Fellas :)

Thursday, March 10, 2011

Ive lost my soul since I lost him. . .

Tiba tiba jadi rindu,tiba tiba teringat semua,ada yang best ada yang tak best , i dah stay ngn arwah atuk and nenek since i was like 1years and half , something like that, since my mom and my dad divorced,and  i stay with my grandpa and grand ma,cause my mom busy and she stay seperately, but she always cared bout me . and ofcourse i di MANJA kan sangat oleh TOK WAN or i was called him as BAPAK .cause die dah macam ayah i sendiri cause die yang jaga i pagi siang dan malam , yeahh, mmg i stay ngn tok perempuan i sekali, but I paling rapat dgn arwah tok wan . And I love both of them.
Arwah tok wan I penyayang, caring, jaga I sangat, And dia takkan pernah pukul I, kot ye ye pun main2 . takutkan I . that y i manja sikit, and sensitif. cause arwah tokwan , takkan biar I  nanges sorang sorang . Humm, I ingat bila I sedey he always be on my side , humm, die akan try pujuk I, die akan buat i gelak , Umpan die dulu , " adik, amik 50sen pi beli ice pop " and i was grab the money and straightly go to the shop, and i bhought one for me and one for him . arwah pun suka icecream! Arwah lebih memahami dari ayah I sendiri atau mak I , arwah pandai pujuk I , and i rasa sangat kasih sayang dia, but my dad ? I didnt . humm . completely lost . tak salahkan my dad jugak cause I sendiri buat choice tanak rapat ngn die, cause I hate him left me when i was like 8 month ?? TAK PATUT sangat ! and my late grandpa yang jaga I , makan minum I , pakaian I semua dia , and ofcourse my mom. masa I kecik banyak cuzzy jelous cause Bapak alwasy lebihkan I dan bukan diorang :) and i happy for that, atleast I got someone who really loves and care bout me . :(
Masa I kecik nakall I yaa allah ! memang teramat ! seriously smpai I penah kena potong botak , cause my mom geram cause i amik gunting i gunting rambut sendiri . my mom marah sangat. and suruh bapak i bawak i g saloon potong botak terus . and again bapak try cool down kan i , I nanges. but well, when he around kecewa tuh tak rasa sangat . humm. . .Arwah tau nak buat I senyum... :) selama 20tahun I hidup kat dunia nie, kebahagiaan yang pernah i dapat adalah WHEN HE AROUND ME , for serious shit. only him can make me feels nothing like heaven kecuali dgn arwah . macam macam kenangan dgn arwah . pergi mandi air bukit adalah favourite arwah and I . kitorang suka sangat ! humm :( and and , kalau kami dah masuk dalam kolam mmg tak ingat dunia , tak ingat nak balik . humm . . SUMPAH ! i miss every single moment ngn arwah . :(( humm,
Nak tau satu tak ? I jenis degill gila , my mom suh arwah anta I pegi mengasuh, and I sanggup gigit tangan si pengasuh cause I tak nak pergiii ! I nak stay ngn arwah ! :(so , that y lah arwah jaga I smpai dah besar .. :) i happy dibesarkan oleh arwah :) and 1 more part , masa tuh I was standard 1, until I standard 2, arwah akan hantar I gi sekolah and tunggu I kat sekolah , dari i masuk sekolah smpai lah I abih sekolah . :( menyusahkan kan I niekan ?humm :( selamat arwah tak pernah nak merungut depan I . :( humm, Dulu I selalu tidur arwah, I suka peluk arwah, I suka cium pipi arwah tangan arwah and dahi dia. and everything only with him. arwah selalu merungut bila I tdo ngn nye, arwah cakap I tido buas kaki selalu naik atas badan dia . but but ! dia tak pernah stop ajak I tdo ngn dia .:( arwah segalanya buat I . :( The best hugs that i have bila i peluk arwah ! bila i peluk arwah i dapat rasa sangat kasih sayang arwah . :( Demi Allah tak da sapa yang boley lawan perasaan I kat arwah .
Sampailah at one time my mom kawen lain, and mintak i tinggal ngn dia , takkan I nak kata tak nak , she is my mom ! I have too, and  i left him at kampung . :( For sure I missed him like hell ! and bila i ngn my mom, everytime weekend i t suruh aunty i jadi mangsa amik I cause I nak balik kampung meet him . kerap ! selalu jugak ! ada one time I merajuk sangat ngn my mom .then i naek bus sendiri then anik ferry then i suh aunty i dtang amik , semata mata ank dekat ngn arwah cause my mom tanak balik kampung . bila i balik kampung, pelik, perasaan dgn keadaan i tinggal dgn arwah dan mak lain sangat , dgn arwah sumpah ! i rasa lainn , cause i rapat gila kot ngn arwah .
Then arwah selalu datang jenguk kitorang , arwah suka buat suprise, arwah dtang tba2 , dan balik pun tak bagitau , humm, humm , i rindu sangattt . sumpahh ! :(( and masa nie , i kesian kan arwah , die naik moto jauh2 semata2 nak jumpa cucu nya. cause that time itulah kesayangan arwah , moto nye, pegi sana sini ngn moto tuh . :( humm.. kalau nak diceritakan banyakk sangat kenagan I ngn arwah .
:( tapi semua I takkan lupa smpai mati ..
Sampai satu masa, that time i was 12years old, my mom dapat call dari aunty I, yang cakap arwah tba2 sakit dan masuk hospital, hummm.. and ktorang terus balik kampung..sepanjang dalam keta I nanges je, and i was asking my mom, am i gonna lose him? and my mom  keep say ! tak tak, you wont . :( I cant stop cry until I meet him at the hospital . :( I lagi menangis bila nampak die atas katil terbaring tak larat sangat . humm bayang bayang tuh masih kuat . and kalau i tulis ney dengan paper dan pen, i rasa semua koyak ngn air mata i . and i peluk arwah , i keep cakap "Bapak, jangan tinggalkan adik,adik perlukan bapak" :(( humm..and muka arwah tak nmpak cm orang sakit ..cause die tanak I nangis , die lap air mata kat pipi i and cakap " jangan nangis dikk, bapak tak pi mana ,bapak sihat " I ingat lagi moment nie semua , please jangan cakap i tipu , sumpah ! nie lah ynag arwah kata kat i, and masa dah lewat , i tak dapat stay kat hospital , tak dpat masuk cause arwah kat CCU, then auntie bagitau yang arwah ada cancer usus, humm , esok tuh jugak nak kena operate, humm, I tak boley tido malam tuh, pikirkan arwah, smpai biila ayam dah berkokok, I mandi siap2 , dah siap suma , i tungguu nak g hospital balik , then masa kat hospital , I nangesss tak henti , and tak henti henti i cakap i sayang arwah, and i tanak arwah tinggalkan I ,BUT HE DID ! :(( and kali nie different, die pesan kat I , " adik, bapak sayang adik , kalau bapak tadaa..." masa nie I potong cakap bapak i terus tutup mulut bapak , i tanak die cakap pape, tapi die degil cm I jugak, " kalau bapak tada adik belajar rajin rajin, adik jaga mak, jaga diri, jangan melawan mak, bapak sayang adikkk" masa nie mata die dah merah badan die dah ttak larat nak gerak, hummm .. and i JANJI dgn arwah ! and i tak putus putus peluk and i smpai kena marah dgn nurse suruh i tunggu luar cause i tak kasi sapa pun ada dgn arwah. hummm .masa ngn arwah i cakap ngn bapak "JANJI  jangan tinggalkan adik " i menangis masa nie, but arwah " bapak JANJI bapak tak tinggalkan adik " BUT arwah mungkir janji ! die tinggalkan I . hummm :((
Then arwah nak kena bawak ke billik opperation . :( masa nie i pegang tangan arwah , i ikut arwah sampai ke pintu luar bilik opperation , and arwah cakap ngn I " adikk jangan risauu,, bapak sayang adik" , and i cium tangan bapak and i cakap " adik sayang sangat kat bapak" ...... I tungggu tumgggu tumggguu tumgguu . . . 4 ke 5 jam kat luar bilik opperation , i langsung tak makan , yang i tau bapak i okayh. But when arwah kuar dari bilik opperation... die dah tak bercakap, die tak bukak mata, die just baringg je.... :( and i tnya mak " napa bapak diam , bapak baring,bapak tak cakap pape, kenapa bapak diamm makk??? bapak mati ke ??? " masa nie demi allah i meraung ! and I salahkan doctor bab buat bapak i camtuh ! i marah doc doc kat situ ! and mak I jawap , " bapak tak mati lagii, bapak koma..nanti bapak okay.." i penat nangis smpai i tertido , sedar2dah malam , tak ley masuk ICU nak tgk bapak dah. Since arwah kat icu , i keep ponteng class masa tuh i nak amik UPSR, and i keep tak datang . masa arwah kat ICU, I selalu datang cakap dgn arwah , kadang kadang I marah arwah , kenapa arwah tak cakap ngn I, I selalu cakap ngn arwah " baapakk, bukak mata dan cakap ngn adik, adik janji akak ikut apa je bapak nak suruh adik buat " but i marah arwah cause die tak bukak mata, tak bercakap ngn I  . :(( ari2 i kat hospital, ari2 i jeling kat doctor, i tak suka doctor ! Doctor kalau pandai arwah tak jadi cmtuh, itulah yang i keep marah ! :( smpai sekarang ! i SALAHkan doctor yang operate arwah . ;(
3bulan arwah koma dekat hospital . .and tuhan je tau camna i rasa, and i pernah mintak kat TUHAN tukarkan nyawa arwah dgn I , cause i tak sanggup hiduup tanpa arwah. And itu pun TUHAN tak dapat tunaikan .. :( and masa tue i dahh mula hilang semua .... :(
080309 pagi tuh aunty call, suruh bagitau mak datang cepat kat hospital, yang answer call tuh I , then i tnya aunty kenapa !! and aunty cakap " bapak dah takda ..." i menangis sangat !! kenapa bapak tak meninggal masa i ngn dia ! and masa nie i marah sangattt kat tuhan ! bab tak tarik nyawa i dan biar arwah hidup,, masa nie sumpah i hilang pegangan hidup i , smpai i tak percayatuhan tuh wujud. i rasa marah sangat. satu satu orang yang i paling i sayang dalam duina selain mak i , dahh TUHAN amik . . :(( apa patut i rasa >? i was 12years old ? kecuali marah? i marah doctor , i marah tuhan , i marah semua !! tengok arwah kena mandi tengok arwah kena kapan?? buat i lemah sangat !! sumpah i tak tahan ! i tak sanggup , sampai masa tuh , i tak percaya arwah dah tinggalkan i . i still rasa dia ada dengan I , dia buat buat mati cause nak tgk macam mana i , and bila i dah mula boley pikir ngan baik, baru i tau . . arwah betul2 dah pergi tinggalkan I , i hanya dapat cium dahi arwah kali terakhir sebelum arwah kena kapan seluruh  nya, dah mayat dikebumikan . masa nak cium tuh , i punya tahan air mata tak boley kena arwah . humm :((apa lagi yang sedih selain kehilangan orang yang kita hrapakan dan orang yang membesarkan kita seolah olah ayah atau bagi I mmg ayah i sendiri.Hujan lebat sangat , guruh sana sini, time nak kebumikan arwah . That y smpai sekarang i takut kan guruh , i tak boleyy dengar , :( Lepas semua selamat, dekat 4  bulan i jadi gila sikit. :( i duk bbilik, makan pun tak lalu, nangissss je...lagi yang i wat sedih , bila i bertekak ngn mak , mak ada cakap yang " arwah bapak jaga hang sebab kkesian kan hang , dia bukan syg hang sangat pun" lagi stresss .... :( tapi lain pulak i dengar dari mulut adir arwah " bapakk mmg sygkan lynda, dia selalu datang jumpa tok su mengadu pasal lynda kalu lynda dah tada sapa nak jaga lynda ." i nangess bila ingat ayat tuh .. i dah tak mampu nak buat apa, nanges nanges nanges..... smpai satu tahap i tak tau kenap i sendiri dah mula go on cm biasa even bila i sorang i t nages balik , barang dalam bilik i semua hancur , i buang i koyak. :(
I jadi stress, belajar tah kemana, semua i abaikan , now i cakap terus terang i abaikan semua bukan sebab i tak ingat janji i dgn arwah tapi sebab i marah dengan arwah tinggalkan I, buat apa i nak buat semua tuh kalau arwah tada ngn I ... :(( dan sekarang baru i sedar i dah buat silap besar,, bila i mungkir janji ngn arwah ... :( I nak try balik , but ornag kata terlajak perahu boley berundur telanjur kata ? humm. sama je . . :( sekarang dah 7tahun lebih arwah tinggalkan I dan family, tapi demi allah INGATAN i kat arwah sikit pun tak pernah nak kurang, everytime i ingat i sedih i nangiss.. :( Hidup tanpa arwah macam hidup tanpa tiang. cm title blog nie. " IVE LOST MY SOUL SINCE I LOST HIM" yeaa, yang tinggal sekarang just zahir yang teruskan jalan hidup nie, sebab tue i cepat mengalah , bagi hidup tanpa arwah sama je dengan tak payah hidup .. tapi i fikir balik , i masih ada mak and family yang mungkin sayangkan I , i sendiri confius.. :( since arwah pergi semua dah macam lain sangat .. lain sangat sangat... :(
Jangan cakap ngn i " YANG PERGI TETAP PERGI,KITA YANG HIDUP HARUS TERUSKAN HIDUP" tapi korang nak tau , bagi I arwah masih ada , masih wujud utk I, cuma i tak boley  nampa, i tak boley pegang, :( hummm, i tanak sedih cause i tau arwah tengok I .. :( kadang2 i buat jahat i pikir , mesti arwah nangis tgk I... :( tapi bial i nak berubah i tak boley .. bukan i tak cuba .tapi tak boley.. :( hidup bukan senang macam yang kita harapkan ... :( selagi ada nyawa selagi tuh i kat sini ... yang i tau , i dah tak nmpak cahaya dalam hidup i utk i maju kedepan :( but i try bukak pintuhati utk tgk cahaya tuh demi mak I. 

LAst but Not Least, arwah AHMAD BIN ABDUL RASHID adalah segala galanya buat I , I masih boleh tulis blog nie sebab mak I , ZAUYAH BINTI AHMAD. diorang orang yang paling paling penting dalam hidup I . Ayah ? NOT IN MY LIST !and kenangan dengan arwah sampai mati , i takkan pernah lupa ... :(  
END~
ARWAH ADALAH CINTA MATI SAYA ,EVEN ONE DAY I HAVE A HUSBAND WOULD NEVER REPLACED HIM !

No comments:

Post a Comment