Fellas :)

Thursday, June 9, 2011

Erti Sahabat

'Kawan sejati itu ibarat tangan dan mata, saat tangan terluka mata menangis dan saat mata menangis tangan menghapusnya...Kawan sejati adalah kawan yg ada di saat kita senang dan susah, kawan yang menolong kita tanpa ragu/syarat...Kawan sejati adalah kawan yg tertawa bersama kesenangan dan menangis bersama penderitaan'
 Kawan ? Sahabat ? ada tak? ada tak kat luar yang betul betul kita buat sahabat ? ada . dan aku pun ada . tapi aku ada dua sahabat . seorang sahabat yang entah . susah aku nak describes .dan seorang lagi bukan kata sahabat susah senang sekali aku dah anggap dia macam kakak aku sendiri .  maaf kan aku kalau entry ini buat ada orang terasa . tapi seriously hati aku dah sakit dengan . terasa apa lagi dah cukup rasanya .so biar aku bukak cerita tentang dua sahabat aku .
 Zarina @ Ryna

 Dia mungkin bukan secantik dan seuptodate yang lagi seorang tapi trust me . Dia terbaik . dia ada ketika aku susah dan senang . dia tak peduli masa dan tak peduli bila . dia tak pernah merungut bila aku susah bila aku perlukan someone . yee aku bangga dan terima kasih kepada allah temukan aku dengan dia . dan secara honestly , dia seolah olah darah daging aku which is dia sangat baik . dia akan  tolong selagi termampu . dan selalu nya memang dia mampu . bayangkanlah aku sakit dan dia sanggup datang kerumah aku pagi pagi before pegi keja dia hantar ubat dan makan . aku ingat lagi pagi tuh , dia hantarkan susu kotak , puding dan chocolate .dia tau apa aku suka .dan dia tahu apa aku benci . aku panggil dia akak , kak ina . dia baik . tapi sayang tak ada orang nampak kebaikan dia . dia sanggup berenti keja dekat 2tahun semata mata nak jaga ibu dia yang sakit barah payudara . alhamdulilah mak dia sehat sekarang . baru lah dia mula kerja balik . dia tak pernah ada bf . dan dia totally virgin from everything and dia clean sangat . untung sapa dapat dia one day nanti tuk jadi wife . :) and dia ada utk aku bila bila masa aku perlu itu yang penting . aku sayang dia sangat :) terima kasih kak ina ada dalam life lynda . :) terima kasih sebab ada untuk susah dan senang dalam hidup lynda . jangan pernah tinggalkan lynda tau :)

Fenzie Ernie @ Fenz   
She different . dulu aku tak terasa sangat tapi sekarang aku nak katakan tiap tiap minggu . kadang bila keluar sekali pun ada jugak aku terasa sebab dia lebihkan kawan yang lain dari aku dan aku diketepikan . bukan lah aku nak dia 100% focus on me . hey come on lah korang bayangkanlah kalau dengan yang lain dia boley je snap picture and bila time aku muka dia dan cara dia tau sangat .dia tak sedar yang aku sangat sayangkan dia dan care sangat pasal dia . tapi dia tak nampak semua tuh , aku pernah bergaduh dengan whole family sebab aku back up kan dia . aku pernah memberontak nak pindah kl sebab dia . 
aku sanggup susah sebab dia . dan senang aku tak pernah lupa dia . tapi kadang kadang aku pikir apa aku dapat ? kadang kadang bila aku nak mintak tolong dia , dia merungut kadang  kadang sakit hati terasa sangat . tapi pernah ke aku merungut depan dia ? pernah tak kalau dia mintak tolong aku nak bebel ? seriously kadang nak mintak tolong pun aku tak berani dengan atitude dia macam tuh . aku anggap dia sahabat dan aku sayang dia sangat . aku ada dengan dia time dia susah tapi bila dia senang dia jarang cari aku bila dia susah baru dia datang menjengah aku  . hati sapa tak sakit ? tapi taka fikir tak apa pun yang menyakitkan hati aku , aku masih kat sini aku masih dengan hang . aku sayang hang weyh . tapi aku tak tau status kita kawan baik ke kita ? kalau macam ni cara masing masing ?  humm whatever is aku masih sayangkan hang babe . 
please appriciate hubungan persahabatan kita selama ini . :( 
terima kasih kawan .

Ini beza dua kawan baik saya . mana satu awak rasa ? :)

No comments:

Post a Comment