Fellas :)

Friday, May 27, 2011

Koleksi :)

Koleksi ?
Nahhh, ini lagi satu entry . haha . tetiba rasa nak upload and kalau pikirkan I dah boley bukak kedai bundle cmnie . haha . cause banyak sangat yang tak terpakai . I sememangnya sangat addict pada handbag dan sunglasses . dan yang paling waste I bukan nya slalu pakai . like my sunglasses beli je banyak banyak mahal mahal . tapi pakai ? nahh . jaranglah pakai . haha .satu habit yang sangat tak elok korang jangan ikut ini habit ! okay . habit BAZIR . haha .sangat tak elok ini budak ada habit yang macam nie ! aiyaaa ! nahhh , ini utk diri sendiri dan korang yee ? haha amik pengajaran sikit wahai ELL !
FIRMAN Allah bermaksud: “Dan berikanlah kepada kerabatmu, dan orang miskin serta orang musafir akan haknya masing-masing; dan janganlah engkau membelanjakan hartamu dengan boros yang melampau-lampau. Sesungguhnya orang-orang yang boros itu adalah saudara syaitan, sedang syaitan itu pula adalah makhluk yang sangat kufur kepada Tuhannya”. – Surah al-Isra’, ayat 26 - 27.Imam Malik ra pula berkata: “Membazir itu ialah mengambil harta daripada tempat yang benar dan diletakkannya di tempat yang tidak benar, itulah boros namanya.”Ringkasnya, sesiapa yang membelanjakan hartanya semata-mata kerana memenuhi hawa nafsu lebih daripada kadar yang diperlukan, maka ia termasuk pemboros. Dan sesiapa yang membelanjakan satu ringgit pun pada perkara yang haram, maka ia dianggap pemboros dan perlu diberi teguran serta ingatan.”  
So yang berlambak kat bawah nie adalah half of my collection lah ! haha . tak banyakk sikit je cause banyak dah didermakan dan dibuang ! haha

  • Handbag ! handbag i banyak type banyak range  !haha so sesuai kadang nak simple kadang kadang nak over gituu ! haha
This is one of my favourite !cause kaler die,fashionable mahal pun tak mahal ,paling lama i pakai !

Ini pun satu ! sedap pakai cantikkkan ?CHANNEL. better kata yee ! harga ? jangan tanya ! :D

beg nie kecik je ,MNG, muat letak purse i ngn lipstick je . ini i pakai kadang bila nak keluar dekat dekat je .
This is one is a gift from someone ! VERSACE :) i simpan ag dah 3tahun ! tapi still elok ! biasalhhh .. :)

Ini pernah jadi one of fav cause ala ala coboy girl gitu ! haha i bought from one boutique yang classic sngat !

This Coach ofcouse from someone ! haha :)

ini beg yang paling vintage , haha cause die macam kotak tau ! i bhought from vintage shop at penang :)

Ini i beli dari ONLINE first time i beli melalu online lawa VINTAGE sangat ! and harga pun beshh je :)
ini i dapat give jugak dari sys Tasha ! thanks gorgeous !

Gucci ! i bhought for my own ! i jarang pakai nie,kecuali i kuar ngn datuk datuk !hahhahaa

ini i beli and i boley kira berapa kali je i pakai ! hahaha . cause i beli then after a week later i beli yang baru i tinggalkan yang ini, i bhought from Esprit !

this bag one of my fav jugak ! but jarang pakai tatau kenapa , cause maybe ramai sangat yang pakai !

This one nice one ! damn im in love with this bag i use all  my money to get this !


i beli nie dari MNG and trust me ! i pakai tak sampai 3 kali ! hahaha . bazirkan ??

i bhought from topshop ! lama dah ! tahun lepas ! haha i pakai pun tak lebey dari 4kali ! haha

ini one of my fav , from Vincci ! i pakai nie banyakkk kali ! hahaha cantik and selesa sangat !

This is from FENDY i got this one from someone ! and trust me ! i only wear it once !
This GUCCI handbag ! ilove the most ! ini paling latest and paling kerap i pakai ! hahaha
Tipu lah kalau ni original kan ? i bhought like 20bath ! and i just pakai for snap picture ! haha

this rayban i love the most , but i can count how many tiime did i wear this .











Banyakk spekkk ! and i jarang pakai ! korang nak ??? hahaha
this perfume murah je ! cuzzy i bagi i , from avon kot tak silap i , tapi bau die besh !

ini SILKYGIRL yang i selalu baluun tiap tiap hari !haha

ini also i balun tiap tiap hari from bodyshop,murah and sesuai pakai selalu !
First perfume ever ! wangii !!!! iloveit ! MONTBLANC

i beli nie , ut  tak pakai , dah dekat setahun ! simpan je . hahahaa

in paling latest ! and im out of stock ! pleasee ! nak yang baruuu ! Ouh my GUCCI FLORA !

ini yang bagi kat i was my boss ! haha wangii seyhh !

i beli dari parkson BLOOP brands kot boley tahan harga die 1rat lebey kot . tapi takpa wangii ! :)

burukk dah ! ini 3tahun lepasnya ! haha but then i still simpan okay botol dia ! haha

ini cost like 100 below lah , i beli dari SASA .

bau nie sweettt sangatt ! harga die murah and the best thing tahan lama ! seriously ! ahaaha

this only cost RM19.90 ! but the best part die tahan 8jam ! okay !! haha
ini paling beshhh ! my dad beli masa dia pergi japan , dah lama sangat benda nie and i sendiri tak tau guna i just simpan ke buat collection ! hahaha

DAMN! ini entry yang paling penat i buat ! hahaha ingat senang ke nak snap satu satu pic ? haha  semata mata nak lengkapkan my entry yang tak seberapa nie ! haha . well just for your reading ! :) enjoy it guys ! love you all ! kalau rasa nak barang barang nie bagitau lah i nak buang some of them  ! hahaha
bye peeps :)

No comments:

Post a Comment