Fellas :)

Thursday, February 24, 2011

Dear Emak...


" Jangan nangiss Lynda !" itu je yang i cakap dalam hati biler i bertekak ngn my mom tadi .okayh, the thing is  I ngn my mom mmg slalu bertekak . acctually i dont want that, yeah, kitorang slalu bertekak but kitorang slalu jugak duduk dalam bilk bercerita :) and lama mana mak ngn anak nak bertekak, and i ngaku i keras kepala , and degil giler . humm. okay ,petang tadi when my mom on the phone with my aunty, and my mom tgh bercakap sal air for a good health , like milk shake, chocolate shake somethinglah, then my mom mintak flavour coffee, and i suruh my mom amik flavour chocolate, then my mom tengking i " sapa yang nak minum sekarang?! mak yang nak minum, bukan hang ! " and masa nie, mmg dah berkaca kaca mata tunggu nak runtuh je, then ego yg tinggiu cuba tahan tanak nanges ! cause i know i tanak nmpak lemah dpn mak, and i sempat cakap yang " orang cakap lembut2 je yang mak nak tengking kenapa? " then i terus masuk rumah , duduk atas sofa, and ignoring her. and like always she start first, " tau terasa, and kalau tanak orang cakap kasar jangan nak cakap kasar ngn orang len jugak !" hummm, masa nie i tak bercakap pandang muka my mom pun tak, then tah cmner i terlepas cakap , " alah, anak takkan cakap cmnie kalau mak tak mulakan dulu , so sapa yang mulakan dulu ?" and my mom terus masuk bilik, after few's hours. i g bilik mak, cause slalu die panggil i utk urut kaki die, humm but tadi die tidur, i tgk die tido, tibe2 i rasa i sedih giler, tak tau kenapa, before kitorang gaduh lagi teruk, but tadi i terus terpikir, how if lost her? how supposed im live a life without her ? yeah, we keep argue but there's doesnt mean im happy if she not with me. for seriously, im only got her that i can hope for, my dad? is useless !then biler i tgk die tido tercengang jugak for few minutes, then i realize i would never wanna a live a life without her, Mak, akak tau akak slalu sakitkan hati mak,degil,but for real, i dont know what to do, im blank. im stucks, serious ! please, jgn cakap akak tak sayang mak, cause mak the only person that i have. no ones ! :( and fellas, bukan niat nak citer kat sini. totally i dont even know dgn sapa i nak ngadu . im blank for a while. and i feels i hurt my mom more than she hurt me . my ego is high, and i dont know why so hard for me to ask for forgiveness, yeah, you guys maybe kata if 1 day terlambat? yeaa, i ada terfikir bukan tak terfikir. but hish ! ! whatever happen I LOVE YOU MOM ! AND I NEED YOU ! AND PLEASE FORGIVE ME FOR WHAT I'VE DONE :( .

No comments:

Post a Comment