Fellas :)

Thursday, May 26, 2011

mati -__-





caption ? " Aku Nak Mati ! "
nahh, ini satu hal bagi setengah manusia yang sangat emosi . haha . contohnya macam I ,bila someone dengan perasaan marah mula pertikaikan semua,semuanya from beginning until now when they stand of . persoalan yang selalu keluar adalah" kenapa Allah tak adil " kenapa semua ini yang aku terima ? " kenapa semua ini aku yang kena ? " " kenapa aku dilahirkan kat bumi tapi dengan nasib yang macam ini ? " “ kenapa allah masih nak menguji even Allah tau aku tak boleh terima lagi?” jangan nafikan kalau kadang kadang kita manusia nie tak lari dari semua ini , mulalah someone tuh akan pertikaikan segala aspek dan mula menyalahkan diri sendiri dan menyalahkan orang sekeliling dia . acctualy what i write is about myself jugak . kadang kadang bila i marah benda nie mulalah keluar ! " AKU NAK MATI . "  tapi kalau I pikirkan balik or korang pikir tak , korang kalau mati . korang bukan bawak soul korang je pergi , korang bawak diri orang lain perasaan orang lain bila korang dah takda . bayangkan je lah eyh, korang mati dengan tiba tiba, and yeah Allah tunaikan permintaan korang which is sangat susah kalau orang yang berdoa nak mati cepat akan mati cepat ! nahh , takde nye . sangat susahlah , and korang sangat beruntung kalau itu jadi , "doa korang termakbul " . nahh, balik pasal i punya statement tadi . korang rasa bila korang dah takda nanti korang dah takda masalah kat dunia nie, which is betul . fact korang mati apa lagi korang nak pikir kan? tol tak ? kalau itu yang korang pikir korang selfish! just like me before . i was selfish before cause pikir kalau i mati so there is nothing to worry, people gonna love if im not there with them ! which is im totally FUCKING WRONG !bila kita mati, bila kita dah tak ada lagi kat dunia nie, bukan kita je sengsara .but orang sekeliling kita like our own family?orang yang sayangkan kita? Korang tak rasa apa yang orang yang sayangkan kita akan rasa and sakit sangat bila kehilangan orang yang kita sayang atau orang yang rapat dengan kita . korang just imagine the people that you loved the most leave you when the time you still not ready to lose them ? apa korang rasa sakit kan ? and ofcourse jangan nak tipu lah kalau korang cakap korang tak pernah rasa kehilangan lagi . even your bf or gf tinggalkan korang dump you guys , apa korang rasa?? sakit tuh lain sangat even if you cut your self off takkan rasa sakit selain sakit ditinggalkan . so that is what gonna happen to other people kalau kehilangan kita . orang yang sayangkan kita akan rasa sakit kecewa sedih bila kehilangan kita . yeah , kita kena redha but dalam masa orang tuh nak redha pemergian kita mesti diorang akan rasa sakit lonely semua ada . bila fikirkan balik . I sendiri pernah berdoa dekat Allah tarik nyawa I as soon as possible . but then I took sometimes then I think it back .kalau I mati , I takkan dapat tengok raut wajah mak I dengan dekat,I takkan dapat pelok mak I , I takkan dapat pelok kaki mak I , I takkan dapat cakap how much that I loved her, I takkan dapat jumpa orang orang yang I sayang . I takkan ada untuk orang yang I sayang bila susah dan senang . so please don’t easily say , “ allah , please take my life . and im not willing to keep on moving a life .’ guys , MATI nie bukan benda yang seronok . the pain that we have to face the fact is we have to live with .faham ? yeah , kita semua akan mati . but bukan kerana “ AKU NAK MATI’ please , don’t ever mention this to someone you loved , cause I regret . everytime I gaduh , I nanti cakap, “ aku nak mati !” cause orang yang dengar tuh akan rasa sakit even they will not show it their emotion . eventhought you guys . gaduh dgn orang yang close and love each other .and they mention this to you . apa korang rasa ? sedihkan ? even korang tak tunjuk depan die . actually benda nie bukan sebab “ alah , ell , you cakap macam you penah mati?” nahh, korang silap . what im trying to say is mati is about kehilangan . and dalam kehilangan semua perasaan sakit korang akan rasa .  dan sunyi. . pada korang yang pernah mentioned nak mati , korang pikir tak , bila korang mati . you guys there all alone . stand by your self .yeah , hell I know ini yang kita kena tanggung bila kita mati . takkan ada orang teman kita untuk semua macam apa yang kita buat masa kita hidup.my question is  are guys those who always mentioned “AKU NAK MATI ready to face all of that ? honestly by now ? for me , IM FUCKING NOT READY yet .im not ready to stand by myself alone .im not ready kena kapan dan masukkan kedalam liang lahad dan ditutupi dengan tanah ,and there is no where to run to breathe to look to find someone there .no ! and if takdir tarik nyawa I awal . I redha dengan semua . and I tau I tak boleh bertaubat semata mata , “ aku nak mati , dan aku kena bertaubat” for me . benda nie tak ikhlas . my life still in mess . and I need to clean all of it . and im not ready for this now, and I menyesal acctualy cause I pernah bertindak bodoh try to killed myself cause I don’t think about other’s feeling which is im so damn selfish . so please guys , jangan jadi macam I pentingkan diri sendiri hanya untuk kepentingan sendiri dan tak fikirkan perasaan orang lain .tapi mati tuh kita tak tau bila? kat mana ? kenapa ? ini kuasa ALLAH kan . hidup ini sementara . korang mesti fikirkan “ ell cakap nak bagus . tapi diri sendiri tak betul” yeah , mmg diri I ada yang masih tak betul . beside kadang kadang I rasa lost , tapi alhamdulilah I masih tau mengucap, I tau mana baik dan buruk. and I masih ingat Tuhan hanya ada satu,ALLAH ! And I tau I buat mistakes buat benda yang tak sepatutnya . guys, im only 20 ! and people made mistakes . and this entry its not cause I nak jadi baik . this entry is about losing people you loved the most and about please do not be selfish .eyh hello . banyak lah movie sekarang yang asyik tunjuk pasal mati . korang tau kan orang yang mati badan jadi kaku , warna kulit dah pucat lesi , nadi dah tak ada , mayat itu kena kapan , habis ruang semua ditutup dengan kapas dan kain kapan .apa yang korang tinggal kalau dah sampai masa macam tuh ? family korang , kawan kawan korang orang yang rapat dengan korang , menangis tepi jenazah korang  . korang tau apa yang diorang rasa, diorang tak dapat terima . diorang sedih . diorang menangis. Ada yang pengsan. Tak sanggup tengok korang dah kena kapan . bila kita mati bukan kita je yang pergi . kadang kadang jiwa dan perasaan orang yang sayangkan kita pun pergi , hilang dan masih tercari cari balik jiwa tuh .korang tau ? I pernah rasa semua ini . I pernah rasa kehilangan . sakit tuh ya allah . jangan cakap lah 3bulan I naik gila . menangis je itu je yang I tau . and I try bangun . yeah I bangun . jasad I ada nie haa . tapi jiwa I yang dulu hilang bila arwah pergi tinggalkan I . dan I tak jumpa balik semua tuh . mana pergi ? kan I dah bagitau . mati nie bukan seronok . is about losing someone you loved . so please jangan pernah lah nak mentioned korang nak mati . fikir dulu semua . melainkan ajal tuh sendiri datang . jangan pernah bujet lah bila korang nak mati  . kerana Allah sentiasa bagi kejutan . dan kejutan tuh rahmat dari semua benda . dan jangan pernha menyesal hidup dalam dunia nie . jangan pernah marah dengan diri sendiri atau orang lain . jangan pernah salahkan diri sendiri atau diri orang lain . kerana Allah tau dan Allah tak salah pilih orang yang dia nak menguji . kerana dia tau kita kuat ! kita kuat untuk segala ujian yang datang dari-NYA .macam I, dulu I pernah berdoa “ ya Allah,aku hambamu yang lemah tak kuat untuk semua dugaan mu ya Allah. tapi kenapa, kau ya Allah masih mau menguji aku hambamu sedangkan kau ya Allah tau aku hambamu yang lemah”  I tak lemah actually ! kalau I lemah . I dah gagal nak berdiri. I dah gagal untuk hidup . tapi tak I masih Berjaya utk hidup Cuma hidup I agak messy dengan masalah . masalah yang kita sendiri cari . and jangan salahkan orang lain lagi please . sebab hidup kalau asyik salahkan orang lain . atlast kita takkan Nampak salah kita sendiri punca semua ni terjadi . faham ?sekali lagi, Allah tak salah pilih kita untuk segala ujian dari DIA . dan banggalah sikit weyh,Allah tuh sayangkan kita sebab tuh kita tak henti henti ada dugaan yang datangdari-NYA . kadang kadang bila kita fikir benda dari aspek positive , slow slow kita akan rasa tenang . and percaya lah semua benda jadi dan dugaan daripadanya semuanya ada hikmah tertentu sebab tuh “ sabar itu separuh dari Iman” insyallah kalau kita sabar mungkin hidup kita di masa depan lebih terjamin insyallah . I bukan bercakap dengan korang je actually benda nie adalah untuk diri I sendiri . semua nie benda betul apa yang I rasa and apa yang I pernah buat . kalau korang rasa mati tuh senang utk korang lari dari masalah korang bodoh macam mana I pernah bodoh dulu  . losing someone is not a best thing you can face , its hurt . :)
 thanks alot , kalau ada yang tak setuju , biarlah . blog i suka hati ilah ! hahhaha thanks :)

No comments:

Post a Comment