Fellas :)

Thursday, May 19, 2011

suasana dikampung .


sekarang dah tak kerja, kerja i hanyalah berulang alik ke kampung,bukit mertajam ,penang and kuala lumpur, dengar cm duit banyak even tak keja kan ? tapi semua yang  i pergi bersebab, contoh sekarang dah seminggu i dikampung and atas sebab taking care of my granny , she sick. biasalah orang tua kurang sehat . and bila kat kampung teringat semua benda masa keecik2 , cause ive been  raise at hometown with my granny and grandpa . and how i missed every single moment with my late grandpa . :( and bila pikir balik if i stay at kampung dari kecik and besar, hee, mesti life i different kan ? dari sekarang . and and i wont be the same me as now . banyak kenangan acctually dikampung nie . haishh . and bila dikampung i jadi rajin secara automatically . nak tau kenapa ? i bangun pagi2 . and tidur i pun back to nor mal, pukul 11 cmtuh dah mula mengantuk and compare bila i dipenang tidur i kul 4 5 pagi . haha . different banyakkan ? and and semua kerja dikampung i buat , feeding my cats, my granny Itik,Ayam . haha . how great kan ? haish ! -_- and cuci dilaman rumah . haish rumah besar sangat penat nak mencuci semua nya . haha . but atlast evreything clean and need :) and dikampung baru lah i terasa i nie Anak Dara sepenuh masa dikampung . hahaha . means sesuai dah nak kawen ! haha . masak2 semua i buat . bayangkan ! bila i dirumah sendiri , masak semua my mom yang buat kan , bangun pagi just buat keja sikit2 je . bila pikir balik i agak di-spoilkan jugak dirumah compare dengan di kampung ive to do everything by my own . :) tangan nie pun dah mula kasar compare at my own house ari2 sapu lotion untuk baik pulihkan tangan yang kasar nie haa . but now kembali kasar balik . aey ! and suasana dikampung sangat lah panas ! and bila petang redup je . dengar bunyi burung2 ayam , itik . haha .oldskool kan ? but trust me everything is calm at here . :) tak caya ? datang lah i show you and ill prove it to you . dont worry umah tok cukup bilik utk korang . ahah . :) and kat umah tok the best thing is kalau i pergi kedai ke apa ke kuar je dari umah kan , orang kampung mesti pandang . hahaha . macam diorang tgh tgk artis lah katakan . hahahah . kelakarkan ? BODOH je . hahaha . one more thing , bila duduk berdua je dgn tok mula lah keluar citer  sal kawen, tok dah mula bising, bila nak kawen . aeyy ! haha . lawak je . haish . btw, terasa jugak nak kawen, but dengan sapa ? haha . even i nie muda lagi  tapi i mmg dah simpan niat kalau jodoh nak kawen awal . :) orang kata senang t . :) and and ada ke yang nak kawen dengan i ? kalau nak akwen dengan i , kalau nak bertunaang kena buat dekat rumah tok tau . dah adat dah .mmg kena buat dekat rumah tok niee haa . haha . heee, gatal kan ? hahah . bukan lah . demi masa depan ,, ag pun tok niee haa nak sangat tgk i kawen . haishh , tapi tulah tok . dengan sapa je akak nak kawen ? hehehe so biarkan je kes nie cmnie je je . ada jodoh tak kemana lah kot kan ? hummm . :) for now bila kat kampung tak banyak pressure tunggulah i balik penang nanti .aey . :) mula lah pening nanti . :( but , im still happy . :) 

p/s : iloveyouMEORHAQIMY :)

No comments:

Post a Comment