Fellas :)

Friday, May 27, 2011

Makk, Terima Kasih Untuk Segalanya ..



Kalau nak cerita dari awal sampai sekarang memang panjanglah entry nie . :) I was born by, 27.9.1991 by the time Solat Jumaat habis .tengah hari terik that y I degil kot . huhu .bila fikir balik, and now when im look at my cuzzy pregnant how hard she have to bring the bild round stomach here to there and I dapat paham perasaan mengandung dan melahirkan bukan kerja yang senang  .belum lagi menjaga . nak nak pepatah sekarang nie, “ ibu sanggup dan boleh menjaga 10 orang anak ,tapi 10 orang anak tuh belum tentu boleh jaga seorang ibu” huhu, banyak kan pengorbanan seorang ibukan ? mymom life masa pregnantkan i was complicated and how my dad cheat on my mom . i tak malu actually nak bercerita pasal benda yang betul .cause i nak cerita hows hard my mom raise me up . as i know my parents divorced when i was like 8month ? yeah , I am mad with my dad and my step mother ! just after my mom divorced she was sad . sapa yang tak sedihkan after all the end ini yang jadi . sapa nak ? tak sapa yang nak akhirnya macam nie kan ? I was left at my hometown which is my late grandpa and my grandma taking care of me . while mommy try to survive for her and for me. She did the best . she try the best ! segala yang I nak masa tuh semuanya dapat my mom gave everything that I need, nahh, dulu nak tgk I menangis ? susah lah ! I was so happier girls in the world . and masa tuh I kecik lagi and kat kampong my mom always kat Bandar cari nafkah utk kami lah . hum, once a week my mom akan balik . and bila dia balik . ill never let her go. Hum . dulu my mom selalu pelok cium I . and tido die selalu panggil tido dengan dia . even mandi pun dgn dia . my mom spoiled me too much ! I ingat lagi I sangat suka tido pelok tangan mak I . and tido rapat rapat dengan mak . I manja sangat dengan mak . humm. Dulu mak selalu pesan kalau orang Tanya ayah mana, cakap ayah dah mati kena langgar dengan lori . and dulu tak faham kenapa dia buat macam tuh , dan mula mula rasa nak marah sebab my dad tak mati tapi mymom did this just tanak I sedih just tanak I pikir kan orang yang tak bertanggungjawab .humm,dan sekarang I faham . tak cukup dengan tuh, one day , my mom bagitau I , “ adik , kalauu mak kawin adik nak ?” I nangiss ! I tak nak mak I kawin . cause I tau nanti I akan hilang mak I . L the first thing yang I tanya mak I is “ mak , kalau kawin mak ada anak baru , adik dah tak boleh jadi adik ??” then I nangis … tapi emak kita terbaikkan , dia tahu macam mana nak pujuk kita . and atlast my mom kawen and I faham sekarang kalau dia tak kawen takkan nak hidup seorang je ? kan ? tapi orang kata pengorbanan ibu bukan setakat itu je . bila dah besar baru I dah tau , my mom kawen lain sebab I , nak besarkan I . L I ingat lagi masa tuh my mom baru pas kawen , my mom kena balik penang umah ayah baru I , tapi I still kat umah tok , I tak bagi mak I balik “ mak jangan tiinggal adik tau , adik bangun adik nak mak kat sebelah adik tauu! Adik sayangmak, mak sayang adik kan ??” sambil pegang and pelok tangan mak I , I tertido , esok pagi tuh I sedar dalam pukul 5lebey lepas subuh . I pusing tgk my mom dah takda . hilang . I terus keluar rumah , I nangis . I duduk mencangku atas batu kat tepi pagar depan rumah  , I nangiss sampai auunty I bangun . aunty I pujuk I . tapi hati I sedih I tak ley jauh ngn mak I . atlast mak I amik duduk dengan dia dekat penang , masa tuh I darjah 4 . I stay penang. And start masa tuh lah semua nya terjadi sampai sekarang . hubungan I ngn mak I sangat terasaing walau dalam hati I nak sangat menjerit cakap , “ akak sayangg makk !” .allah sahaja yang tahu macam mana I dengan mak I sekarang . asal baik 2 3 hari gaduh , and just repeat the same thing . honest ly I tanak semua nie  . nak kata kena bomoh ada jugak sebab before tak macam nie . kadang kadang kan bila mak I tido I masuk bilik dia , I tgk muka dia then I pelok cium kaki die slow slow dan I kuar  . banyak actually masalah dengan mak I sekarang which is I sendiri tak faham kenapa jadi . I sayangkan mak I  . I cintakan mak I . she the only one I have . I takkan senang tanpa dia . demi allah I tak mintak semua nie jadi sebabnya I terlalu sayangkan mak I . and I tak tau kenapa sebab sebab kami gaduh . -_____- tapi mak , akak teringiin nak bagitau nie kat mak , mak segalanya buat akak, dan akak tak pernah menyesal ada mak macam mak . akak hargai semua yang mak bagi . akak hargai setiap pengorbanan mak . akak hargai setiap titik susu dan darah yang mengalir dalam tubuh akak . demi allah . kasih sayang kat mak . lebih dari segalanya . akak sayangkan mak .tapi manusia tak lari dari wat silap kan? Maafkan akak L mak number satu dalam jiwa akak hidup akak . dunia akhirat hanya ada mak seorang …….

No comments:

Post a Comment