Fellas :)

Monday, May 30, 2011

even is just a small matter, if its could hurt . it will hurt too .

the small thing that you think " alahh, its nothing .."
 actually its will hurt me no matter what .
 its not even me , people will hurts too if they are BFF .im not bringin up the thing .
 cause i am hurt already . 
cause you just find me whe you guys need me .
 otherwise . its depends on you guys . -___-
 fine . its okay . take care kawan . -____-

Sunday, May 29, 2011

28thMay2011









the party  was fun ! with this all hot babes ? nothing enjoy then with them ! loveyou guys !

Saturday, May 28, 2011

-28thMay2011-

Happy Birthday BestfriendForever .
I dont really have the latest picture actually lastnight picture still didn upload yet . 
so guys sorry :) but ill promise you guys i upload it as soon as i get the picture . okay :) 
babe, you already turns up 24th by this years .
you are older than our groups and you are the one looking more younger than us .  haha
funny right ? LOL . 
the one thing is this budak kecik matang ! and kadang kadang mengalahkan budak budak haha . 
babe , you already 24th . lagi 2tahun  im going to your WEDDING! haha . 
i know you must say "MEREPEK" .
haha, but that is the fact one day you'll get married have a baby and get shopping with the baby . haha
this is the fact ! i always pray for your happiness . 
and do succes in you carier . 
i kow you can :))
i know you are damn happy now, sweet family sweet lover , sweet friends like us isnt ? hee 
whatsoever, wish your happines and good luck babe ! 
you have done for 24thyears isnt? 
LOVE YOU ALWAYS . :) 
Let's get the party started ! 
damn ! i thought the birthday girl going down ! 
guess im wrong ! 
i was so like sober to hell ! 
how's great never thought that i was going to be like that ! haha 
but yet im having so much fun !
hugging kissing dancing drunk !
get the ass move babe ! haha 
well, i having so much fucking fun last night . 
with my hot babe's , Fenz, Nana, Kya and D ! 
girls night out ! 
that its ! 
enought for this entry ! 
picture will coming right after this post . :) 
thanks :)

Friday, May 27, 2011

answer them !

4 PERKARA DESCRIBE ABOUT YOURSELF
sensitif
degil 
cerewet 
baik hati :)

4 NAMA MANJA KAMU

ell
lynda
akak 
dada


4 PERKARA BAIK YANG KAMU BUAT HARI INI

dapat idea banyakkk ! 
dapat duit ! 
dapat kawan baru ! 
bilik saya kemas ! 

4 TEMPAT YANG INGIN KAMU PERGI

Jeju Island,Korea
Makkah 
Pulau Perhentian

4 BENDA WAJIB BAWA KALAU KELUAR
Rokok 
Handphone
Purse
Kunci


4 PERKARA TERAKHIR KAMU BUAT SEBELUM JOIN CONTEST NI

merepek dengan JOJO 
Update blog
smoke 
mengeliat


4 ORANG KAMU PALING SAYANG DALAM DUNIA INI

Emak 
family 
kehidupan I ! 
arwah atuk :(

4 JENIS RAGAM MANUSIA KAMU JUMPA HARI INI

tak nak mengaku kalah 
mengada 
gedik 
bodoh


4 MISI YANG KAMU MESTI CAPAI TAHUN INI

kerja 
steady boyfriends 
kurus 
happy

4 HABIT BURUK KAMU

gigit kuku
tido lewat
online tak ingat dunia
berangan yang over !


4 PERKARA YANG KAMU FOBIA

orang sakit parkinson!
lipas 
ular 
kilat dan guruh



4 SEBAB JOIN CONTEST INI

jumpa di blog someone
macam best
saja nak try 
bosan

sweet sangat lyric nie !




Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra
Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang
Jikalau tidak kerana sayang
Kuntuman kasih tak mungkin kembang
Andainya jemu mengganti rindu
Jambangan mesra tentulah layu

Makk, Terima Kasih Untuk Segalanya ..



Kalau nak cerita dari awal sampai sekarang memang panjanglah entry nie . :) I was born by, 27.9.1991 by the time Solat Jumaat habis .tengah hari terik that y I degil kot . huhu .bila fikir balik, and now when im look at my cuzzy pregnant how hard she have to bring the bild round stomach here to there and I dapat paham perasaan mengandung dan melahirkan bukan kerja yang senang  .belum lagi menjaga . nak nak pepatah sekarang nie, “ ibu sanggup dan boleh menjaga 10 orang anak ,tapi 10 orang anak tuh belum tentu boleh jaga seorang ibu” huhu, banyak kan pengorbanan seorang ibukan ? mymom life masa pregnantkan i was complicated and how my dad cheat on my mom . i tak malu actually nak bercerita pasal benda yang betul .cause i nak cerita hows hard my mom raise me up . as i know my parents divorced when i was like 8month ? yeah , I am mad with my dad and my step mother ! just after my mom divorced she was sad . sapa yang tak sedihkan after all the end ini yang jadi . sapa nak ? tak sapa yang nak akhirnya macam nie kan ? I was left at my hometown which is my late grandpa and my grandma taking care of me . while mommy try to survive for her and for me. She did the best . she try the best ! segala yang I nak masa tuh semuanya dapat my mom gave everything that I need, nahh, dulu nak tgk I menangis ? susah lah ! I was so happier girls in the world . and masa tuh I kecik lagi and kat kampong my mom always kat Bandar cari nafkah utk kami lah . hum, once a week my mom akan balik . and bila dia balik . ill never let her go. Hum . dulu my mom selalu pelok cium I . and tido die selalu panggil tido dengan dia . even mandi pun dgn dia . my mom spoiled me too much ! I ingat lagi I sangat suka tido pelok tangan mak I . and tido rapat rapat dengan mak . I manja sangat dengan mak . humm. Dulu mak selalu pesan kalau orang Tanya ayah mana, cakap ayah dah mati kena langgar dengan lori . and dulu tak faham kenapa dia buat macam tuh , dan mula mula rasa nak marah sebab my dad tak mati tapi mymom did this just tanak I sedih just tanak I pikir kan orang yang tak bertanggungjawab .humm,dan sekarang I faham . tak cukup dengan tuh, one day , my mom bagitau I , “ adik , kalauu mak kawin adik nak ?” I nangiss ! I tak nak mak I kawin . cause I tau nanti I akan hilang mak I . L the first thing yang I tanya mak I is “ mak , kalau kawin mak ada anak baru , adik dah tak boleh jadi adik ??” then I nangis … tapi emak kita terbaikkan , dia tahu macam mana nak pujuk kita . and atlast my mom kawen and I faham sekarang kalau dia tak kawen takkan nak hidup seorang je ? kan ? tapi orang kata pengorbanan ibu bukan setakat itu je . bila dah besar baru I dah tau , my mom kawen lain sebab I , nak besarkan I . L I ingat lagi masa tuh my mom baru pas kawen , my mom kena balik penang umah ayah baru I , tapi I still kat umah tok , I tak bagi mak I balik “ mak jangan tiinggal adik tau , adik bangun adik nak mak kat sebelah adik tauu! Adik sayangmak, mak sayang adik kan ??” sambil pegang and pelok tangan mak I , I tertido , esok pagi tuh I sedar dalam pukul 5lebey lepas subuh . I pusing tgk my mom dah takda . hilang . I terus keluar rumah , I nangis . I duduk mencangku atas batu kat tepi pagar depan rumah  , I nangiss sampai auunty I bangun . aunty I pujuk I . tapi hati I sedih I tak ley jauh ngn mak I . atlast mak I amik duduk dengan dia dekat penang , masa tuh I darjah 4 . I stay penang. And start masa tuh lah semua nya terjadi sampai sekarang . hubungan I ngn mak I sangat terasaing walau dalam hati I nak sangat menjerit cakap , “ akak sayangg makk !” .allah sahaja yang tahu macam mana I dengan mak I sekarang . asal baik 2 3 hari gaduh , and just repeat the same thing . honest ly I tanak semua nie  . nak kata kena bomoh ada jugak sebab before tak macam nie . kadang kadang kan bila mak I tido I masuk bilik dia , I tgk muka dia then I pelok cium kaki die slow slow dan I kuar  . banyak actually masalah dengan mak I sekarang which is I sendiri tak faham kenapa jadi . I sayangkan mak I  . I cintakan mak I . she the only one I have . I takkan senang tanpa dia . demi allah I tak mintak semua nie jadi sebabnya I terlalu sayangkan mak I . and I tak tau kenapa sebab sebab kami gaduh . -_____- tapi mak , akak teringiin nak bagitau nie kat mak , mak segalanya buat akak, dan akak tak pernah menyesal ada mak macam mak . akak hargai semua yang mak bagi . akak hargai setiap pengorbanan mak . akak hargai setiap titik susu dan darah yang mengalir dalam tubuh akak . demi allah . kasih sayang kat mak . lebih dari segalanya . akak sayangkan mak .tapi manusia tak lari dari wat silap kan? Maafkan akak L mak number satu dalam jiwa akak hidup akak . dunia akhirat hanya ada mak seorang …….

im glad i know you . :)




nahhh, here is she ! gambar perempuan comey yang manja ketiaqqq nih ! haha, sayang dia sangat . she is a good girl ! budak yang baik hormat orang bila kita baik dgn dia and sangat peramah . sampai kan mamak nasi kandaq pun boley jadi bestfriend dgn dia ? bayangkan ? haha . mulut dia kalau dah duduk satu table . aey aey ! sangat tak boley diam ! haha . kecohh nye melampau melampau . tapi itu yang istimewa dari diri dia ! dia nie sangat caring, loving , sweet manja sangat ! hee . and manja dia tuh tak macam setengah orang lain yang aagak annoying . tak . she is not like that . she got a liimit . hee. pipi dia tembam! badan kurus pipi naikk je ! jo makan apa jo ? MAURIPAN yang buat kuih pau tuh ke ? hahaha .cakap pasal makan nie, haa terserah dekat die . kuat makan nye ?? subhanaallah ! mmg kuat makan sangatt sangat kuat makan . haha . bagi je apa pun die melantak je . !and mulut dia nie kalau nak maki orang boley tahan jugak mulut dia . haha . tapi lawak dia nie . kelakar actually !btw, she got a nice damn hair ! Ilove it ! haha . tapi dalam main main dia she is good in stdy . im proud with you syaang ! ingat apa yang kak lynda penah cakap . focus on your stdy . okay ! and please take care bila dah belajar and agak jauh dari family  tuh . jangan lupa kak lynda . selalu call contact kak lynda okay ! ingat tau ! heee. and kerana budak nie lah terjumpa dengan kakaknye . Mimi . :)
And seriously diorang dari keluarga yang baik baik . even akak die walaupun open minded tapi masih baik ! huhu . agak best jugak berkawan dengan orang yang cmnie . atleast tak terikut ikut sangatkan ? hee .
Jojo, whatever is jangan pernahh lupakan kak lynda tau . sayangkan jojo macam adik kak lynda sendiri . LOVE YOU MUCH !

sayang bestfriends saya .

kadang kadang she annoying sangat . 
kadang kadang she is the best . 
kadang kadang i feel like wanna killed her over ! 
kadang kadang i nak menjerit and tell whole world iloveher ! 
the case happens cause diorang pegi tgk wayang which is tak ajak i cause petang tuh kya jumpa i , and takkan tak ley call i after that ajak tgk wayang . sedey jugak . but then cause of this friendship tanak lah merajuk lelama kan ? huhu . iloveyou bff !

Koleksi :)

Koleksi ?
Nahhh, ini lagi satu entry . haha . tetiba rasa nak upload and kalau pikirkan I dah boley bukak kedai bundle cmnie . haha . cause banyak sangat yang tak terpakai . I sememangnya sangat addict pada handbag dan sunglasses . dan yang paling waste I bukan nya slalu pakai . like my sunglasses beli je banyak banyak mahal mahal . tapi pakai ? nahh . jaranglah pakai . haha .satu habit yang sangat tak elok korang jangan ikut ini habit ! okay . habit BAZIR . haha .sangat tak elok ini budak ada habit yang macam nie ! aiyaaa ! nahhh , ini utk diri sendiri dan korang yee ? haha amik pengajaran sikit wahai ELL !
FIRMAN Allah bermaksud: “Dan berikanlah kepada kerabatmu, dan orang miskin serta orang musafir akan haknya masing-masing; dan janganlah engkau membelanjakan hartamu dengan boros yang melampau-lampau. Sesungguhnya orang-orang yang boros itu adalah saudara syaitan, sedang syaitan itu pula adalah makhluk yang sangat kufur kepada Tuhannya”. – Surah al-Isra’, ayat 26 - 27.Imam Malik ra pula berkata: “Membazir itu ialah mengambil harta daripada tempat yang benar dan diletakkannya di tempat yang tidak benar, itulah boros namanya.”Ringkasnya, sesiapa yang membelanjakan hartanya semata-mata kerana memenuhi hawa nafsu lebih daripada kadar yang diperlukan, maka ia termasuk pemboros. Dan sesiapa yang membelanjakan satu ringgit pun pada perkara yang haram, maka ia dianggap pemboros dan perlu diberi teguran serta ingatan.”  
So yang berlambak kat bawah nie adalah half of my collection lah ! haha . tak banyakk sikit je cause banyak dah didermakan dan dibuang ! haha

  • Handbag ! handbag i banyak type banyak range  !haha so sesuai kadang nak simple kadang kadang nak over gituu ! haha
This is one of my favourite !cause kaler die,fashionable mahal pun tak mahal ,paling lama i pakai !

Ini pun satu ! sedap pakai cantikkkan ?CHANNEL. better kata yee ! harga ? jangan tanya ! :D

beg nie kecik je ,MNG, muat letak purse i ngn lipstick je . ini i pakai kadang bila nak keluar dekat dekat je .
This is one is a gift from someone ! VERSACE :) i simpan ag dah 3tahun ! tapi still elok ! biasalhhh .. :)

Ini pernah jadi one of fav cause ala ala coboy girl gitu ! haha i bought from one boutique yang classic sngat !

This Coach ofcouse from someone ! haha :)

ini beg yang paling vintage , haha cause die macam kotak tau ! i bhought from vintage shop at penang :)

Ini i beli dari ONLINE first time i beli melalu online lawa VINTAGE sangat ! and harga pun beshh je :)
ini i dapat give jugak dari sys Tasha ! thanks gorgeous !

Gucci ! i bhought for my own ! i jarang pakai nie,kecuali i kuar ngn datuk datuk !hahhahaa

ini i beli and i boley kira berapa kali je i pakai ! hahaha . cause i beli then after a week later i beli yang baru i tinggalkan yang ini, i bhought from Esprit !

this bag one of my fav jugak ! but jarang pakai tatau kenapa , cause maybe ramai sangat yang pakai !

This one nice one ! damn im in love with this bag i use all  my money to get this !


i beli nie dari MNG and trust me ! i pakai tak sampai 3 kali ! hahaha . bazirkan ??

i bhought from topshop ! lama dah ! tahun lepas ! haha i pakai pun tak lebey dari 4kali ! haha

ini one of my fav , from Vincci ! i pakai nie banyakkk kali ! hahaha cantik and selesa sangat !

This is from FENDY i got this one from someone ! and trust me ! i only wear it once !
This GUCCI handbag ! ilove the most ! ini paling latest and paling kerap i pakai ! hahaha
Tipu lah kalau ni original kan ? i bhought like 20bath ! and i just pakai for snap picture ! haha

this rayban i love the most , but i can count how many tiime did i wear this .











Banyakk spekkk ! and i jarang pakai ! korang nak ??? hahaha
this perfume murah je ! cuzzy i bagi i , from avon kot tak silap i , tapi bau die besh !

ini SILKYGIRL yang i selalu baluun tiap tiap hari !haha

ini also i balun tiap tiap hari from bodyshop,murah and sesuai pakai selalu !
First perfume ever ! wangii !!!! iloveit ! MONTBLANC

i beli nie , ut  tak pakai , dah dekat setahun ! simpan je . hahahaa

in paling latest ! and im out of stock ! pleasee ! nak yang baruuu ! Ouh my GUCCI FLORA !

ini yang bagi kat i was my boss ! haha wangii seyhh !

i beli dari parkson BLOOP brands kot boley tahan harga die 1rat lebey kot . tapi takpa wangii ! :)

burukk dah ! ini 3tahun lepasnya ! haha but then i still simpan okay botol dia ! haha

ini cost like 100 below lah , i beli dari SASA .

bau nie sweettt sangatt ! harga die murah and the best thing tahan lama ! seriously ! ahaaha

this only cost RM19.90 ! but the best part die tahan 8jam ! okay !! haha
ini paling beshhh ! my dad beli masa dia pergi japan , dah lama sangat benda nie and i sendiri tak tau guna i just simpan ke buat collection ! hahaha

DAMN! ini entry yang paling penat i buat ! hahaha ingat senang ke nak snap satu satu pic ? haha  semata mata nak lengkapkan my entry yang tak seberapa nie ! haha . well just for your reading ! :) enjoy it guys ! love you all ! kalau rasa nak barang barang nie bagitau lah i nak buang some of them  ! hahaha
bye peeps :)