memories with u guys . cause what happen to us . parents divorce! its sucks to their children ! this what happen, cause i and my twins now not close like before i does! humm. sis . believe me . . i did miss u . i am alone here. u guys a couple, that been share a story, secret, love, life, laugh,cry.sadness. everything. and i ?? im alone sis. humm .kadang2 rasa sangat tersisih dgn korang. bukan kata call,message even dalam facebook pun korang susah nak bertegur . tapi dalam hal nie bukan adik nak salah kan korang . its just. . i miss u guys and i really need to have a moment a great moment with u guys always . i miss u guys ! humm.
p/s : I LOVE YOU MY LOVELY SWEET TWINS !

im addict to this freaking drug!

Here The Story :
       well, i tak expect benda nie pun . i tak expect nak ada couple pun. cause dah lama sangat ive been single .28.2.2011 nie genaplah i 2tahun single. teruk kan ? haha. masa baru2 single i tak rasa langsung nak ada couple baru, smpai lah dah more than 1year nie,  baru i realize i should have a lover. :) then i keep try.. and try .. well i guess suma tak menjadi.bukan memilih tapi DALAM HATI TADE CINTA. hehe. ade lahh jugak dalam setahun lebih nie dalam 5orang i try . haha. humm.but suma ada yang mengecewakan . huhu. and i start to giving up .humm, plus my BFF and all myfriends got already couple. until 1day YOONA MED a.k.a NANA SI HOT , she mention ” sekarang i(nana), fenz and kya already ada couple now tggl lynda(me) and bubba(cousins),so nana nak tgk antara korang sapa couple dulu? ” HAHA. masa nielahh start pressure sangat. cause nampak sangat dah terlalu lama tak da cinta. HAHA. then i keep try . masa ujung bulan DECEMBER2010 baru lahh beerduyun2 orang , taklah berduyun sangat . HAHA.adela 4orang yang datang. humm . then i keep again, keep trying.. yeah . ada yang boley masuk hati and sampai i confius mana yang i nak . adalah sorang nie . i agak suka . and die macam tbe2 dapat agak apa i rasa at die then die cakap for now better we keep being as friend. then i cakap if that what u want im gonna give it too u . :) . lepas tue , i diamkann diri.. humm. tba2 muncullah sorang nie NOOR AZRIL namanya, hehee. sumpah !how we meet how we know each other’s tak lama . tapi cmna orang kata bila kita jumpa someone nie, perasaan tuh sangat lain. and i found it when im with  him. hee. then 1day he prupose me ! HAHA. ofcourse i say yes ! hehe. i deeply in love with him ! hee.jangan terkejut kitorang just declare on 9.January.2011. u guys nak tau tak . my ex dulu yang i single dekat 2 tahun nie . i couple ngn die pun 19aribulan . pelik je .. cause 19,9 and my birthday also in 9(september). humm. kan ? kan? hehe.tak kesahlah. janji korang tau ! i dah ada special boyfriend for now . :) hee ! hope sangat korang doakan kitorang , cause i sayang die sangat .
p/s : I LOVE YOU BIE !

SHE IS MY BFF.


Its happen a COUPLE PAST AGO . I was a partime worker at one boutique that time . HAHA. Its so DAMN FUCKIN HAPPENING that time.aku ingat lagi masa tuh kau ngn kakak kau. Always berjalan dgn penuh kemacho-an. HAHA. Masing2 pegang handphone. Tangan tak henti2 tekan keypad. Both of u . masa tuh, serious shit aku kutok kau giler doeh.  Sebab kau sombong giler. Tak pernah nak senyum . HAHA. And then after few month aku dok usha kau , tba2 manager situ , AHLING inform aku ada staff baru nk masuk . aku keep tnya ah ling,”sapa?lawaka?comey tak?” HAHA. Ah ling ckp , “esok u tgk sendiri lah .” HAHA. Oke, aku sabar. Aku sabar tunggu sapa staff baru masa tuh . The next day , OMG! Teka siapa staff baru tuh? Haha. FENZIE . masa tuh aku tatau aku nk excited ke apa ke . masa tuh aku keep ask our sista . K.ina . haha. Aku tnya nama kau , budak mana , soalan yg aku takkley lupa . “ dia tuh pengkid ke pompuan ?” HAHA. Bab ,masa tuh kau different giler. Mmg ruff kot . HAHA. Tmbah time tuh kau mcm RUFFEDGE. Ala2 B-Girl . HAHA. Kat dlm butik tuh, ada dua side. Kasut and baju. And kau jaga bahagian baju . and aku bahagian kasut. that time kau nanti duduk kat counter korang kau tgk aku je. HAHA. Bila aku tgk kau , kau alihkan mata ngko . bahaha. Lagi satu soalan aku terkuar kt k.ina “ die tuh napa dok tgk Lynda je?eww~ jgn2 die suka Lynda kot?’ bahhaha . kelakar doeh bila ingt balik . tpi itulah yg aku ingt moment kita first2 kenal. and start from that time . kita mula rapat. HAHA. Walaupun kau agak poyo. Cause always act cool .well, smpai sekarang kau cmtue. Haha. That time kita mcm belangkas doeh . HAHA. Sampai mak ayam besaq kita . Aiden a.k.a Rynn. Kata kita kembaq ta seiras. HAHA. Mcm2 kita wat. Keje giler, keje tak giler.everythinglah  ! ingat tak every break time kita always kuar skali . ta pernah miss. HAHA . and, tiap2 kali break time lah kita asyik cari mangsa kita. HAHA. Lagi lagi lagi masa tuh lah kita GADIS yg paling hot . haha. Bab everyweekend always got a new partner . HAHA. Aahhh,tapi pada yg lain. KAMI BUKAN JAHAT. OKAY?? Kami hanya lah R E M A J A  that time. everything for fun. And babe ! thanks to u ! u ajar I dunia IT. Yelah. Masa tuh im too young. Mana lah tau benda2 nie. And I start to know M Y S PA C E and F R I E N D S T ER . kau lahh yg ajar aku semua nie . haha. Kolot kan aku masa tuh? Cause tatau semua nie. Haha. Thank god , cause God sent u to me. If not until now, I tade account facebook maybe. Haha.well, tipulah . if kitorg tade argue kan? Kitorg slalu gado .haha. but tak penah lama . paling lama pun 2ari ta bercakap. Tapi tuh pun ta tahan nafsu, asyik tggu sapa yg nk cakap dulu. Cm budak2 kan? HAHA. atlast dtglah hakim kitorg k.ina. die yg slalu jadi org tgh dlm hal kitorg. Huhu. Mcm2 jadi masa kitorg keje kt butik tuh. Ada masa aku yg sedih,ada masa die yg sedih. And we both free to give a shoulder when both of us need it.  HAHA. aku jenis yg nanges . ta pandai nk sakitkan badan . bab ta tahan sakit . but fenz weird. Haha. die suke jadi hulk bila die mara. Tumbuk2 at besi? Korang ley bayang?? Sakit tau ! well, I penah try. Almost na nanges. Ta tahan sakit. Haha. well, fenz kan kuat. She did it well. Even t tangan die t lebam . well I guess smpai skrg die still buat tuh kot.n haha. sakitkan syg??euuuw . umm.  ingat tak kita nanti duduk at rak handbag, masing2 cabut rambut gatal masing2. Pas aku, kau . pas kau . aku. Aku cabut  kau. Kau cabut aku. Haha. bersepah rambut kitorg kt lantai. HAHA, then after 1week asyik tarik rmbut gatai . both of us. Mesti akan agak kelihatan botak. Haha. and and and ! I HATE WHEN SHE LOVES ALL THE MIRRORS ! haha. bab if die da nmpak cermin. Serious shit dkt 15minit die t menghadap cermin tuh . kalu cermin tue ley ckp da ckp da at die, “ kau lah paling cantik, boley stop tak guna aku. Aku da penat” haha. kan?kan? cermin dgn die. Mmg takkan berpisah . bagai IRAMA dan LAGU tak dapat dipisahkan. HAHA.and dulu kitorg mmg nakal giler. Bab brani buli our supervisor. Hebat kan ? haha.everytime our supervisor jadi hulk, kitorg t mengelabah carik tempat nk hide. Atlast tempat  display baju kat bawah tuh yg kitorg menyorok . haha. SERIOUS SHIT babe aku rinduu sgt moment nie. HAHA. bnyk doeh kalu nk story . haha. bnyk sgt kenangan kita tau . haha.  the most important part u sgt sgt sygkan rambut panjang u ! huhu. So lembut k. serious guna jari je . ta tipu. Until lah pujuk pnya pujok die potong jugak rambut die. Smpai skunk ta ley biar panjang da rambut die tuh. “ R I M A S “ inilah ayat die bila rambut die da mula panjang. Haha. oke lah , jp2, last story, BABE ! ingat tak masa kita nak gi lepak ?? masing2 tada duit?? MISKIN giler ! mak aku ta bg duit, kau tade duit. HAHA. nak jugak lepak even tada duit . HAHA. atlast,k.ina bagi idea. Buat roti, bawak bekal ? g lepak?? HAHHAHA.serious, klaka giler tau ! haha. tapi kami tetap kuar berbekalkan roti jem. Lepak smpai senja.atlast baru teringt lupa nk makan roti. Buka2 da basi. Atlast baling dalam laut. Kasi bangau makan. Sempat juga bg sedekah kan ?? haha. smpai mati aku takkan lupa .KENANGAN MANIS nie weyh  ! haha.enough when the first year we both know each other. k.
PART 2:
Masa nie fenz da kacak ouh. ! sangat2 kacak ! haha bertambah lagilah peminat dia . haha. masa nie die da mula berjinak2 utk bercinta . ramai giler yg nk berkasih ngn die. Haha. tpi thanks god. Die bukanlah  P L A Y E R yg semua die nk sapu.k  ingt! Haha. masa tahun nie kitorg da mula matang. Sifat budak2 tuh da kurang. Tapi kitorg still lagi giler2 . haha. for sure lah. Masa nie lah aku baru aku tahu tentang erti sahabat sebenar. Bab, kitorg blajar. Susah sama susah, senang sama senang . mmg time nie, kitorg bnyk SHARE and CARING. Ada faedah jugak dgn SHARE and CARING nie. Ngee~ apa aku makan die makan, apa die makan aku makan. Hee ~ masanie kegawatan ekonomi . haha. so bnyk benda kitorg share. And aku happy sgt masa nie. Cause, im in love ngn someone. Ade bestie yg sgt hebat ! so, everything is perfect that time. until lah, die nak balik S A R A W A K selepas beberapa tahun tak pulang ke TANAH TUMPAH DARAHnya. And bila die balik Sarawak . aku buat keputusan berhenti keje. Huhu.ngee~ masa tuh agak KECEWA bab ta dpt ekot die balik. Sedih gak . haha. and BABE ! rindu sgt doeh ,masa ketiadaan kau disisi kuh ! sedih jugak .tapi bila die balik sgt happy ! cause dapat  lepak balik. Hee ~  well, she hate me when I say I LOVE U ! bahaha.  But, that is the real thing.  I LOVE U BABE ! U ARE MY BESTIE EVER !
PART3 :                        
Part nie agak menyayat hati sikit .part nie kitorg da mula jauhh. haha. bnyk perselisihan fahamwe still close kan? Huhu. Kitorg masa nie paling lama dalam sejarah beberapa bulan jugak ta bersms, ta bercolling2, ta berlepak2, huhu. :( penuh drama masa nie. Huhu. Cm biasa jugak. K.ina lah jadi org tengah antara kami. Huhu. Masa nie fenz kejam sgt. Huhu. Tpi cm die ckp . ada alasan yg tertentu, well. Ta dapat lah I nk mention. Cause nie between me n her. Huhu. Walaupun agak lama aku ngn kau ta bercakap sepanjang perkenalan kita . RINDU sgtkat ko time nie tau  !tapi  S U M P A H , aku ta penah lupakan kau kot ! tatau lah kau ?? kau lupa aku kan? Ahha. Sampai hati .  kadang aku msg pun kau tak balaskan? Call janganlah. Langsung tak . huh ! tapi takpe. Aku relax jugak . bab aku sygkan “P E R S A H A B A T A N” kita. Masa nie, korang nak tau . aku lah paling emo. Da la baru pas break . then bestie pulak tade. Mmg emo giler. Mendadak naik badan . gemok tau !!! HAHA, orang TENSION KURUS, aku TENSION GEMOK. Haha. sampai masa tuh aku da start trying to be cool lah. Da malas nk pikir sgt . then she show up . huhu, well, like always.. I ask her to work with us . and she did it! Kau start keje kan ngn aku kan? Haha. umm . then we start close like always kan sygs? :) antara aku ngan kau kan?? Bnyk sgt ! huhu. But well,
PART4 :
Part nie, hubungan sahabat between both of us. Kitorg lagi matang dlm every single part. Semua lah. She dating with someone, I still single . hee. Her life getting better than the past maybe . and im so glad of that.  im happy for her. As I do.  and, ta suka jugak bab dlm part nie kau ada jugak berubah . kau tau kan kenapa?? Kau dah bagi aku jawapan kan ? and aku faham ngn jawapan kau. Haha. ingt lgi tak moment kita kt gurney?? I think around kul 12malm kot. Kita luahkan apa yg ta puas hati and beb , that time so hilarious. ! haha. malu pun ade. And nk sepak pun ada. Haha. “euuw ~ geli geli. Jgn ckp ag. Haha” time nie kau ckp sal aku ckp aku syg kau as sahabat aku and sahabat aku sampai mati . and I do hope for it babe . moment tue terbaiklah syg ! cause kita ckp everything right ? Hope sgt kau ingt smpai bila2.k . and even pangai kau ada yg berubah , like u told me PEOPLE MIGHT CHANGE RIGHT? and it happen.  HAHA, but u still CRY LIKE A BABY, and do ASK ME fo A HUGS ? am I right ? HAHA . and I do appreciate cause I know, there’s a part of u still need me in urlife. Haha. and this part ta ley ckp ape ag lahh. Mmg kau SANGAT HOWT ! haha. sudah semakin KACAK ! and babe , there’s apart u are not change . kau nanti stay at cermin . pantang nmpak cermin. The most important thing u really need. Ur sikat. HAHA . kan?? Haha. and pangai kau yg cool tuh smpai sekarang . HAHA . and babe , this part lah kita mula jadi hantu kan?? Haha. getting WILD BABY ! haha. but kitorg nye PRINSIP ! NO CLUB! Haha, we are not clubbing girls. Haha. that a good thing being around us.k .  babe, kau ingt tak bila kau slalu bebel, argue ngn org nie org tuh ,and aku slalu ckp, “Dgn kau  nie , aku je ley tahan dgn pangai kau kan ?” kau pun tau kan ? yg ley handle pangai kau nie aku je kan? HAHA.the good thing being around u , cause U DO CARE BOUT ME.and things make us still here together as BFF, cause we’ve shared a lot sygs  ! a lot of JOY and HAPPINESS. And if anything happen to END our relation, seriously, im totally gonna freaking out ! fuckin DISSPOINTED . I will not anything happen in our relation AGAIN . cause im gonna CHERISH every moment ! HAHAHAH ! mesti kau terkejut kan ngn NOTE nie ?? HAHA umm . babe, even kau bnyk berubah babe. Tapi aku ttp anggap kau kawan baek aku sampai mati . even kau da semakin kacak sekarang babe ! kau tetap kawan aku  ! even kau tak suka aku manja2 ngn kau ! kau tau aku tau , aku ttp akan manja dgn kau kan ? haha. even kau ta suka aku ckp ngkau “BABE, I LOVE U” aku tetap akan shoutttt jugakk ! “ BABEEE !!! I LOVEE YOUU !” haha. u are my bestfriend ever. A lot lot that we’ve been thru together. Hope u do remember. K ! even 1day uve got ur own family**aku tau kau ta suka aku ckp sal nie kan? HAHA, still remember. I do love u as my BFF ! and until my last breathe **poyo sikit , u are stil my BESTFRIEND FOREVER.k.  babe, 1more thing . PLEASE, DONT MAKE LOST OUR BFF RING. ITS MEANS ALOT TOO ME. :) remember when u did drop it at the beach before? i almost cry.k. :)
                                                    ~~i need LOVER not FUCKER~~

p/s : still bnyak lagi but ta larat nk taip . and ta semua boleh share.k. and babe, jgn marah haa ~ :)

being NORSYAZDLINDA.

Hey peeps :) im so damn new in here . HAHA. its funny how i make this. i rasa ini kali ke-3 i buat BLOG. HAHA. so i hope this will be the last . yelah , first i make i dont exactly know how to manage this damn thing . guess what ? now i start to learn a bit :D Guys !! its 2011 ! well, i guess starting of this weeks . its sucks ! HAHA. really?? yeah , its sucks ! HAHA But i guess its just a starting isnt ?humm . i just wanna make some fren’s,bestfriend’s? boyfriend haa? HAHA. korang mesti fikir im just happy go lucky right? yeahh„ i do. i tak suka nak masam muka infront of my friend’s so i guess the problem that always found me, kadang2 hilang cmtue je. that why we really need a friends beside us. Always.By the way i jenis yang pentingkan my fellas more than my special . LOVER ? :) yeahh. if my BFF doesnt comfortable with my SBF, i berkemungkinan kurang keyakinan at mySBF. i dont know why . but that’s me .humm, FAMILY? the most important people that i need the most beside my BFF. :)well, guys.. kalau nak bercerita tentang diri ini . takkanhabis . well, we better stop it now . maybe will continue other day. :) ouh yeah, i really easy to be friends :) thanks guys who being beside me. LOVE YOU ALL.