Fellas :)

Thursday, February 17, 2011

Wanita Malang ??


 
Wanita Malang ?? humm, that means memang banyaklah wanita malang dalam dunia nie, sifat sifat nie ada tak pada LELAKI??? mesti ada kan ? tapi diorang under MALANG jugak ke ?? i need more explanation please . hehe .tapi i tak malu nak cakap cause benda2 nie semua ada dalam diri kita, contohnya,

“Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang Ananah, yang Mananah, dan yang Hananah, dan jangan engkau kahwini yang Hadaqah, yang Baraqah dan yang Syadaqah.”

Wanita Ananah:banyak mengeluh dan mengadu dan tiap saat memperalatkan sakit atau buat-buat sakit. ( bukan kata dgn suami lah yee, kalau dgn mak pun kadang2 i buat perangai cmnie. -.- )

Wanita Mananah:suka membangkit-bangkit terhadap suami. Wanita ini sering menyatakan, “Aku membuat itu keranamu”.( perangai ungkit mengunkit mmg perangai i -.- huh ! )

Wanita Hananah: menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain. (entah lah,i tak kawen lagi, but dulu ngn bf  kadang2 bila marah je ungkit cakap " baru i tau hati i masih utk ex i :( " ini  penahlah . hummm )
Wanita Hadaqah: melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya untuk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya. ( humm, kalau dgn bf dulu tak pernah pula nak paksa tapi setakat cakap , " bie , i want this ? :| )
Wanita Baraqah: ada 2 makna, pertama yang sepanjang hari mengilatkan dan menghias mukanya, kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagianya..( make up tuh bukan lah selalu just bila nak kuar, marah ketika makan , dan  tak nak makan dgn yang lain ada because i merajuk . ! )

Wanita Syadaqah: banyak cakap tidak menentu lagi bising. ( benda nie dah biasa, mmg i kuat bebel, ) 



Okayh, so, is that mean secara agama nya i Wanita Malang ??humm , kalau ada yang baca , ley tolong respon i tak, i just nak tau . -.-' so, if i wanita malang, jangan kawen ngn i ? tak kawen lah i ? :( hummm ...mcm tue ke ? humm ,

1 comment:

  1. mmg ianya dari segi agama . tapi , kita mampu mengelakkannya .:)

    ReplyDelete