Fellas :)

Thursday, June 30, 2011

you will get it .


i wont pray for you to regret . 
i wont pray one day you will get hurt exactly what i felt 
i wont pray that you wont find someone that can make you happy 
cause all that matter for me 
i will pray one day you will realize that youve hurt someone who loves you for how you are really are 
i will pray one day you will feel how you miss someone that care bout you . 
i will pray one day yo will find someone that you love and can make you happy 
one thing for sure i will always pray for your happiness .

Wednesday, June 29, 2011

This time for real .

Dua tahun 5bulan i single and i cuba cari yang terbaik dalam hidup i . I cuba nak coolkan diri dengan tak nak sayangkan sesiapa sedangkan i jenis yang cepat sayangkan orang . I coolkan diri utk tidak percayakan mana mana lelaki . 2tahun jugak i amik masa utk sendiri .Bayangkanlah orang macam i yang cepat sayangkan orang cepat percayakan orang cuba utk tak nak tuh semua , sebab apa?sebab i terlalu kecewa dengan sikap exbf i dan kecewa dengan diri sendiri . Kecewa dengan ex bf yang langsung tak pernah hargai apa yang i buat dan sikap i yang masih setia dan jujur dengan i . yee , i kecewa sebab i jujur dan setia dalam hubungan yang tak pernah dia hargai .tapi enough cerita pasal dia . Sebab bagi i dah terlalu banyak i cerita tentang cinta lama , tapi kalau dikutkan sebab cinta lama lah i jadi macam ni . I jadi takut nak sayangkan orang selama 2tahun  . Takut nak percayakan orang selama 2tahun ni . Dan selama 2tahun nie jugak i terlepas orang yang sangat sayangkan i . Tapi apa i buat masa tuh i tolak cinta dia sebab i takut terluka dan i tak ada confident dalam diri sendiri .I tak percaya dengan diri sendiri . Selama 2tahun i takut nak rapat degan mana mana lelaki bukan sebab i taknak tapi sebab i takut kecewa . Sebab sakit tuh hanya Allah yang tahu . I bukanlah seorang yang kuat , tapi i cuba kuat bila i dengan kawan kawan . i tak nak diorang tahu dan i tahu diorang tak penah kesah . dan kalau boleh i tak nak diorang lihat i sedih . Jadi i cuba have fun bila dengan diorang . Dan bila masuk genap 2tahun . i single dan break dengan ex i . I dah tekad nak cari orang yang serious dalam hidup i . Tapi i tak jumpa . Orang yang i rapat . semua sama . Lelaki dan janji tak pernah lepas . Ada yang kata perempuan sama  je pun . kan ? tapi masalahnye sekarang i bercinta dengan lelaki ke perempuan ? Yang sakitkan hati i lelaki ke perempuan ? kalau bagi kaum adam kat luar sana yang rasa tak puas hati dengan kaum hawa . silalah buat sendiri blog dan cakaplah . I bukan nak aibkan orang . Dan i tak salahkan dia utk i rasa kecewa macam nie . Honestly ? I sangat terima kasih dekat dia . Sebab dia sorang je yang mampu buat i rasa apa yang i rasa 2tahun lepas. even Rasul tak mampu buat i rasa macam mana Anuar buat i rasa. Salah i jugak  , Dia muncul bila dia kecewa dan bagi i i perlu buat dia happy sebab i rasa lelaki kecewa tak sesuai sangat . Dan i berjanji dekat dia yang i akan buat dia happy dan i akan stay dengan dia walaumacam mana pun sehinggalah dia dah tak perlukan i . Macam macam yang jadi . Kami jadi sangat close . Dan dia bagi harapan yang tinggi dekat i . which is i tak salah kan dia . sebab dia dah bukak pintu hati i . I biarkan dia control perasaan i . Sebab i tak nak kehilangan dia . Yes . i did flirt him too . I ada jugak kata kat dia jangan tinggalkan i . sebab i taknak kehilangan orang yang macam shah . Salah i jugak mahukan yang sama dengan someone yang pernah kecewakan i . Atlast i dapat benda yang sama . kecewa jugak .Ada betul dia buat i happy senyum bahagia walau sementara . I dah janji i akan stay dengan dia . Dan i janji i akan stop ada perasaan dekat lelaki insyallah selagi i mampu . sebab i dah give up. FOr the first time kitorang mula rapat i dah terasa utk tak nak rapat dengan dia sebab ternyata kami tak sama . Life dia different . Guys , he dont even go to club didnt smoke , and what else to compare with me ? but he was okay . What he need is i berubah tapi bukan kerana dia tapi utk diri i sendiri . Dia bagi harapan utk kami bersama sama pagi petang siang malam awal tahun depan . Lepas raya holiday sesama . Semua harapan tuh i percaya . Bodohnya kan i percaya . Bodohnya i terlalu percyaa kata kata dia . which is memang betul apa yang dia niat tapi apa yang jadi harini apa sebenarnya ? Mungkin salah i terlepas cakap tapi the fact dia yang mulakan dulu . Dan bila i mintak maaf sikit dia tak peduli . I cuba merayu . Guys i tak malu nak cerita yang i merayu dekat dia . I merayu dia maafkan i . Tapi dia buat bodoh je . I terasa sangat . I bukan tunggul i ada perasaan atau maybe i terlalu pushed dia . I tak salahkan dia 100%  . Sebab ada jugak salah i . I sayangkan dia for god sake , ANUAR I SAYANGKAN YOU ! i tak smoke dah, bila i keluar dengan kawan2 je i smoek sebab apa , sebab i tak nak kawan kawan cakap kerana lelaki berubah . I dah tekad nak stop club semua . Sebab apa , sebab anuar tak suka . Anuar nak i berubah sebab dia nak balance kan hidup kami . I cuba tu semua utk dia . tapi kenapa dia tak bagi i peluang . I cuab merayu dekat dia . Tapi dia langsung tak peduli . Sampai bial dia kata " Jangan mcg dia lagi " air mata ii jatuh menangis . Even i tulis ini pun i menangis . I tak kuat sebab i dah sayangkan dia . I sayangkan dia lebih pada lelaki lain yang i kenal . Anuar lain! Anuar buat i rasa i perlu ubah utk kebaikan . Tapi kenapa dia tak nak bagi ruang utk i . Kenapa dia tak nak peluang utk i ? Kenapa dia kena buat bagi irasa kecewa sangat nie. Takdir i memang macam nie ke ? selalu sedih ? selalu kecewa ? kenapa ya allah . I downn sangat . sebab i sayangkan anuar . OMG! i cintakan dia . Anuaar bagi peluang dekat i tak boleh ke ? Tapi irasa dia dah tekad . Dia takkan ubah pendirian dia . Sebab Anuar keras hati . Humm .. patut ke i give up dalam mencari lagi , Sedangkan dalam islam tak mengajar kita utk give up. Ya allah , kalau i give up sekarang that means i orang yang hina sebab terlalu lemah dengan semua dugaan . Maybe i perlu ubah cara hidup i ? Tapi i tak ready utk semua tuh , So is that mean selagi i tak mampu berubah jalan hidup i akan selalu macam nie ke ? Buat masa sekarang memang i takkan rapat dengan mana mana lelaki bagi i anuar dah cukup baik utk i . Mungkin ada sebab apa yang dia buat ini . I takkan salahkan dia 100% . Mungkin i tak cukup baik utk dia . I redha . Tapi demi allah buat masa sekarang i tak nak closed dengan mana mana lelaki . So guys jangan rapat dengan i kalau awak lelaki . Saya takut lagi ... Sakit dalam kecewa subhanallah tuhan saja yang tahu . I akan cuba kuat , insyallah i boleh . insyallah . hummm . 
Buat Anuar , saya sayangkan awak . awak mungkir janji awak pada saya ..tapi saya tak marahkan awak . saya redha semua dan awak saya bangga walau saya sedih saya dah buat awak happy bila saya pergi dari life awak . Ini yang mahukan ? Inikan ? dan inilah yang saya bagi awak . Terima Kasih awak utk hubungan kita yang singkat ini . Saya percaya ada hikmah semua ni dan saya percaya pada takdir . Dan takdir saya hanyalah kecewa . Terima Kasih awak muncul dalam hidup saya . terima kasih allah dengan jalan hidup saya sekarang . astafirullahalzaim  ..humm FYI !

ILOVEYOUANUAR.

The reason why ....

The reasons why I broke up…

I just found this from my timeline in twiterr quite nice quotes here :D

Boy: I broke up with her.

His Best Friend: What happened?

Boy: She’s just too much for me.

His Best Friend: What makes you say that? What did she do wrong?

Boy: Well, for one.. She only cared about her appearance. Always had to look good, always took forever to get dressed! So insecure..

His Best Friend: So, you broke her heart because she wanted to keep your eyes locked on her? She wanted you to see that you have the prettiest girl under your sleeve and not think otherwise? I see..

Boy: Oh.. Well.. She’d often call me or text me asking where I am, who I’m with, telling me not to smoke, not to drink. She’s so clingy!

His Best Friend: So, you broke her heart because she cares about your well being? Because she cares about you a lot? And her greatest fear is losing you. I see..

Boy: But.. Uhh.. Well, she’d always cry when I say something slightly mean. She can’t handle anything. She’s a crybaby!

His Best Friend: So, you broke her heart because she has feelings? And because she just wanted to hear you say you love her? I see..

Boy: I.. Well! You know, she’d get jealous easily. I could barely talk to other girls! She’s so annoying! I had to hide it from her so she wouldn’t bitch about it.

His Best Friend: So, you broke her heart because she just wanted you to commit to her? She thought you were faithful, but you lied so she could find out later and hurt even more? She just wanted the guy she loves the most to love only her. I see..

Boy: Well, she..

His Best Friend: You broke up with her because she’s good for you? She just wanted the best for you? She’s broken now because you were selfish. Are you proud?

Boy: I broke her heart.. Because I couldn’t see what was happening.. What happened to me?

His Best Friend: You lost the girl that loved you like no one else could. You see? You didn’t want her when all she ever wanted was you. THAT’S what happened.

u see? You didn’t want her when all she ever wanted was you. THAT’S what happened.

Think about it, when she’s too much for you. She just wants the best for you. Because to her YOU’RE the best. If you don’t like something, talk to her about it. You mean so much to her. Don’t just give up. Don’t just leave because you want the easy way out.

XOXO

Tuesday, June 28, 2011

awak buat saya fikir jauh

Anuar ....
awak bukanlah hebat mana 
tapi awak mengajar saya sesuatu 
dan saya tak teringin berubah kerana awak 
tapi awak buat saya bukak hati 
tapi saya tak rasa yakin 
saya takut saya buat pilihan yang salah 
petang tadi awak kuarkan saya 
jawapan yang buat saya terdiam 
perbezaan jalan hidup kita lain sangat 
dan awak mintak saya berubah bukan utk awak
tapi utk diri sendiri . 
saya faham tapi saya tak pasti saya dah ready ke belum
saya dah ready nak hidup dengan apa 
pagi petang siang malam saya dengan awak 
saya dah ready saya dah ready nak serious dengan awak 
please jangan lagi kecewakan saya . 
hanya awak yang saya ada sekarang 
dan hanya awak yang saya harapkan 
saya sayangkan awak  . 
dan kalau bukan jodoh saya lagi dengan awak 
saya takkan nak serious dengan sesiapa lagi selepas ini 
saya takkan nak ada sesiapa lagi 
saya akan biarkan saja  
 biarkan semua takdir yang tentukan 

d a r a h

saya lapar 
saya pegi dapur 
amik bawang 
amik papan hiris 
amik pisau
bawang bulat
potonng dua
saya hiris satu belah 
tinggal lagi satu belah 
mula hiris yang akhir 
tiba tiba 
otak fikirke lain 
saya tak terasa 
terkerat jari sendiri
pedih nyilu mula terasa 
pipi dah mula basah dek air mata 
suara mula kuat nangis 
dan nangis dan nangis 
mak datang tengok 
mak gelakkan saya 
mak cakap 
luka kecik nangis lebey 
tapi darah banyak
saya fobia tengok darah 
sebab tu saya nangis 
mak amik kapas ubat 
mak balut jari 
lepas tuh sambil mak gelak 
mak cakap 
" tak sangka ingatkan dah ubah pangai manja tuh masih ada lagi ,  " 
mak sambung gelak lagi mak kata 
" manja lah sangatt kena sikit dah nangis . " 
mak gelak lagi ! bukan mak tak tau ornag manja 
cuma jarang manja dengan mak dah sekarang -.- 

I LOVE YOU MAK , THANK BALUTKAN LUKA ORANG  :)

akibat bangun awal .

Sumpah panas gila umah nana . -.- i langsung tak boley tido . tido 2jam bangun 2jam tido 2jam bangun 2jam . Dah tu i bangun pegi toilet basahkan badan . haha . sumpah panas sangat oi . tak sanggup -.- Sampai lah pukul 8pagi alarm handphone nana bunyi dan menjagakan i dari mimpi yang shiallll teruk gila mimpi tuh -.- tak tau kenapa mimpi yang pelik pelik sekarang . Enttah memang betul nak mati apa . -.- Sedar pukul 8lebey , mula lah dengar si baby manja , Baby ke youu ? haha , **NAJAT I TAU YOU BACA . haha . merengekk manja  , then mula lah si buah hati mula meratapi dan memelok si baby nie , then tetiba " korang penah tak kiss masa mulut busuk busuk macam dalam tv tuh ? hahaha " kan kan ? tak ke pelik kalau mulutu busuk korang kiss , jawapannnye mestilah takkan . tak tau lah diorang tuh-.- haha . So i teringat kat something , how i wished i got someone to kiss me in the morning to hugs me in the morning to tell me baby morning love at my ears . haha  How i wished lah .Untung tau tk awak najat awak ada dia ley pelok awak . awak jangan lah sedey sedey . ada hikmah apa yang jadi . insyallah everything gonna be okay . sabar je sayangg ye ?? :) 
Then mula mula niat nak pegi karok lepas banguun tuh then kya bagi satu idea nak pegi mandi air terjun 2air bukitlah . dekat areaa teluk bahang . kami pusing ikut balik pulau area . haha punya lah jauh penattt -.- pening semua ada . serious . Sampai dekat taman rimba setelah meredahi seuruh balik pulau , " MAAF TAMAN REKREASI INI DITUTUP DIATAS VIRUS KENCING TIKUS  " then kya plak , alah jum kita pegi tempat yang tadi tuhlah . . Titi Kerawang ,sampai sana pun ada amaran jugak tapi masih berdegil nak mandi jugak . haha . so now diri sendiri yang takut kalau ada apa yang jadi . haish  mintak simpang lah 44 yee . astafirullah , tapi kalau dah takdir nakbuat macam mana . mati la jugakkan . -.- astafirullhalazimmm -.-

ps : KYA SEMPAT ADA NIAT NAK CURI BUAH DURIAN DAN RAMBUTAN SEPANJANG KAWASAN BALIK PULAU TUH  HAHAHHAA

what a mess -.-

this post supposed on 26.6.2011 :D**i didnt online so now here its :D

I had a great night .
Not with all the mess that o had 
But when i had my good best buddies around me 
Everything turns enjoy :) 
How i love them all , Nana, Fenz, Kya and Najat :)
and to ZIAD FUAT .
Najat , i know you gonna read this .
But trust me your lil bro cute :D
And one thing for sure im so regret
That i didnt seat next to him lastnight .
Its doesnt mean i dont want just im scared im getting more bitchy . 
HAHAHA 
**MENGHANGJING**
But do bring him next week :) 
The other two friend of him, err depends =.="
 

Sunday, June 26, 2011

its doesnt mean im " PLAYGIRL "

Playgirl ? there is no such thing in my life of dictionary . yeah , i do met guys in differently time . FYI ! im too easier to love people . keep them ? think twice :) Not in the same time . I do falll sometime when they being close to me . But i swear to God, i didnt fall in everyone in same time . I do prefer take it as bussiness , finish my first project , let its done first . If there is going quite well i will continue it if not  That its ! Enough :D and start to start the new project do i ? :) haha .Okay enough . Let me story about the new guys ive met :D

See this ? he only 22 ! and i like him ! :D
And this one ? different isnt ? haha he had to cut off his hair cause his ex ask him too .

I dont love him . 
I just like him .
I dont want him .
Im just need him .
I love his smile 
I love his hair 
I love his sweetness
I love how he try to be more romantic :)
He just having a break up thing 
And im just try to be a good listener 
And i do make promise 
To care, protect and always try to cheer him up .
That my promise to him
After a while he made a same  promise like i do .
He such a sweet talker ! haha 
Everything that he say to me
Im melt automatically
Suddenly i feels like i am
Vannessa Hudgens and you are Zac Efron 
Everypart of you im in love :))
But too bad we are different  
You are having a shisha while midnight 
And im having my liquor while midnight 
But one thing for sure you got a superbike 
And i love superbike LOL
That its :)

Unpredictable right ? :D 
Thanks :D

Saturday, June 25, 2011

The picture that i a lill bit late upload here :D

Penat menunggu :D
Siapa Perempuan rambut cantik ini ? :D
light lebey . saja je :D


Audi weyhh :D 300k :D

you really turn me on :D
background lawa :D
Ell Mode :D

Friday, June 24, 2011

saya manja manja and saya happy hari ini . :D

Saya bangun pagi pagi , saya dapat call dari number Pearl Kya ..saya tak sempat angkat tengah tido lah . then saya call balik tak terangkat . then saya biarkan . bangun bangun tido mak suruh kemas bilik . mak kata bilik dah semak sangat . so untuk jaga hati mak dan saya tengok bilik pun memang sah sah dah semak saya pun kemas bilik saya . saya mop 4 kali ooo ! padahal tak ada apa apa pun . haha . then dekat atas tilam and bantal saya sembur fabreeze ! serious , guna lah fabrezze memang utk menyegarkan segalanya . haha make sure guna yang biru oren ke hijau ke . no no no ! haha saya tak suka .elok je dah kemas bilik dah clear semua , saya pun relax atas sofa dengan tak mandi dan pakai baju tido sampai lutut design bunga bunga . haha . tengah lipat kain , tetiba adik saya cakap dengan nada yang cemas . " kakk , kakakk ! kawan kak tuh , errr terencat akal , eyh takk takk , kawan akak tuh macam terencat akal tapi tak tapi dia tak pakai kasut  " muka adik i suspen gila i pun " haa? biler masa akak ada kawan terencat akal , tetiba " youuuuu !! i gado ngn kya , i larik datang rumah you , i call you tak angkat . semua " dengan nada tercungap cungap i terus terkejut then i tanya " eyh , kasut you mana ? haha' tergelak jugak lah . tapi itulah haha nak buat macam mana . inilah penangan cinta . adalah jugak drama berlangsung selama 3 jam . so tak perlu lah i cerita yang lebih lanjut yee. haha . yang pasti bila jumpa macam biasa  je , memang nak kena humban kya dan najat yee dak najat ?? i tau you akan baca entry ini kan ? hahaha so over malas nak citer banyak . yang penting diorang happy je pas tuh . haha.akibat mengeras lama di starbucks i ajak diorang lepak di tepi laut ! ngeee . favourite place acctualy , bak kata najat " hang dok buat jiwang pa dok lepak tepi laut tengok sunset  ? " hahaha " hang baru nak tau aku jiwang kan najat ?? " haha kami pi melepak makan dan main main ombak sat , dalam pukul 7 terus gerak ke Straight Quay kot , leebey kurang lah kot ejaan dia . tak berapa nak sure . hahaha . tapi yang pasti bunyi sama . pi kat straight quay lawa tempat dia . first time pi  , lawa , standard dalam macam alamanda luaq macam dangabay . haha macam mana ?  tapi yang pasti bar banyakk . woot woot :D memang best , memang pasnie jadi port sana pulak lah . haha . :D then pastu terus gerak g prangin pick up dua datin balik kerja . then terus gerak g seberang g makan lok . :D tapi tak makan pun . perut dah full dah weyy makan je . mau tak full -__- kan ? then sempat lah jumpa bob jugak . then dia mula cerita beberapa cerita yang agak menyampah jugak dengar . dan sangat annoying dengan orang yang perangai macam ini . teruk .depan kemain belakang . kawan semua sama je . ishh -_____- aku tak faham manusia macam ini , depan ni macam abang adik . belakang ? hareyy ! tu ja aku nak cakap . haha pasai kat hang lah wey dengan perangi macam ni .  pastuh balik lah rumahh ! yeayy ! badan letey setelah seharian , then baru nak relax sat , mak panggil suruh urut kaki . fine pi urut sat .. :( kesiann kat mak .. :( pastuh pastuh pukul 3 depa call  ajak turun lepak umah kya . aiyakkkk -___- malas sungguh kesian punya pasai turun jugak lah kan . nak buat macam mana . sepupu sendiri . haha .penat memang lah sampai sekarang dekat pukul 6pagi tak tau nak tidoq lagi  . adoiii . :D
so ini lah saja yee . gambar akan diupload lambat sikit . hahaha :D bye bye :D

Saja nak cerita ja , nak dengaq dengaq . takmau sudah tak paksa :D end !

Thursday, June 23, 2011

suatu masa dulu .

Its happens long time ago :)

Benda nie dah lama jadi . dah lama rasa . dah lama terasa . lama sangat . entah sihat entah tidak . masa nie i selalu pegi hospital , jenguk arwah atuk yang sakit. masa ni jugak kecik lagi . so bila ramai sangat yang tengok atuk , i amik masa pusing satu Hospital Besar Sungai Petani Kedah . I pegi ke jalan yang paling hujung, ada satu bangunan . i lalu jugak . sebab i tengok ada nurse keluar masuk bangunan tuh . bangunan tuh 1tingkat je . panjanggg bangunan tuh . i lalu . dan i dengar ada yang jerit jerit gelak gelak . i pegi lalu luar block tuh , ada tingkap yang boley lihat apa yang ada dalam dan yang dalam boleh lihat diluar. i duduk dikerusi luar tuh dantengok pesakit dia terkinja kinja lompat . baru i sedar itu wad gila .tiba tiba ada satu aunty pesakit dalam wad tuh , melayu . putih , i still boley ingat dia duduk di meja nurse dia pandang ke luar tingkap , dan bila dia nampak i . dia senyummm dan mata dia tak lepas tengok i . i takut menangis dan lari ke wad atuk i . mak tanya kenapa , i cakap " tadi akak pegi wad gila, aunty tuh tengok akak tak henti henti akak takut ... " sambil nangis nangis dan mak pujuk . Sampaikan malam termimpi kan dia . humm , Hinggakan mimpi yang dia mak i ? pelikkan ? haha . disebabkan itu i masih gedik nak pegi lagi sekali kat wad tuh esok nya .kali ini i pegi dia tengah duduk ddekat katil dia . i pegang pagar sambil tengok dia dari jauh , dan bila dia nampak i dia terus berlari ke tingkap . kali ini connection kami lebey rapat , i dapat rasa something dari dia . tapi i masih terasa takut . i patah balik pegi wad atuk i , i amik roti . then i patah balik ke wad gila tuh . dari luar tingkap i hulurkan roti . dia senyumm . i bercakap dengan dia . i tanya nama banyak soalan i tanya , dia tak pernah jawap . yang dia tahu dia senyum dan pandang muka i  . dia hanya senyum je . entah kenapa dari rasa takut i berani utk dekat . dan bila i nak balik , i selalu salam tangan dia , dan sambil lambaikan tangandekat dia . i  terus pegi .Esok tuh i yang tak sabar tengok dia . lepas je i tengok arwah atuk i terus pegi dekat wad dia . i bawak makan . i bawak chocolate . nurse kat situ bagi i berdiri luar tingkap dari masuk dalam . nurse cakap takut yang lain kacau .Hari ini sikit pun i tak rasa takut bila berdepan dengan dia , cuma bila dia nak pegang tangan i jantung i berdegup kencang . dia makan chocolate yang mak belikan utk i. dia suka . dia senyum lagi . tapi dia sikit pun tak cakap apa apa . i lah yang asyik bercakap dengan dia . i sampai cerita dekat dia yang atuk sakit .. dan i nangis . bila i nangis dia pandang muka dan dia buat muka masam . dia jarang masam muka . :(  i tak sampai hati tengok dia masam muka , i pun lap air mata i , dan cuba buat dia gelak... dah senaj waktu melawat dah abih i terus gerak ke mak  i dan balik . Esok i lagi excited ! i bawak bear bear i yang kecik , i bawak nak bagi dekat dia tanda ingatan .! heee :D dan i bawak apple merah nak kasi dekat aunty ni , actually i dah lupa nama dia . Tapi perasaan i tak excited dah  dah hilang . :(  kena halau dengan nurse tua tuh . dia tak kasi masukkk . sedeyyy tak dapat main dengan auunty tuh ! :*((  i still bagi apple and bear bear dekat aunty tuh . and diluar pagar kami i just guna bahasa isyarat . haha . dia masih senyuk siap gelak  besar lagi . semakin hari semakin suka dekat dia . dah mula sayangkan aunty ni ... tapi hari ini i sedeyy sikit . tak tahu kenapa .mungkin sebab tak dapat main dengan aunty kot . :( bila i nak balik , i bagi tahu aunty ni i nak balik . auntu buat muka sedey . macam dia tau tau je . :( humm . i pun dah berair mata tengok aunty buat muka sedey . tapi icakapp aunty jangan sedey esok i datang lagi .. i sempat pegi salam dengan aunty ni dan i cakap jaga bear bear ini elok elok tau !sambil tengok muka dia yang sentiasa senyum tuh i lambaikan tangan dan berlalu pegi dengan hati yang senang . :) Dan esok i memang tungu tunggu nak ke Hospital . . tapi i dapat satu call ,cakap arwah atuk dah meninggal . :( i sedey . oley sebab arwah atuk meninggal i tak boley pegi hospital lagi . i tak dapat jumpa aunty tuh lagi . tapi yang penting kan arwah atukk ... :(
Acctually tak ada motif pun i nak bukak cerita ini . tapi entah tetiba i tengok post someone tuh pasal wad gila , terus teringat kan aunty ini . sampai atlast hubungan i dengan aunty ini macam tuh je . rindu jugak masa first first tuh tapi nak buat macam mana . cuma i tengah fikir .. macam mana dia sekarang , sehat ke ? dah baik ke ? adalagike ? doakan je lah yang terbaik utk dia . sampai sekarang i masih ingat lagi senyuman aunty tuh yang kulit cerah berseri , tahi lalat kat atas mulut , rambut pendek . yang sentiasa senyumm . . kadang kadang terpikir jugak apa lah yang buat kan diorang sampai masuk wad psikitiari kan ? humm .i rasa one day kalau i tertekan gila babi , i rasa i masuk jugak wad ni . haha . tapi mintak simpang lah kan . haha.
kadang kadang kalau kita tengok orang gila kita mesti takut nak dekat kan ? cuba kalau kita dekat dengan diorang baru kita tahu diorang tak bahaya mana. cuba faham diorang .
diorang pun manusia kan , cuma dah itu penyakit diorang . bayangkan lah kalau i yang gelii dengan orang macam nie dulu ., i boley ada satu perasaan bila i jumpa aunty nie . so means ternyata perasaan tuh kita tak boley kawal , tak kesah lah bangsa ke harta ke sakit ke apa ke , kalau dah ada perasaan macam tuh , semua sama kan ? i bukan lah seorang yang baik apa pun tapi i jenis yang sensitif sangat . korang bayangkanlah kalau i tengok movie couple tuh pelok bf dia pun i menangis apa tah lagi yang lain . haha
so pada guys i memang akan cepat tersentap sebab i memang dilahirkan dengan perasaan cepat tersentuh sekian terima kasih :D
Enough for this entry :D 

Wednesday, June 22, 2011

KilaFairy

Hey kila ! this is for you specially entry for you . acctually i adore you not because you are beautiful or what . but based on your attitude . You ada attitude dalam diri you . attitude bila you berlakon . attitude bila you pose . You are fucking hot  and i rasa you sendiri sedar yang you sememangnya cantik dan hot . You untung kila , ada background family yang cukup baik utk menaikkan you . Which is very open minded family and love and respect what you want to do . Kila you are still young in this industry , and i tak nak nama you diam bila 2 tahun lagi . i nak bila 2tahun lagi nama you semakin naik . insyallah i akan terus support you and pray for the best luck for you .and kila i love you and i tahu you are freaking hot , yes i hate those people who say that you are popular cause of your hot body and hot pose , damn it ! i know you are not , you are good in acting you are good in singing , YOU ARE TALENTED !so dear kila please prove it to them , they are wrong . i know you are talented just like your mom  . :) and i know you are strong to get thru in this industry . and i want you to be strong . you know i susah nak addict pada pelakon penyanyi what so ever , but you are second artist in malaysia that i follow after Elyana. and even she is married already and i didnt stop following her and im still loyal and keep pray for her and keep support her . so do you , i will . so dont let me down dont let your fans down . cause kila i know you are damn talented and strong enought to be in this industry . How i wish i could meet you , chilling with you , i wish so bad ! and one more thing , KILA ! i love all your shoes all your heels ! everytime you ada dalam magazine ke tv ke iklan apa apa ke , i akan tengok kasut you ! cantikk ! nak nak you yang pakai kan ? and rambut you jangan nak kata lah memang i jelous , rambut i dah bertahun tak panjang panjang lagi . sama je . mana tak panjang potong panjang potong so bila nak rambut cam you guys tak boley . haha badan you lagi lahh ! S tuh ! untung you kila , you cukup bukaan perfect , tapi cukup package  . Kila , all i need is  to meet you , please i nak you doakan jugak ! one day insyallah kita akan meet ye ye , susah sikit sebab i dekat penang ! kan besh kalau i dekat kl , memang i carik you , ley snap pic together-gether :D  Kila , good luck in your career , ill support you like forever , keep move on , do the best , stay healthy ! stay gorgeous ! wish the best luck for you . iloveyouKILAFAIRY! kila, one more thing , ingat nama i LYNDA ! im from Penang , how i wish i can put my phone number here and you gonna take it , then you call me  ! haha . .damn ! i know i cant do that . -____- always take care kila .









Pagi ini tak macam semalam 
Dan tak akan macam hari ini 
Tapi yang pasti pagi esok 
Saya dah tak menangis 
Bila lihat nama awak discreen telephone saya .
SELAMAT PAGI :)

Prinsip dah hilang

Dulu aku punya prinsip 
Prinsip aku dan kawan baik ku 
Kami social macam mana pun 
Satu je kami takkan jejak  kaki ke Club 
Tapi prinsip tuh dah hilang rasanya 
Bila diri sendiri asyik inginkan nya 
Pengaruh air kencing syaitan 
Mencari nafsu yang merata di celah pelusuk club 
Itukah sebabnya ? 
Persoalan antara persoalan ?
Prinsip itu sudah hilang 
Aku semakin terpesong jauh 
Niat hati ingin ke arah yang lain 
Tapi mungkin aku silap 
Tak mudah menukar arah bila kita disebati dengan satu jalan .

Kenapa perlu memilih ?

Let me desribes in this way first .
 Just imagine how .. okay .
Its like in Dottie drama , do you guys ever heard of that ? im sure you guys did . Between this chubby ladies and this hot ladies which one you guys prefer for this handsome man take as wife ?

This is me , just for make it this entry more clear .

Being honest with all my blogger here , i do love myself . 
But if got certain people 
That keep judging me 
Here and there is missing 
The strength of love my self is missing 
Why do we have to judgin each other easily .
Why do we have to be selfish
You guys got the answer ?

Let me explain here clearly.
Dalam kehidupan tak salah nak memilih . Even dalam kehidupan jugak mengajar kita utk membuat pilihan sebab kita diberikan pilihan . Malah dalam Islam sendiri tiada halangan untuk kita memilih yang macam mana kita inginkan. Baginda Rasulullah s.a.w dalam sabdanya bermaksud :
“Seseorang wanita itu dikahwini kerana empat perkara: Kerana hartanya, keturunannya, kecantikannya dan agamanya. Utamakanlah yang mempunyai agama,nescaya kamu akan selamat”  (Riwayat Bukhari dan Muslim)
Mungkin yang dikatakan adalah buat lelaki, namun buat wanita pun secara kiasnya berpandukan ini juga. Memilih yang beragama itu yang terbaik buat kita.
Pesan Nabi s.a.w “Apabila datang melamar kepadamu seseorang yang kamu redha agamanya dan akhlaknya, maka kahwinkanlah. Jika tidak kamu laksanakan, maka akan terjadi fitnah di muka bumi dan kerosakan yang luas” (Riwayat Tirmizi)
“Janganlah kamu kahwini wanita kerana kecantikan mereka, kerana kemungkinan kecantikan itu akan menghancurkan mereka sendiri. Dan janganlah kamu kahwini kerana harta mereka, kerana mungkin harta itu menyebabkan mereka derhaka. Tetapi kahwinilah mereka atas dasar agama. Sesungguhnya hamba yang berkulit hitam, tetapi beragama adalah lebih baik” (Riwayat Ibnu Majah)
Jadi awak semua faham maksud ini ? Apa yang i cuba terangkan disini , kalau korang semua memilih , memilih biar yang betul . Jangan kerana dia cantik korang abaikan yang kurang . Mungkin kerana agung didunia korang dah jadi kabur utk memilih yang betul . Seriously i bukan jenis yang nak judge tak tentu pasal . Tapi korang fikir secara logik orang yang cintakan korang mungkin tak cantik nak compare dengan orang yang korang cuba nak cinta tuh . Mungkin enggang dan pipit , kann?  Tapi korang tak rasa ke kosong bila korang cuba mendapatkan someone yang mungkin tak boley nak hargai korang dan korang lepaskan someone yang sememangnya dah sangat menghargai korang .Secara honestlah , i pernah lalui satu situation .well, here is the situation..Zaman sekarang zaman it, so tak salah kalau bercinta dimulakan dengan alam maya .
I masihh ingat ada satu hari ini i was chatting at ym .ive know this guys . We've spent like 2month chatting passing number sms calling ... and one thing that he didnt ask my picture and i dont ask him to . For god sake lah , i tak cantik gemuk ,tapi atleast i comey ! haha say whatever it is i still hold on it .Sampai one day perasaan i dekat dia lain sangat . Bila dia tak call i resah bila dia tak mcg i tertunggu tunggu . And how i wish i could tell you guys how i feel that time . Well, i bet he feel the same too . Until one day , dia mengaku dia sayangkan i , walau pun tak pernah berjumpa , just dalam fone tak pernah tengok gambar . so like i dah ada harapan dekat dia . bodohkan? So then after that dia mintak i gambar . so i was like . why dont you give me your facebook and i add you  . i cakap dekat dia macam tuh . so then i was stalk at his page, macam biasa tak private pun dia . i boley tengok gambar dia wall dia and his friends .So then bila i tengok gambar dia , kawan kawan dia . . i rasa down sangat . sebab dia handsome. so i am wondering sesuai ke aku dengan dia nanti ? kawan kawan dia mesti gelakkan dia . so i amik keputusan i tak add dia . Then i mcg dia , i cakap dengan dia , " you i tak add you and irasa better kita stop semua ini i tak nak lagi teruk . i tak sesuai dengan you , you handsome and kawan kawan you semua lawa . nak banding i dengan you apa ada ? " Lepas tuh dia marah , dia cakap " eyh , i tak kesah semua tuh lah . i sayangkan you dan i tak peduli semua tu . i tak kesah you lawa ke tak .. "  after that kami still contact macam biasa dan makin close , tapi hati i tak sedap atlast i add dia jugak di facebook . biar dia tengok , biar dia tentukan . . dalam hati i , i dah ready utk terima apa saja . i akan redha kalau i bukan pilihan dia . itu lah kata kata semangat utk i kuat . Malam tu dia online  , dia apporove i . I online jugak . tapi i tengok je , i tak nak komen dia . tak nak mcg dia. i nak tengok inisiatif yang dia ada . After one hour dia masih diam , lepas tuh i mcg dia " dah tengok gambarkan ? i tak lawa kan .. ? "  after few minutes dia reply .. " eyh taklah , sorry busy .. humm elok je lah .. "   cara dia msg macam dingin je tak macam selalu . lepas tuh i balas balik tapi dia tak balas mcg i . berkali kali i cuba call dalam kali ke 5 baru dia pick up , dia kata credit dia abih . dan dia tak dengar bunyi fone . masa ni i was like FUCKED UP ! dia baru bagi tahu i yang dia topup pagi tadi bila malam credit dia abih sedangkan dia dengan i je ? so then i cuba utk coolkan diri lagi walau sorang sorang dalam bilik i dah mula menangis , kata kata semangat tuh seolah tak ada kesan sebab hati terasa sangat . esok dan lusa i masih tunggu tapi sikit pun tada call atau mcg dari dia . Then i antar mcg dekat dia  satu mcg nie je i anta . " i dah agak ini yang akan jadi , i nak antar mcg ni pun  pikir banyak kali yang i tak layak utk mcg you .. i tak salahkan you kalau you tetiba diam tapi jangan jadi pengecut yang tak boley nak bagitau kenapa , takut nak sakitkan hati i atau sengaja nak sakitkan hati i dengan cara macam ni ? dalam diam dan tak sedar you sememangnya dah sakitkan hati i . dan sememangnya jugak kata kata lelaki memang tak boleh pakai . tak boleh diguna . terima kasih sebab semua ini . terima kasih atas hubungan kita yang singkat selama ini . bye ... " i hanya mampu hantar ini je.. terasa sakit tuh , nauuzubillah . tapi nak buat macam mana . kita tak boley paksa orangkan utk terima kita .. memang makan masa jugak nak okay . tapi alhamdulilah i cuba dan i berjaya . :)
 Yes ! benda ini betul betul jadi awal tahun 2010 . And sakit lah jugak tapi salah i jugak cepat sayangkan orang dan cepat mengharap . susah kan kalau ada perangai macam ini . humm . So korang kalau nak memilih jangan memilih utk kebahagiaan korang dan korang buat orang lain sakit . semestinya kebahagiaan korang tuh tak lama . Tak salah memilih tapi macam i cakap jangan terlalu memilih . sebab bila koran terlalu memilih korang tak sedar orang disekeliling korang akan rasa sakit . Korang mesti rasakan , " dah tahu dah jadi macam tuh kenapa tak cuba nak ubah ? " soalan ini i paling benci . sebab , i takkan berubah kerana sesuatu benda atau atas desakan orang . I hanya akan berubah bila i rasa i patut demi kebahagiaan diri sendiri . eyh jangan cakaplah kan , kawan i sendiri , muka lawa, kaya , good education , tapi orang yang dia suka masih memilih . memilih utk yang lebih baik . Ini kerana orang yang macam ini terlalu mengejar kesempurnaan yang tak wujud . Ornag macam ini tak faham erti  " Complete Each Other " tuhan ciptakan ada yang lebih ada yang kurang . Dan yang kurang completekan yang lebih dan yang lebih completekan yang kurang . Baru ada Balance of Life. Manada yang lebih dan lebih . kalau ada bahagia tak hidup dia ? tak mungkin . mesti ada cacat cela . sebab tiada kesempurnaan dalam hidup .  Macam i cakap awal awal tadi kalau korang nak sangat memilih korang dah cukup lengkap semua takpe, orang yang dipilih tuh pun akan faham bila dia tidak dipilih. Tapi kalau diri sendiri tak cukup lengkap lagi korang nak demand korang rasa orang yang dipilih tuh dan tidak dipilih akan cakap apa kat korang ? Alhamdullilah , i tak cantik . i gemok, i tak baik . ada banyak lagi yang kurang dalam hidup i . Masih banyak yang perlu i belajar dalam hidup . Tapi i hargai semua orang . I mengaku i sendiri pernah memilih dan mengecewakan orang . Tapi Demi Tuhan sampai sekarang i takut nak buat macam tuh lagi . bagi i biarlah berkawan dan jangan bagi harapan utk orang . Dont create the hope if we  not ready for it.  Semua orang tak perfect awak . Sebab tuh kita dipasangkan utk menyempurnakan satu sama lain . Satu je i nak tanya , korang terlalu memilih korang rasa korang layak ke dipilih ? Dulu boleh lah i pikir tentang rupa paras je . Tapi sekarang i lebih tumpukan pada masa depan . Korang rasa korang dah cukup bagi yang memilih , korang dah ada kerja yang tetap ? korang rasa kerja korang cukup nak menampung anak bini korang 20tahun lagi ? Korang rasa korang layak jadi suami dan ayah kepada anak dan isteri korang nanti ? Yes ! this entry i made specially for guys . Jadi jangan terlalu memilih bila korang masih belum cukup semua ini . Dan jangan jadi sang pemilih yang akan melukakan hati orang lain . Senang cerita jangan beri harapan pada orang . I lahir tahun 1991 , dan i rasa banyak lagi i perlu belajar dalam hidup , tapi i dapat baca perangai manusia ini sama je . Bila terlalu mengejar kesempurnaan korang akan abaikan yang sepatutnya . Elok tak perangai korang macam ini ?Terlalu memilih ini adalah kerana kita terlalu inginkan kesempurnaan. Semua mengikut apa yang kita mahukan. Tak ada cacat celanya. Dan mereka sedemikian rupa yang tergolong dalam orang-orang yang rugi.Wah, ikut sedap mulut ja cakap macam tu, hehe. Bukan apa, yang terlalu memilih ni, yang tak tahu bersyukur. Dah jumpa yang bagus, oleh sebab hanya slack sikit sahaja, sudah kita reject. Ingatlah, kita pun ada kekurangannya. Janganlah mencari kesempurnaan, kerana itu yang merugikan. Terima sesuatu seadanya, bila dah memilih, doa dan tawakal menjadi senjata. Setiap manusia yang diciptakan ada kurang ada lebihnya . Belajarlah bersyukur apa yang ada . Jangan jadi sang pemilih yang kejam dan melukakan hatii dan perasaan orang yang cintakan kita . Atleast kalau tak boley terima belajar menghargai . I rasa orang tuh boley terima kalau dalam diri kita sendiri ada inisiatif utk menghargai . I cakap benda betul bukan copy and paste . Ini apa yang i rasa sebagai seorang yang pernah memilih dan sebagai seorang yang pernah dipilih dan tidak dipilih . Sakit tau tak ? Jadi sebelum apa apa pun cuba kita imagine kita di  tempat diorang dan apa kita akan rasa kalau benda tuh jadi kat kita , jangan amik mudah jangan cakap seolah olah kita terlalu pentingkan diri sendiri " alah bukan nye i nak duduk kat tempat dia pun "  Allah itu maha adil , dan ingatlah what goes around comes around  mungkin hari ini bukan hari kita , tapi esok siapa tahu ,? kalau hari ini kita buat orang menangis  esok kita yang menangis .Apa yang i tulis ini secara honest nya i cuba nak motivate kan diri i . yeah , sebab kadang kadang mata i pun macam korang tak nak sedar , kita ni pun bukannya hebat bukannya perfect tapi kita nak yang over the top . tak ke lebih tuh? rezeki ada dimana mana kalau rezeki kita dengan someone jodoh kita dengan someone memilih lah seluruh pelusuk mana pun , kalau dpat yang tuh . yang tuh lah yang akan teman kita sampai tua . percaya lah . benda ini betul bukan sekadar motivate bagi korang bukak hati . tak . apa yang ada kat blog i , apa yang tulis tuk korang baca adalah utk diri i sendiri . utk i motivate diri i sendiri . seriously. jadi belajar menghargai dan jangan terlalu mementingkan diri sendiri . :) 

Thanks ! enough for now ;) 
       

Ego and effect on relationship.

I got this idea from Hafiez Harun, thanks dear for this idea . so id try to research what info that i can use so i guess this what i got ! Just to share with you guys :) So let begin this with the normally question? :)


Do you guys have an ego in your relationship ? 
I bet not only in your relationship but maybe in your life and yourself right ?
There is a good side of ego and bad side of ego .
Which is which one do you have and you carry on ?
Its not wrong for you guys had an ego inside but it will kill you guys if you too much of ego .
Answer me now ,
Do you really love your partner ?
Silly question isnt ?
If you dont so why you still be with them?
What im referring to here is how much you like your partner on a deep,
In other words, are you with your partner because you share a deep connection and it actively adds to your external happiness or are you with them to feel a more complete sense of self-worth?
It is worth thinking about though if you want to know if you are going to experience real love and everlasting happiness with your partner.
There is an old saying that goes, “before you can learn to love, you must first love yourself” and this is completely true if we are actually talking about TRUE love.
So dont you ever be in relationship if you dont even know how to love yourself .
Ask yourself this if you are in a relationship… Could you live without your partner?
Would you be just as content and happy if they weren’t in your life?
Do you guys have the answer ?
Dont tell me ! keep it up with you guys :)
True love can only happen when a relationship is completely free of ego,
so it is the perfect test of your relationship’s foundations .
It may actually feel real to you but there are many instances where the ego tries to cover up this fact.
The most common instance where the ego ‘tricks’ the mind in relationships is regarding the validation one gets from being ‘in love’. 
These sorts of emotions are extremely addictive, hence why love is sometimes referred to as a drug.
The majority of arguments you will experience with your partner are almost wholly ego-orientated.
This means that they largely revolve around the ego’s desire to be RIGHT!
Yeah , hello ego person ! this is absolutely right . you guys always want to be RIGHT eventhought you guys know its not right in that situation ? am i ?
The next time you are in an argument with your partner especially if you feel they are the one who ‘started’ the argument observe how defensive you become as you feel you are being emotionally attacked.
You will almost certainly be able to feel the emotional energy building as you try and make the other person ‘wrong’ to strengthen or justify your side of the argument.
This is useful to bear in mind regarding relationships too as it embodies someone who is in CONTROL of their ego.
Being non-reactive isn’t about being an emotionless robot but it means that when someone TRIES to get a reaction out of you, you are in complete, conscious control of how you react to it.
Arguments are ALL about inciting and reacting to each other but all arguments also require two egos to exist.
The ego says, “why should I make all the effort? Why should I get chastised? I’m giving as good as I get!!”
 Keeping THAT aspect of your ego in check takes constant work!
Although arguments feel like they are ‘in the moment’,
the actual substance of them comes from past events or future decisions,
both of which are created in the mind (past memories or future projections) and both are fuelled by the ego.
The more past you have with someone, the more the past wants to crop up and the more ammunition there is for arguments, so relationships actually take MORE effort to control the ego the longer the relationship progresses.
In a sense, you have to stop judging yourself rather than judging your partner if you want to have an egoless, fulfilling relationship.
So to summarise this article, the three main instances where the ego really has an effect on a relationship are:
  • Feeling loved/validated,
  • Dealing with arguments,
  • Trying to impress your partner.
With all this in mind, how much do you think YOUR ego plays a part in your relationship?
DO NOT ANSWER ME .ANSWER IT BY YOURSELF :)

And this i got from David Wygant  :
6ways your ego will kill your relationship .

To be able to truly love yourself and to truly be able to love someone else, you must drop the ego. This is absolutely essential to finding an amazing relationship, but it’s equally critical to maintaining and continually improving a relationship once you’re already in it.Nothing will kill a relationship (even the best of relationships) more quickly than ego. Here are 6 ways your ego can kill your relationship, and how to avoid having your ego ruin your relationship.

1.Resist The Temptation To Defend Yourself: Think about the number of times you’ve fought with a significant other, and whenever things get a little heated you start to defend yourself. All you hear is you being attacked, and you immediately go into “defending yourself” mode. Do you know that when you defend yourself in a fight, what’s really happening is your ego is defending itself.
It also means that you’ve stopped listening to the other person.  If someone tells you that they don’t like the way you’ve been acting lately, why not hear them out instead of defending yourself? It will almost always create a MUCH better outcome. 


2.To Love Yourself And Someone Else Completely You Must Separate The Ego: In order to truly love someone, you must separate your ego from yourself. This is also true if you want to be able to totally love yourself. Now, I know that in a perfect world, we would never be ego-driven. This is not a perfect world of course, so let’s get real. We are all ego-driven to some extent or another, so let’s acknowledge it and embrace that we need to separate the ego to cultivate and maintain a truly amazing relationship with someone.  
3.Your Ego Can Ruin Any Conversation: The truth is that no matter how much you prepare, plan and hope for a good conversation with your significant other, your ego is the one thing that will consistently ruin any conversation you’re about to have if you let it. 
Let’s say your significant other is frustrated with you in one way or another and really needs to express something about that to you. How do you respond? If you let your ego get involved and you defend yourself, it means that you’re not listening to them.
In order to really listen to somebody, it’s uncomfortable.  Sometimes your significant other has things that are really bothering them about which they want to talk to you, but which you would rather not hear. To maintain a great relationship, however, you can’t let your ego keep you from really listening.

4.You Have To Be Willing To Drop The Ego And Learn To Have A Healthy Relationship: If you want to really be able to get deep with someone and take your relationship to a deep level, then you need to be able to take your ego out of the equation. You will always attract somebody who is just like yourself, because you really attract who you are as a person.  Also, your significant other is going to do things that you don’t recognize.  It may be voices, patterns, communication styles or other things with which you aren’t familiar.
You need to be open and able to learn these things about your significant other, and your ego will keep you from doing this every time. All of us need to learn things about our significant other every single day.  We need to learn our significant other’s communication style, because many times your communication styles will be very different.

5.Dropping The Ego Doesn’t Mean You Need To Change Who You Are: It can take a lot for you to drop the ego, really listen to your significant other and realize that they need you say something in a different way or understand how the way you communicate may make them feel a certain way. A lot of people misunderstand these kind of requests as being their significant other’s attempt to change them. It’s not.
They’re not trying to change you, they are trying to improve the way you communicate with each other. They are trying to get the two of you to be able to communicate better than you ever have in the past. Don’t let your ego get in the way. Embrace this!  

6.Ego Causes Those “Low Blowers” Which Are The Biggest Relationship Killers: Do you get frustrated when you’re having an argument with a significant other? Of course, we all do. When that happens, though, sometimes the ego will cause you to hurl what I call “low blowers” at the other person.
You’re feeling hurt, so you lash out and say something you know will make the other person hurt too. It was not only hurtful, but inevitably something stupid. By listening to your significant other, instead of lashing out from your ego, you can get through an argument without these low blows and they will be much more constructive (and not destructive to your relationship).

So the next time you see your ego getting involved in your relationship, get rid of it! If you find yourself defending yourself or not allowing you to really listen, then you need to take a step back. Listen carefully to what’s really being said, and use it to create the most amazing relationship.


So you guys please do less your ego please ..its for your own sake .

di saat aku sedar kau dah bahagia


Aku sedar 
Bila saat aku menyahut salam dari kau 
Aku sedar 
Bila aku mula menyimpan satu harapan 
Aku sedar 
Bila aku mula tak dapat mengawal 
Aku sedar 
Bila aku putuskan semua
Akan ada luka yang akan terpahat lama dihati 
Aku sedar
Bila aku mula jauh dari kau 
Akan ada sepi menyinggah  
Aku sedar 
Bila kau makin hilang dari pandangku
Kau akan tetap segar diingatan dan hati ku 
Aku sedar 
Bila kau mula mencipta bahagia 
Aku baru dapat memulakan perjalanan tanpa kau 
Aku sedar 
Semua ini yang aku harus terima 
Bila aku pilih utk mencintai kau 
Aku sedar 
Tak layak aku 
Mencintai kekasih sebaik  kau 
Aku sedar 
Aku lepaskan kau bukan kerana kau tak cukup baik utk aku
AKu sedar
Aku lepaskan kau kerana aku tak layak utk kau .
Aku sedar semua ini . . .

Last Night

Semalam tetiba aku rasa " Lost " 
Mungkin sebab Rasul .. 
Agak kecewa dengan apa yang jadi 
Apa yang punca dari diri sendiri 
Terasa lemah dan tak daya 
Terasa putus asa dan mengalah 
Air mata peneman yang setia 
Mata mula merah 
Jantung tak henti henti berdenyut laju . 
Takut resah gelisah rindu sayang 
Yang mana 
Aku keliru 
Mula merasa pasrah lalu putus asa
Tetiba muncul si perawan 
Sanggup menjadi kekasih walau dialam maya 
Menyata hasrat utk membantu 
Niat hanya kawan 
Tapi si perawan punya rasa yang lain 
Aku masih keliru 
Hati belum bersedia punya kekasih
Kerana Rasul telah mengisi kekosongan itu .
Kerana rasa simpati dan budi
Aku teruskan 
Utk tidak kecil kan hati 
Walau aku pasrah dalam perhubungan 
Tapi aku tak boleh mengalah
Selagi tak bertemu Perawan Idaman 
Emak tokoh aku 
Jangan mengalah dalam mencari cinta 
Ini yang dia selalu pesan 
Bila dah jumpa jangan abaikan 
Kekal bersama hingga akhir hayat . 



Tuesday, June 21, 2011

Mature audience only

You have no doubt seen or heard the commercials: "Where does depression hurt? EVERYWHERE. Who does depression hurt? EVERYONE." Mental illnesses can consume you, take over your entire life and hurt everyone around you if you let it. I am no exception.
My life feels like I am stuck riding on a rollercoaster in the middle of a hurricane. I have ups and downs, and I have left a path of destruction in my wake. My sanity dangles on a tiny fragile string, and through this blog I am giving the world a look into my broken mind and my unstable life.
In the end, I am just a girl trying to maintain my sanity in a candy-coated world of misery. Here you'll get a glimpse at just how true those commercials are. Keep your arms and legs inside the blog at all times, hold on tight, and prepare yourself for a very bumpy ride .

Monday, June 20, 2011

Happy Anniversarry 4thyear :')

This entry supposed i post it lastnight , cause effect of sleeping pilss im goin down early :D 

Happy 4th Anniversarry  Daddy !
I've made this entry specially for you .. I know you always stalk me and i know you will read this soon or later .I bet your friend will tell you .. I love you still . . come back to you, N E V E R !
Where should i start this? humm , ini entry i so suka hati i  nak cerita panjang mana pun . heeehee :D i will start it since kitorang kenal . . its happen at eearly 2006 when im doing partime job at one boutique , i know him from my friend. And my ex form mallaca . That time dia datang holiday so my friends jadi tourist guide dia .Jenis i , i memang suka judge from the first time if i met someone , so from my judgement.. Dia berlagak , sombong ,ego, baik , suara dia manja, handsome, smart tak messy , sweet sangat . itu tanggapan pertama i bila i jumpa dia. and masa tuh masing masing tak bertegur until kawan i pegi toilet dia cakap korang borak borak lah dulu . Like always jangan harap i nak mula dulu, i just diamkan diri je and koyak koyakkan paper yang i pegang. then dia tegur  " nervous ke ? " and i was like , " why should i ? " and dia cakap ' paper tuh dah cukup semak you koyakk .' humm , aku just tersenyum masih tak cakap banyak ,sebab gaya dia memang sombong gila .Ego, itulah ciri ciri lelaki yang selalu i nak kenal jugak even ego, sebab if dia ego and kita melawan kita dapat dia , kita MENANG . tak ke betul ? cuba fikir , ego someone tinggi tapi jatuh bila dia dengan kita, takke rasa bahagia macam tu? kami jumpa kejap je , then kawan i kena gerak dengan dia . I still tak cakap banyak even i tak salam pun dengan dia . dengan kawan i salam dengan dia i buat bodoh je i jalan terus blahh . hehe kelakar jugak rasa . tapi itulah permulaan semua .
Esok tuh i pegi CyberCafe, i online dan  i check myspace i, zaman 2006 mana ada facebook lagi kan ? :D so that time memang famous gila  ahh myspace . :) I cuba cari dia dalam list kawan i , and i jumpa , nama myspace dia Rozack and i bet until now lekat nama tuh . :) and lelaki macam biasa tak private apa pun , so i can check his wall photo's everything . Then i bukak album dia i tengok gambar dia , YES IM STALKER . haha . only him :) tak sangka i rupanya dia model , banyak gambar dia buat photoshoot runway segala . humm .and i bukak satu album . album dia dengan gf dia . niat nak add dia , terbantut bila tengok gambar dia dengan perempuan tuh . Tiap tiap hari teringatkan dia . kalau tido i cuba berangankan dia dan i berdoa dia datang dalam mimpi i . hee inilah penangan cintakan ? lama jugak i kena berangan sorang2, around 2weeks later ,i pegi online , atlast ada friendrequest , dari dia lah ofcourse. The  best part ! he did add me first not me . so 1 ego is down ! haha . Dengan secepat yang mungkin i approve dia . and i langsung tak say anything at his wall or what . i just let it be . i nak tunggu dia . humm ego jugakkan i ? i memang ego , itu yang single sampai sekarang . One day , malam tuh  i pegi CyberCafe again . i online at the same time dia pun online. and i check his wall , at top friends dia  . ada i  ,means im in his top6 of friendlist . what about that ? hee, dia mula buzz i dekat chat .I betul betul tak sangka , bila depan dia nak bercakap pun susah , tapi dalam chat bukan main ayat mengayat . baru dia start cerita semua nya . humm . In one night i dengar semua tentang dia ,latar belakang dia, family dia, girlfriends dia . After that he ask for my number , so i gave it ! tunggu lagi ? haha. i bagi i punya and i tak mintak dia punya . biar dia yang call kalau dia nak dia akan call .So i guess memang betul dia nak kenal i, after kitorang offline around half and hours dia call i. kami bergayut paling lama.. haha masa tuh i sendiri ada couple , Idham tapi hubungan kami masa tuh ada masalah . for god sake bila borak dengan dia , i tak rasa and tak fikir langsung tentang Idham . Pelik jugak .Hati orang kan boley berubah . Tapi hubungan kami terbatas . Sebab dia masih ada couple dan dia sayangkan couple dia .And kami cuma berkawan baik je. Serious shit baik, semua masalah dia ceritakan dekat i , dan dia pelik , dia pernah cakap ,  " i tak tahu kenapa tapi bila dengan you, i selesa cerita semua masalah even baik dan buruk, i selesa sangat dengan you . " im only can smile , apa lagi i nak cakapkan kat dia , dalam hati terlompat lompat suka sangat dengan apa yang dia cakap .
Dalam masa 6bulan kami kenal and kawan baik , i break dengan Idham .And my ex tahu i single dia kenalkan i pada kawan baik dia sendiri . yang sekarang sudah pun kahwin dan ada anak sendiri  . alhamdulilah bahagia utk dia .Selepas my ex kenalkan kami , Dia diamkan diri dia dari i , dia tukar fone number , dalam myspace dia buang i , friendster pun sama. dia buang i . i tak tau kenapa dia buat macam tuh . masa tuh tuhan je tau , i sedih sangat kenapa dia sanggup buat macam tuh . so i just biarkan je. dengan harapan one day dia carik i balik.Btw,  Nama kawan baik dia ni and merangkap ex i jugak , Erry . dengan erry semua benda jadi pantas, is like a blink of eyes . tak berapa lama kenal kami couple and 6bulan jugak hubungan kami . Erry tak handsome sangat macam My ex ni, tapi erry matured sangat, tapi terlalu ikutkan family dalam semua benda . . Hubungan kami jalan dengan baik . Until one day , dia call dia cakap dia ada benda nak bagi tahu . and dia mintak i jangan sedih and dia masih nak i ,and dia tak nak break . i try push dia kenapa ? that time i tengah keje part time kat boutique. and when he told me " sayang, my mom and akak i dah carikkan jodoh utk i , i akan bertunang dalam masa sebulan . dan bakal tunang i tuh adik kawan baik akak i yang selalu i cerita dekat you . please jangan marah i , ini bukan pilihan i . i sayangkan you. " Demi allah masa ni, lutut i lembik i menangis macam orang mati anak . non stop of tears falling down . i couldnt stop it, and kawan tempat keja cuba tenangkan i .and i call dia balik , i tanya dia  "kenapa you tak boley tolak ? kenapa you tak cakap dekat family you , you tak suka ? kenapa you tak boley cakap NO to your family? and how me? " jawapan dia macam biasa , " sayang you tahukan keutamaan i family i , hidup i hanya utk diorang dan i akan cuba buat diorang happy . sayang ! jangan ingat kita akan break, i wont let you go  , i love you  kita macam biasa even i dah bertunang . " DAMN . kalau dia dah bertunang and i still dengan dia , siapa yang nampak jahat walaupun kami yang dah lama kenal ? ? kan ? sampai satu hari i sanggup buat cerita dekat kawan Erry , yang i sakit terukk . Tapi erry tak pedulikan i . dia buat bodoh je  .Masa tuh kecewa jugakk  Ternyata erry bukanlah lelaki yang pegang pada janji sendiri . atlast i buat keputusan untuk tinggalkan dia terus , walaupun susah sangat 5bulan i amik masa tuk lupakan dia . sakit semua nya ya allah ! masa tuh i amik inisiatif untuk lupakan dia terus . Lepas i break dengan dia i berenti keja dekat Butik tuh . settle what i had to first .Kecewa punya pasal . humm . sakitkan kalau kita kecewa?Inilah keja i , break je i give up dalam semua benda . -___- huduhkan perangai macam ni? humm...
Dalam bulan yang ke5 after i break dengan erry , My ex muncul balik., Shah lah bukan erry bukan idham .Dia dapat mana number i , i tak tahu but i rasa dari erry . dia dapat tahu i dah break dengan erry and dia cuba amik number i . tapi dia kata erry dah buang . atlast dia mintak kat haniff kawan i.Im happy sangat bila dia call i. For god sake i tak pernah sehappy macam nie . masa nie hujung tahun 2007. And masa ni  iwas like so lucky cause i had evrything , i got new job family and the only one good guy friends has come back . Masa dia call kak ina ada dengan i , and dia lah orang pertama yang tahu cerita semuanya . terima kasih kak ina atleast i ada someone to share with . btw masa nie i dengan Fenz agak berjauhan ada je misunderstanding antara kami. so i couldnt share with her .hummm .And this time i dengan shah, mula rapat balik . and dia bagitahu i , dia bergaduh dengan erry semata mata kerana i , sebab erry tak jaga macam mana dia harapkan . dan sampai sekarang diorang dah tak macam dulu . tak lagi kawan baik . lama jugak kami amik masa untuk kenal balik satu sama lain dengan lebih dalam , nak nak shah dah break dengan gf dia pertengahan tahun 2007 . and yang paling besh dia kata sepanjang dia tak contact i dia tak pernah stop fikirkan i , dia tak tahu dengan siapa dia nak mengadu . and tahu tak bila seorang lelaki yang ego cakap macam tuh kat korang , nothing else can say unless i will appriciate it so much more .8bulan shah amik masa utk kenal i siapa , sebenarnya i siapa . segala apa yang dia suka apa yang kami suka . atlast kami capai satu makna  " persefahaman  " hubungan kami semakin baik dari hari ke hari . alhamdulilah im so happy with him , like no one's could do that .For god sake , shah is fucking different .
By 19.June.2008, i still remember dia nyanyikan i lagu Leaving on the jet plane with his guitar which is so sweet and im inlove with it .he asked me to be his girlfriend so ofcourse i say Yes ! and start pada tu dia tak henti henti nyanyikan i lagu dari guitar dia . and that is why i love someone that can sing everytime i need . plus with guitar ? more in love. akibat jarak jauh hubungan kami banyak dengan call dan msg dan video call . :) takpe i masih rasa semua keindahan alam percintaan kami .that night seingat i ,dia cuma cakap , " sanggup tak you terima i ? sebab i lebih dari sanggup utk terima dan ada dengan you ." kan shah ? ini yang you katakan ? damn ! ddy !mmy rindu ddy !:( air mata i jatuh lah you guys ! if this what people call love or its just tears from memory ? tell me you guys . cause i cant ever forget about this guys .humm.. bila start couple i realize what he really is for god sake . but i tak penah kesah , bagi i dia buat semua tuh sebab dia sayangkan i. nak tahu perangai dia bila kami couple ?Peduli apa korang nak tahu ke tak i still nak bagitahu . :) Korang mesti tak percayakan , i tak cantik dan dapat bf handsome model plak tuh , part time je lah. huhu .kalau nak ikutkan dari paras rupa kami memang tak serasi. tapi kalau ikut dari perangai memang kami serasi dan selesa sangat . Shah seorang yang kaki control dan i faham dia control sebab dia sayangkan i . Dia percayakan i , cuma dia mintak apa saja i buat i mesti bagitahu dia . macam tu jugaklah dia kena buat benda yang sama . bagi hubungan fair enough . Pelikkan ? masing masing kami suka dicontrol kalau nak ikutkan tiap saat mcg dan bila dia busy kerja dia akan cuba jugak call i atau mcg i . Dan bila i tak buat atau i kantoi tipu ke, dia akan marah dan yang besh dia marah dan menangis sebab i tipu dia . hehe lelaki jarang jatuhkan air mata dia utk perempuan kan ?tapi dia lain , shah seorang yang manja . kalau nak ikutkan life dia memang social . and dia tak berapa suka nak amik tahu hal orang lain . bagi dia yang penting adalah apa yang dia ada dan apa yang dia perlukan dalam hidup dia . shah seorang yang penyayang manja ! sangat sangaattt . pernah sekali i pergi melaka rumah family dia , i tak berapa suka akak dia , begitu jugak akak dia. akak dia pelik kot . haish . tapi yang penting ayah dia garang ! tapi baik . mak dia tak tegas sangat dengan anak anak nak ikutkan mak dia manjakan anak anak dia . Shah rapat dengan adik adik dia . hee pernah sekali bila i dengan adik dia sekali , kami macam satu family ! haha , adik dia kecik lagi .masa tuh umur adik dia 6tahun so sekarang dalam 10tahun rasanya . dah besarkan? shah partime jugak dipub,dan dia selalu balik lambat dan i setia tunggu dia balik walaupun tak tinggal sekali tapi shah selalu mintak i tunggu dia, dia balik dalam pukul 3-4pagi , i kena tunggu dia balik .. bila dia balik kami akan on call sampai subuh , lepas tu i akan tido dan pukul 9 i akan bangun tuk g keja . memang dulu selalu lambat ke kerja . tapi takpe demi dia kan .shah jenis tak suka bersembunyi . apa yang dia rasa betul dia akan bagitahu. so means bila kami couple semua kawan kawan dia tahu . humm ada yang suka ada yang tak .tapi peduli apa kan ? sedangkan kawan baik i sendiri pun tak berapa suka dengan perangai shah, " Perangai apa ?  "akan menyusul selepas ini . :D Shah tak pernah kedekut dengan i , apa i nak dia kasi itu selagi dia mampu lah kan . .kami banyak give and take .and itu yang buat perasaan kat dia tak pernah hilang .
Hinggakan curang satu sama lain pun give and take . haha .sepanjang 7bulan selepas kami bersama everything going so well .yang pelik i tinggalkan semua scandal i , utk dia . dalam phone i tak ada number lelaki kecuali kawan yang shah pun kenal .nak tau lagi ? i punya myspace 3kali i buang , semua sebab shah . mau tak nye , dia buang semua friends yang dia tak kenal , dia cakap " kawan mmy ke tak , kalau ddy tak kenal ..mmy tak boley berkawan ."pelikkan ? tapi i faham dia buat sebab dia jelous . tapi i tak buat lah macam tuh dekat dia atleast i jaga je page dia i tak lah sampai buang semua . until the 8month everything started changes . but its doesnt change our love. Shah seorang yang jujur macam i cakap dia jarang nak hide benda dari i . dan dia akan bagitahu apa saja. Dia bagitahu i even dia keluar dengan perempuan i tak marah , malah i galakkan dia lagi .bukan sebab i tak sayangkan dia , tapi kerana sayang lah i nak dia bahagia . i masih cintakan dia . dan jalan utk dia tak pergi dari hidup i adalah keluar dengan perempuan utk dia tak rasa bosan . . tapi bukan lebih lebih .for god sake bila dengan dia , i jadi sanggup berkorban apa je walau hati i sakit . dan demi allah , i memang sengsara dengan shah , i selalu makan hati dan i selalu pujuk hati sendiri . sebab apa ? sebab i cintakan dia , dan salah i jugak bagi kelonggaran dekat dia ..siapa sanggup kan lihat bf sendiri keluar dengan orang lain ? mungkin ini salah i jugak biarkan dia , bebaskan dia . tapi for god sake im doing that just to see him happy . please lah weyh , melaka and penang . takkan nak selalu jumpakan ? banyak pulak duit masing masing kan ?lagi tambah beban bila masuk bulan ke 9 , shah dah mula mengambil kesempatan , dia mula curang . tapi dia mengaku . setiap apa yang dia buat dia mengaku . itulah yang pelik . and sumpah banyak kali i menangis banyak kali i makan hati tapi pelik sebab i banyak bersabar , dan i bukanlah seorang yang penyabar dan i masih boleh setia hingga ke tahap ini . . Cinta boley merubah segalakan ? humm  ,cuma i tak boley terima sangat . just imagine dia tido dengan orang lain , and kawan dia sendiri yang bagitau i . that is  the first when he cheat on me and i wont let it be  so i cheat on him too  but then i rasa bersalah . so i mengaku dekat dia dan dia kecewa dia marah tapi kerana cinta kami masih together , second is gmbar dia kissing dengan girl and that girl so stupid tagged at my ex myspace so then i bukak . then kantoi number 2 .masa number 2 nie , i bengang sangat tak tau kenapa , jadi i buat pilihan i nak pegi kl jumpa dia dan settle everything . i ajak dia jumpa kat Bukit Bintang ,masa tuh i dengan kawan i ,i mintak dia berlakon as my Fake Bf . hanya utk menyakitkan hati my-ex.. and we are holding hand  and nak dekat dengan dia buat buat macam dia tak nampak we are kissing . nahh , he was mad like crazy , serious shit meja terbalik atlast kena ganti cawan yang pecah . tolol lagi pegi lempar meja kenapa . haha . dia nyaris nak bertumbuk dengan kawan i , tapi atlast i terpaksa mengaku yang i dengan dia berkawan . i tak nak lah dia bergaduh . nanti dia sakit i jugak nangis kan ? :( i ingat lagi i cuma cakap dekat dia  " sekarang dady rasakan apa yang mmy rasa ? " dia terdiam dan macam biasa dia bagi alasan yang sama dia merayu benda yang sama . even susah nak terima tapi hati tetap inginkan dia . i tetap terima dia walau hati i sakit walau i tau dia masih curang tapi kerana cinta i still go on . hebatkan cinta ? cinta mengubah segalanya ..kali ke3 memang kantoi yang amat ,memang i sangat sangat kecewa dan sakit hati sangat ,demi allah i dah tak kuat dah nak sakit hati . tapi shah bukan jenis lepaskan cinta macam tuh je .kali ke-3 perempuan tuh sendiri call i ..cakap dia dan shah dah seminggu bersama semua diorang dah buat, then i cakap dengan dia " i dengan shah dah setahun you rasa apa yang kami boley buat ? " haha masa nie kelakar jugak , sebab i memangis tak henti henti dari rumah i sampai pergi office kawan sampai terjatuh nak pitam almost nak pengsan . cause for god sake curang bukanlah satu benda yang besh . besh kalau kita buat , hancur kalau kita yang kena . harap korang faham .dan please jangan buat .tapi satu i tabik dekat shah masa dengan perempuan tuh, perempuan tuh tanya shah nak i ke nak dia , tapi dengan cool shah jawap , nak i .and perempuan tuh mengamuk macam babi . i was so proud cause atleast there is love still there . :) fahamkan maksud i ? masa nie memang i dah mintak break sebab i tak dapat contact shah lebey kurang seminggu sebab perempuan nie patahkan simcard dia .dan selama seminggu tu jugak i amik keputusan nak putuskan hubungan kami. dan bila dia mula call  i balik ,hubungan kami dah tak sama . memanglah kami tak break there is no way kami break . tapi sepanjang bulan ke 9 kami bersama macam macam jadi hati i dah macam sampai satu tahap tak boley nak terima apa apa lagi sakit .. i merayu mintak dia lepaskan i . i merayu demi tuhan lepaskan hati i . tapi dia tak nak  .so  i tukar number but dia masih lagi dapat track i .  humm . atlast i buat pilihan . untuk betul betul tinggalkan dia .seminggu before tuh i ingat lagi recordkan dia lagu ayat ayat cinta dari rossa dan i send dekat dia when the time i mintak dia lepaskan i , dia send balik i lagu yang i nyanyi sendiri . .dan dia cakap , " mmy tahukan walaumacam mana pun dady takkan pernah lepaskan mmy . mmy hak dady selamanya .. " hati menangis , serious i tak nak semua ni . tapi disebabkan i tak sanggup lagi jadi bodoh menangis setiap malam sakit hati makan hati kecewa, i buat keputusan  i tukar number fon i , email i . pasword i . i buang dia dari myspace , friendster, ym. semua i buang . and pada semua kawan kawan dia i mintak jangan bagitau apa number i pakai . tentang i . i mintak diorang  rahsiakan tentang i .Dan dari situ i diamkan diri , tiap tiap hari i menangis sebab cinta i kat dia kuat sangat. kadang kadang buat keputusan utk tinggalkan seseorang bukan sebab kita akan rasa lagi lega . serious shit tak , hati i tiap tiap malam asyik rasa bersalah sebab terus tinggalkan dia tanpa kata kata akhir . i tinggalkan dia macam tuh je . and dia tak cakap langsung dia lepaskan i . Dari situ hubungan kami semakin diam . Dah i diamkan diri dari dia mestilah diamkan ? huhu . Ada jugak i call kawan kawan dia , tanya dia macam mana diorang kata shah tak henti2 cuba cari i dan diorang kata shah ada pegi penang dengan aiman untuk cari i tapi disebabkan diorang tak tahu mana i tinggal diorang takdapat cari , kebetulan masa diorang pegi tempat i keja i cuti . . patutlah that day ada kawan i cakap ada lelaki cari i , tapi i pedulikan je .kesian jugak dekat shah tapi i terpaksa ,dalam hati i fikir biarlah i buat semua ini walaupun i tak sanggup tapi utk dia biarlah , dari dia curang utk bersama dengan perempuan lain . why not i lepaskan dia dan biar dia cari kebahagiaan dia sendiri . . tapi kalau i tak buat hati lagi sakit . i pernah call shah guna private number kawan i . dia cakap " Mmy hak dady sampai mati . " bila cakap sal nie teringat yang dia kata , " betina betina lain tuh semua  bukan stok bini , tapi mmy adalah calon bini ddy " .. tapi kalau i calon bini you kenapa you sanggup biar i makan hati sampai dah tak ada hati dah nak makan ? humm macam macam kenangan kami and atlast terkubur macam tuh je . not exactlly terkubur lah , i still ingat sampai sekarang and i still menangis bila fikirkan benda ni kadang kadang .Ada jugak kerana rasa rindu i tak sanggup jadi i amik keputusan call dia masa Hari Lahir dia  2212009..i call dia , masa i call dia i diam je dekat 5minit i dengar suara dia panggil panggil i . i menangis dengar suara dia , dan bila i kata " hye shah .. " dia pulak terdiam dan dia yang menangis .. bila i dengar shah nangis i lagi teresak esak . then i just Happy Birthday Shah .. dan i terus letak . i off fone i whole day . bila esoknya i on balik  . full missed call dari dia mcg banyak gila semua dari dia. Benda dah 2tahun takkan i nak ingat berapa missed call apa message dia yang i , ingat dia antar mesej " sanggup mmy tinggalkan dady sorang , mmy tak cintakan dady dah ? mana janji mmy tak tinggalkan dady? kenapa mmy sanggup tinggalkan dady , macam ni ke mmy cakap mmy cintakan dady ?  " i menangis bila i dapat mcg tuh dan i reply balik dekat dia , " i tak pernah sanggup tinggalkan you, dan hati i masih utk you dan cinta i tetap utk you . .i tinggalkan you sebab i rasa itu yang terbaik utk you dan jugak utk i dari dua dua hati terus sakit ... cinta i dekat you tetap sama .. " hati i masih milik dia ... dan dia balas , " dady hak mmy  . mmy hak dady . tak ada pun yang boley ubah itu . dan kalau cinta masih ada utk mmy balik dengan dady .. dady tak sanggup tak ada mmy . maafkan semua silap dady dengan mmy .. "  dan ini mesej terakhir i sebelum i tukar number, " shah , i nak you ingat sampai bila bila i masih cintakan you , tapi cinta ni tak maksud i akan tunggu you .. i akan terima you balik . tak mungkin shah .. terima kasih sebab hubungan kita selama ini, terima kasih atas kasih sayang you selama ini . terima kasih kerana sakit yang you bagi dan bahagia yang you curah sama rasa . fair .ini mesej terakhir i .. i tak akan ada dengan you lagi . terima kasih bye. " Korang jangan ingat i mereka semua ini ,sebab demi allah setiap sakit dan bahagia tuh akan ingat sampai mati dan i ingat semua nya ... lepas je mesej terakhir i . i terus delete number dia . bodohkan delete number tapi dalam otak ingat je . haha  . lepas i delete number dia . i tukar number . .dan start pada tu dah tak ada apa apa langsung dari dia . dan i sendiri amik keputusan utk tidak call kawan kawan dia lagi .. utk tanyakan tentang shah . dan alhamdulillah selepas 8bulan i break dengan shah .. ouh lupa nak bagi tahu . yes, i did quit my job . after 2month i break dengan shah sebab kan i cakap , ill give up on everything .dan selepas bulan boss i call balik kerja dengan dia balik . i terima lah sebab i pun dah okay . semua dah improve . humm . semua dah berjalan elok untillah he founds me on my facebook by 2010 . he add me . and i delete dia terus . dan i block dia . sampai hujung bulan 12, i text dia balik .. sebabkan dah lama tak call , i tak berani nak call dia .sempena birthday dia lagi ,, sebab i tak nak terlepas wish birthday dia . i sentiasa nak jadi orang pertama wish birthday dia . as i remember i hanta mesej " Happy Birthday Shah, Hope you are happy with your life and love .ill always prays for you  -L- " and dia terus call . banyak kali dia call and i langsung tak pick up sampai last dia anta mcg merayu utk i angkat i angkat .. tapi hampa , harapan i, ingatkan dia ingat siapa i .. tapi i silap suara i dia dah tak cam . selepas beberapa kali dia teka baru dia dapat tangkap i lynda . dan dia terus macam terkejut dia terdiam dan i pun diam . then dia cakap  " mana mmy menghilang kenapa baru sekarang mmy muncul , dady rindu .. " bila dia start cakap macam tuh i just cakap . " shah benda dah lepas lupakan semua . antara kita dah tak ada apa apa ... " and i rasa perasaan dia dah kurang atau dia dah putus asa sebab i tak rasa dia cuba nak merayu macam dulu ...dia dah lain sangat .. humm . Start pada tuh i just lupakan dia . dan cuba berkawan dengan semua orang dan lelaki lain . dan cuba utk lupakan shah utk kali ke berapa i pun tak tau . tapi i masih stalk page dia . dan dia dah ada gf  . so i guess antara kami memang takkan ada apa apa lagi , macam mengharapkan ? haha . ini cerita tahun lepas . so i always stalk page dia dan nak tahu dia dengan gf dia macam mana . sakit hati ada jugak tengok picture dia dengan gf dia sebilik . satu katil , kiss bagai lah . sakit hati sumpah sakit hati. tapi nak buat macam mana cinta tuh tak semestinya memiliki kan? humm . i faham . semua nya okayy ...sampai awal tahun ni , dia break dengan gf dia . dia break dengan gf dia and i was like happy . happy for saw he in sadness , or happy i still got a chance , 2benda soalan i sendiri tak ada jawapan dan yang pasti i nak dia happy....
2tahun perkenalan kami , 9bulan percintaan kami dan i masih single 2tahun setengah semua nya kerana siapa ? sebab dia . kerana terlalu sayangkan dia and nak kan someone yang jujur , macam dia susah . yeee, shah curang , shah social , tapi demi allah dia tak lupakan kepentingan i , makan i , pakai i , kasih sayang , ambil berat , semuanya cukup dan i tak pernah salahkan dia curang dengan i , cuma i selalu persoalkan dekat dia kenapa dia sanggup lukakan ghati i berkali kali .kenapa i tak salahkan dia ? sebab i faham lelaki nafsu kuat dan tak mampu nak tahan i yang jauh berbatu batu . humm. i redha semuanya . sebab tuh cinta i dekat dia kuat . 2tahun i mencari i tak jumpa siapa yang mampu jadi dia , dia cukup lengkap dengan pilihan i ,
  • Handsome
  • Jujur 
  • Control of me 
  • Ambil berat 
  • Sayangkan i lebih 
  • Tak abaikan i 
  • Faham i 
  • Yang paling penting terima diri i seadanya .
Ada ke lagi yang wujud macam nie ? 2tahun setengah i mencari tak ada yang macam nie . ada je yang kurang . Shah bukan perfect tapi dia pelengkap hidup i , I tak malu nak bercerita tentang cinta lama . bagi i hubungan i dengan dia banyak mematangkan diri i . Sebab i banyak berfikir dari hubungan kami . bukan kerana kami jugak . dalam hubungan ada sangkut paut family , kawan dan what going around us . so that buatt kan fikir dalam hidup bukan kepentingan saja yang kita kena jaga tapi orang lain . tapi itulah masalah shah bagi dia , apa yang dia ada dan apa yang dia nak . itulah dia pentingkan diri sendiri .tapi seriously i tak pernah menyesal kenal dia dan tak akan pernah sebaliknya i berterima kasih sebab dia i jadi tabah dan sebab dia i mula pandai judge people utk lebih elok .Terima Kasih Allah , dan i tau setiap yang terjadi ada hikmahnya .....
Dan pada shah , ini untuk awak ...Saya cintakan awak , dan rasa cinta itu takkan pernah hilang walau berapa abad sekali pun walau satu hari nanti saya dah kawen tapi bagi saya awak tetap cinta pertama saya .saya bangga pernah ada awak sebagai kekasih saya bangga sebab awak pernah cintakan saya sebagaimana saya masih cintakan awak sekarang . tapi kalau satu hari awak datang balik saya tak mungkin terima awak lagi sebab bagi saya awak cinta saya tetapi bukan kehidupan saya ..... Saya hanya mampu berdoa untuk kebahagiaan awak , jangan tanya saya bahagia ke tak , sebab bagi saya . saya akan bahagia seandainya awak bahagia .. Terima Kasih Shah ini saja yang saya nak cakap dengan awak. dan saya takkan tunggu 3tahun utk single lagi . .Doakan saya dengan R. saya perlukan R sekarang .. Saya selesa sangat dengan dia . . . Happy Anniversarry 4thyears dady .. :(


Enough for this entry . Thanks you guys , spent time to read this bullshit of memories !