Fellas :)

Friday, February 18, 2011

Couple Ke Single ?

Tadi masa nga berchit-chat dgn gadis cantik NYNO @ http://palaceofnyno.blogspot.com/ , ttg couple then mula i fikirkan satu benda , bukan satu lah banyak jugak , hehe .

  • S I N G L E
                                           orang ramai cakap single lagi baik lah dari couple, kebanyakkan orang yang cakap cmnie kebanyakkannya kecewakan?alah! korang jangan tipu, tau sangat kan? haha same as me lah, masa first break tuh bukan maen punya kecewa, " dah pasnie no more couple ! no more love" berbagai lagi lah rungutan si dara da teruna yang kecewakan ? haha and adajugak alasan konon nya single ok, kalau lonely kawan ada, tapi korang tak sedarkan yang kawan mmg ada tuk teman kita, but boley tak kawan carry what a Special Boyfriend or Special Girlfriend do ?? takkan ? haha, hope korang tau maksud i .Single jugak ada kelebihan die , contoh tada sapa nak halang kita buat itu dan ini, dan kita tak always nak punch card ngn bf bila kita nak g mana2 kan ? haha , itu kelebihan , dan takkan ada halangan if kita nak berkawan dgn sapa-sapa kan ? that mean kalau nak mengedik lebih pun oke kan? hahahha , itu kalau single , and kalau couple???
  • C O U P L E
                                         couple ?? hehe, ada yang kata ! kena control lah ! tak besh ! kena always punch card nak berkawan pun susah ! deyyy ???? sapa suh carik yang menyusahkan ! carik je yang agak2 kita ley go on. kau carik yang ekot otak die mmg tak lah kau nak senang kan ? haha, for me couple besh !! we feel in love sangat2 !! hehe, rasa dimanjakan lah bak kata orang ! haha ada yang menyusahkan jugak bila dah mula start rasa nak sakit hati , dalam bercinta nie semua kita rasa , masam manis pahit kelat semua ada lah ! adat resam orang kata kan?? haha, betullah kot kan?tapi biler dah couple mesti ada heartbroken,break , clash dan sebagainnya.. kan?? haha
  • B R E A K- U P 
 
nak nagesssssssss !!! huhuhu , ini bila kita break ! putus cinta lah bagai lah ! haha, bila dah break nie ada dua part .
       - Ditinggalkan : Yes ! you got dump byhim??? haha , pity you ! yang sakitnya bila ditinggalkan adalah  perkara yang fuck fuck fuck fucker fucker giler ! haha, mmg sedihnya sumpah wa cakapp lu boley kurus oo !bagii i lah paling lama i amek masa nk re-cover balik dalam 2bulan dok menangis dok down, dan utk 80% lupakan dia dalam 8bulan, lama kan?? haha , sebab tuh i susah nak bercinta sikit bab i takut kecewa ingat sedap ke kecewa ?? sakittt tau !!     
  - Meninggalkan : Ini Kejam ! haha , mmg kejam ! tinggalkan someone yang pernah kongsi segalanya ! but maybe they have their own reason! jangan salahkan 100% on them ok, kena percaya jugak ada hikmah balik semua ni, die tinggalkkan aku insyallah nanti ada yang lebih baik datangkan ? sapa tahu kan?contohnya, maybe ada sebab kenapa dia tiinggalkan korang, die sakit nak mampos ke cm dalam citer hindustan tuh tanak korang sedeylah kononnya, hehe, tak dapat restu family ke, die tak mampu tuk cintakan korang ke, kan?? dan kalau yang jenis curang nie yang tak baik !! haish ! cm nak penampa je , i penah tggalkan orang cause i tak mampu cintakan orang tapi bukan kerana lelaki lain , betul ! TAK TIPU ! hehe  .so,renung2kan lah ,
                                               SELAMAT BERAMAL. kekekeke.

so Single,Couple,Break up dh lumrahh dah nie, semuakan ketentuan Tuhan kan? redha je lah, jgn nak uhh banyak jangan nak eyhh banyak ! padahal i pun sama .haha,now continue citer, Secara random nye my close fren and dalam Fb ofcourse mesti nampak berkali2 i in relation ngn die tuh jap die nie , haish, but honestly !semua tuh cm nak try je, but i try, and i cant , tahlah, seolah-olah badi ex i si shah begokk tuh dulu!rasanya jelah . haha, so sesapa kat luar sana saya baik , kenal2 lah dgn saya ! hahaha, nahhH! kau ingat aku desperate ke ? haha, nak tau dak ciri2 yang i nak ??? hehehe 
  1. yang macho tak macho sangat, yang cute lah. 
  2. nak yang tinggi dari i, i 162 hehe
  3. hormat orang tua and hormat i
  4. loving
  5. caring
  6. bertanggungjawab
  7. shemmpoi
  8. control sikit,hehehe i LOIKE .
  9. NO MAT REMPIT please !
  10. soft spoken
  11. suka manjakan i
  12. pandai pujuk cause i pat majuk
  13. kena tau handle i biler i marah
  14. mempunyai keluarga yang shempoi,senang kawen tak kekok, hehe
  15. suka yang kemas bukan messy !! no no no ! 
  16. matured dari i please ! 
  17. tak suka kulit gelap sangat ! 
  18. tak suka rambut panjang sangat! 
  19. tak suuka yang bertindik supa nak g thaipusam!
  20. tak suuka yang heavy social!
  21. tak suka yang suka melayan ! kawan takpa !
  22.  kewangan yang agak stabil cause nanti kawen senang :)
  23. bukan anak manja mak ! cause tanak kawen duk ngn mak awak ! haha 
  24. tak suka guys rambut cm kaler apa tah !! sikit sudahh ! haha 
  25. yang tau sal agama tak yah alim sangatlah but die masih tau cmner nak didik i dgn cara islam dan betul.
  
hahaha, banyakkan ??? but orang kata apa yang kita nak tak semua kita dapat , so redha je apa yang kita dapat janji cukup die ley bahagiakan kita kan?hehe , dan kalau dapat cm ashraff muslim pun oke. kahkah . i mean yang pangai cm die, hidup masih up to date , but islam ttp num 1, barulah ley didik sorang isterikan??hehehe dalah, panjang lebar je ! but last but not least ! IM STILL SINGLE ! ekkekekeke. :P



4 comments:

  1. 2 la...
    ssah kot nak jumpe 1 kepale...
    manjang nk punch card jek an...
    letih kot...
    da la jao...
    haish...
    :P

    ReplyDelete