Fellas :)

Thursday, January 13, 2011

SHE IS MY BFF.


Its happen a COUPLE PAST AGO . I was a partime worker at one boutique that time . HAHA. Its so DAMN FUCKIN HAPPENING that time.aku ingat lagi masa tuh kau ngn kakak kau. Always berjalan dgn penuh kemacho-an. HAHA. Masing2 pegang handphone. Tangan tak henti2 tekan keypad. Both of u . masa tuh, serious shit aku kutok kau giler doeh.  Sebab kau sombong giler. Tak pernah nak senyum . HAHA. And then after few month aku dok usha kau , tba2 manager situ , AHLING inform aku ada staff baru nk masuk . aku keep tnya ah ling,”sapa?lawaka?comey tak?” HAHA. Ah ling ckp , “esok u tgk sendiri lah .” HAHA. Oke, aku sabar. Aku sabar tunggu sapa staff baru masa tuh . The next day , OMG! Teka siapa staff baru tuh? Haha. FENZIE . masa tuh aku tatau aku nk excited ke apa ke . masa tuh aku keep ask our sista . K.ina . haha. Aku tnya nama kau , budak mana , soalan yg aku takkley lupa . “ dia tuh pengkid ke pompuan ?” HAHA. Bab ,masa tuh kau different giler. Mmg ruff kot . HAHA. Tmbah time tuh kau mcm RUFFEDGE. Ala2 B-Girl . HAHA. Kat dlm butik tuh, ada dua side. Kasut and baju. And kau jaga bahagian baju . and aku bahagian kasut. that time kau nanti duduk kat counter korang kau tgk aku je. HAHA. Bila aku tgk kau , kau alihkan mata ngko . bahaha. Lagi satu soalan aku terkuar kt k.ina “ die tuh napa dok tgk Lynda je?eww~ jgn2 die suka Lynda kot?’ bahhaha . kelakar doeh bila ingt balik . tpi itulah yg aku ingt moment kita first2 kenal. and start from that time . kita mula rapat. HAHA. Walaupun kau agak poyo. Cause always act cool .well, smpai sekarang kau cmtue. Haha. That time kita mcm belangkas doeh . HAHA. Sampai mak ayam besaq kita . Aiden a.k.a Rynn. Kata kita kembaq ta seiras. HAHA. Mcm2 kita wat. Keje giler, keje tak giler.everythinglah  ! ingat tak every break time kita always kuar skali . ta pernah miss. HAHA . and, tiap2 kali break time lah kita asyik cari mangsa kita. HAHA. Lagi lagi lagi masa tuh lah kita GADIS yg paling hot . haha. Bab everyweekend always got a new partner . HAHA. Aahhh,tapi pada yg lain. KAMI BUKAN JAHAT. OKAY?? Kami hanya lah R E M A J A  that time. everything for fun. And babe ! thanks to u ! u ajar I dunia IT. Yelah. Masa tuh im too young. Mana lah tau benda2 nie. And I start to know M Y S PA C E and F R I E N D S T ER . kau lahh yg ajar aku semua nie . haha. Kolot kan aku masa tuh? Cause tatau semua nie. Haha. Thank god , cause God sent u to me. If not until now, I tade account facebook maybe. Haha.well, tipulah . if kitorg tade argue kan? Kitorg slalu gado .haha. but tak penah lama . paling lama pun 2ari ta bercakap. Tapi tuh pun ta tahan nafsu, asyik tggu sapa yg nk cakap dulu. Cm budak2 kan? HAHA. atlast dtglah hakim kitorg k.ina. die yg slalu jadi org tgh dlm hal kitorg. Huhu. Mcm2 jadi masa kitorg keje kt butik tuh. Ada masa aku yg sedih,ada masa die yg sedih. And we both free to give a shoulder when both of us need it.  HAHA. aku jenis yg nanges . ta pandai nk sakitkan badan . bab ta tahan sakit . but fenz weird. Haha. die suke jadi hulk bila die mara. Tumbuk2 at besi? Korang ley bayang?? Sakit tau ! well, I penah try. Almost na nanges. Ta tahan sakit. Haha. well, fenz kan kuat. She did it well. Even t tangan die t lebam . well I guess smpai skrg die still buat tuh kot.n haha. sakitkan syg??euuuw . umm.  ingat tak kita nanti duduk at rak handbag, masing2 cabut rambut gatal masing2. Pas aku, kau . pas kau . aku. Aku cabut  kau. Kau cabut aku. Haha. bersepah rambut kitorg kt lantai. HAHA, then after 1week asyik tarik rmbut gatai . both of us. Mesti akan agak kelihatan botak. Haha. and and and ! I HATE WHEN SHE LOVES ALL THE MIRRORS ! haha. bab if die da nmpak cermin. Serious shit dkt 15minit die t menghadap cermin tuh . kalu cermin tue ley ckp da ckp da at die, “ kau lah paling cantik, boley stop tak guna aku. Aku da penat” haha. kan?kan? cermin dgn die. Mmg takkan berpisah . bagai IRAMA dan LAGU tak dapat dipisahkan. HAHA.and dulu kitorg mmg nakal giler. Bab brani buli our supervisor. Hebat kan ? haha.everytime our supervisor jadi hulk, kitorg t mengelabah carik tempat nk hide. Atlast tempat  display baju kat bawah tuh yg kitorg menyorok . haha. SERIOUS SHIT babe aku rinduu sgt moment nie. HAHA. bnyk doeh kalu nk story . haha. bnyk sgt kenangan kita tau . haha.  the most important part u sgt sgt sygkan rambut panjang u ! huhu. So lembut k. serious guna jari je . ta tipu. Until lah pujuk pnya pujok die potong jugak rambut die. Smpai skunk ta ley biar panjang da rambut die tuh. “ R I M A S “ inilah ayat die bila rambut die da mula panjang. Haha. oke lah , jp2, last story, BABE ! ingat tak masa kita nak gi lepak ?? masing2 tada duit?? MISKIN giler ! mak aku ta bg duit, kau tade duit. HAHA. nak jugak lepak even tada duit . HAHA. atlast,k.ina bagi idea. Buat roti, bawak bekal ? g lepak?? HAHHAHA.serious, klaka giler tau ! haha. tapi kami tetap kuar berbekalkan roti jem. Lepak smpai senja.atlast baru teringt lupa nk makan roti. Buka2 da basi. Atlast baling dalam laut. Kasi bangau makan. Sempat juga bg sedekah kan ?? haha. smpai mati aku takkan lupa .KENANGAN MANIS nie weyh  ! haha.enough when the first year we both know each other. k.
PART 2:
Masa nie fenz da kacak ouh. ! sangat2 kacak ! haha bertambah lagilah peminat dia . haha. masa nie die da mula berjinak2 utk bercinta . ramai giler yg nk berkasih ngn die. Haha. tpi thanks god. Die bukanlah  P L A Y E R yg semua die nk sapu.k  ingt! Haha. masa tahun nie kitorg da mula matang. Sifat budak2 tuh da kurang. Tapi kitorg still lagi giler2 . haha. for sure lah. Masa nie lah aku baru aku tahu tentang erti sahabat sebenar. Bab, kitorg blajar. Susah sama susah, senang sama senang . mmg time nie, kitorg bnyk SHARE and CARING. Ada faedah jugak dgn SHARE and CARING nie. Ngee~ apa aku makan die makan, apa die makan aku makan. Hee ~ masanie kegawatan ekonomi . haha. so bnyk benda kitorg share. And aku happy sgt masa nie. Cause, im in love ngn someone. Ade bestie yg sgt hebat ! so, everything is perfect that time. until lah, die nak balik S A R A W A K selepas beberapa tahun tak pulang ke TANAH TUMPAH DARAHnya. And bila die balik Sarawak . aku buat keputusan berhenti keje. Huhu.ngee~ masa tuh agak KECEWA bab ta dpt ekot die balik. Sedih gak . haha. and BABE ! rindu sgt doeh ,masa ketiadaan kau disisi kuh ! sedih jugak .tapi bila die balik sgt happy ! cause dapat  lepak balik. Hee ~  well, she hate me when I say I LOVE U ! bahaha.  But, that is the real thing.  I LOVE U BABE ! U ARE MY BESTIE EVER !
PART3 :                        
Part nie agak menyayat hati sikit .part nie kitorg da mula jauhh. haha. bnyk perselisihan fahamwe still close kan? Huhu. Kitorg masa nie paling lama dalam sejarah beberapa bulan jugak ta bersms, ta bercolling2, ta berlepak2, huhu. :( penuh drama masa nie. Huhu. Cm biasa jugak. K.ina lah jadi org tengah antara kami. Huhu. Masa nie fenz kejam sgt. Huhu. Tpi cm die ckp . ada alasan yg tertentu, well. Ta dapat lah I nk mention. Cause nie between me n her. Huhu. Walaupun agak lama aku ngn kau ta bercakap sepanjang perkenalan kita . RINDU sgtkat ko time nie tau  !tapi  S U M P A H , aku ta penah lupakan kau kot ! tatau lah kau ?? kau lupa aku kan? Ahha. Sampai hati .  kadang aku msg pun kau tak balaskan? Call janganlah. Langsung tak . huh ! tapi takpe. Aku relax jugak . bab aku sygkan “P E R S A H A B A T A N” kita. Masa nie, korang nak tau . aku lah paling emo. Da la baru pas break . then bestie pulak tade. Mmg emo giler. Mendadak naik badan . gemok tau !!! HAHA, orang TENSION KURUS, aku TENSION GEMOK. Haha. sampai masa tuh aku da start trying to be cool lah. Da malas nk pikir sgt . then she show up . huhu, well, like always.. I ask her to work with us . and she did it! Kau start keje kan ngn aku kan? Haha. umm . then we start close like always kan sygs? :) antara aku ngan kau kan?? Bnyk sgt ! huhu. But well,
PART4 :
Part nie, hubungan sahabat between both of us. Kitorg lagi matang dlm every single part. Semua lah. She dating with someone, I still single . hee. Her life getting better than the past maybe . and im so glad of that.  im happy for her. As I do.  and, ta suka jugak bab dlm part nie kau ada jugak berubah . kau tau kan kenapa?? Kau dah bagi aku jawapan kan ? and aku faham ngn jawapan kau. Haha. ingt lgi tak moment kita kt gurney?? I think around kul 12malm kot. Kita luahkan apa yg ta puas hati and beb , that time so hilarious. ! haha. malu pun ade. And nk sepak pun ada. Haha. “euuw ~ geli geli. Jgn ckp ag. Haha” time nie kau ckp sal aku ckp aku syg kau as sahabat aku and sahabat aku sampai mati . and I do hope for it babe . moment tue terbaiklah syg ! cause kita ckp everything right ? Hope sgt kau ingt smpai bila2.k . and even pangai kau ada yg berubah , like u told me PEOPLE MIGHT CHANGE RIGHT? and it happen.  HAHA, but u still CRY LIKE A BABY, and do ASK ME fo A HUGS ? am I right ? HAHA . and I do appreciate cause I know, there’s a part of u still need me in urlife. Haha. and this part ta ley ckp ape ag lahh. Mmg kau SANGAT HOWT ! haha. sudah semakin KACAK ! and babe , there’s apart u are not change . kau nanti stay at cermin . pantang nmpak cermin. The most important thing u really need. Ur sikat. HAHA . kan?? Haha. and pangai kau yg cool tuh smpai sekarang . HAHA . and babe , this part lah kita mula jadi hantu kan?? Haha. getting WILD BABY ! haha. but kitorg nye PRINSIP ! NO CLUB! Haha, we are not clubbing girls. Haha. that a good thing being around us.k .  babe, kau ingt tak bila kau slalu bebel, argue ngn org nie org tuh ,and aku slalu ckp, “Dgn kau  nie , aku je ley tahan dgn pangai kau kan ?” kau pun tau kan ? yg ley handle pangai kau nie aku je kan? HAHA.the good thing being around u , cause U DO CARE BOUT ME.and things make us still here together as BFF, cause we’ve shared a lot sygs  ! a lot of JOY and HAPPINESS. And if anything happen to END our relation, seriously, im totally gonna freaking out ! fuckin DISSPOINTED . I will not anything happen in our relation AGAIN . cause im gonna CHERISH every moment ! HAHAHAH ! mesti kau terkejut kan ngn NOTE nie ?? HAHA umm . babe, even kau bnyk berubah babe. Tapi aku ttp anggap kau kawan baek aku sampai mati . even kau da semakin kacak sekarang babe ! kau tetap kawan aku  ! even kau tak suka aku manja2 ngn kau ! kau tau aku tau , aku ttp akan manja dgn kau kan ? haha. even kau ta suka aku ckp ngkau “BABE, I LOVE U” aku tetap akan shoutttt jugakk ! “ BABEEE !!! I LOVEE YOUU !” haha. u are my bestfriend ever. A lot lot that we’ve been thru together. Hope u do remember. K ! even 1day uve got ur own family**aku tau kau ta suka aku ckp sal nie kan? HAHA, still remember. I do love u as my BFF ! and until my last breathe **poyo sikit , u are stil my BESTFRIEND FOREVER.k.  babe, 1more thing . PLEASE, DONT MAKE LOST OUR BFF RING. ITS MEANS ALOT TOO ME. :) remember when u did drop it at the beach before? i almost cry.k. :)
                                                    ~~i need LOVER not FUCKER~~

p/s : still bnyak lagi but ta larat nk taip . and ta semua boleh share.k. and babe, jgn marah haa ~ :)

2 comments: