Fellas :)

Monday, June 20, 2011

Happy Anniversarry 4thyear :')

This entry supposed i post it lastnight , cause effect of sleeping pilss im goin down early :D 

Happy 4th Anniversarry  Daddy !
I've made this entry specially for you .. I know you always stalk me and i know you will read this soon or later .I bet your friend will tell you .. I love you still . . come back to you, N E V E R !
Where should i start this? humm , ini entry i so suka hati i  nak cerita panjang mana pun . heeehee :D i will start it since kitorang kenal . . its happen at eearly 2006 when im doing partime job at one boutique , i know him from my friend. And my ex form mallaca . That time dia datang holiday so my friends jadi tourist guide dia .Jenis i , i memang suka judge from the first time if i met someone , so from my judgement.. Dia berlagak , sombong ,ego, baik , suara dia manja, handsome, smart tak messy , sweet sangat . itu tanggapan pertama i bila i jumpa dia. and masa tuh masing masing tak bertegur until kawan i pegi toilet dia cakap korang borak borak lah dulu . Like always jangan harap i nak mula dulu, i just diamkan diri je and koyak koyakkan paper yang i pegang. then dia tegur  " nervous ke ? " and i was like , " why should i ? " and dia cakap ' paper tuh dah cukup semak you koyakk .' humm , aku just tersenyum masih tak cakap banyak ,sebab gaya dia memang sombong gila .Ego, itulah ciri ciri lelaki yang selalu i nak kenal jugak even ego, sebab if dia ego and kita melawan kita dapat dia , kita MENANG . tak ke betul ? cuba fikir , ego someone tinggi tapi jatuh bila dia dengan kita, takke rasa bahagia macam tu? kami jumpa kejap je , then kawan i kena gerak dengan dia . I still tak cakap banyak even i tak salam pun dengan dia . dengan kawan i salam dengan dia i buat bodoh je i jalan terus blahh . hehe kelakar jugak rasa . tapi itulah permulaan semua .
Esok tuh i pegi CyberCafe, i online dan  i check myspace i, zaman 2006 mana ada facebook lagi kan ? :D so that time memang famous gila  ahh myspace . :) I cuba cari dia dalam list kawan i , and i jumpa , nama myspace dia Rozack and i bet until now lekat nama tuh . :) and lelaki macam biasa tak private apa pun , so i can check his wall photo's everything . Then i bukak album dia i tengok gambar dia , YES IM STALKER . haha . only him :) tak sangka i rupanya dia model , banyak gambar dia buat photoshoot runway segala . humm .and i bukak satu album . album dia dengan gf dia . niat nak add dia , terbantut bila tengok gambar dia dengan perempuan tuh . Tiap tiap hari teringatkan dia . kalau tido i cuba berangankan dia dan i berdoa dia datang dalam mimpi i . hee inilah penangan cintakan ? lama jugak i kena berangan sorang2, around 2weeks later ,i pegi online , atlast ada friendrequest , dari dia lah ofcourse. The  best part ! he did add me first not me . so 1 ego is down ! haha . Dengan secepat yang mungkin i approve dia . and i langsung tak say anything at his wall or what . i just let it be . i nak tunggu dia . humm ego jugakkan i ? i memang ego , itu yang single sampai sekarang . One day , malam tuh  i pegi CyberCafe again . i online at the same time dia pun online. and i check his wall , at top friends dia  . ada i  ,means im in his top6 of friendlist . what about that ? hee, dia mula buzz i dekat chat .I betul betul tak sangka , bila depan dia nak bercakap pun susah , tapi dalam chat bukan main ayat mengayat . baru dia start cerita semua nya . humm . In one night i dengar semua tentang dia ,latar belakang dia, family dia, girlfriends dia . After that he ask for my number , so i gave it ! tunggu lagi ? haha. i bagi i punya and i tak mintak dia punya . biar dia yang call kalau dia nak dia akan call .So i guess memang betul dia nak kenal i, after kitorang offline around half and hours dia call i. kami bergayut paling lama.. haha masa tuh i sendiri ada couple , Idham tapi hubungan kami masa tuh ada masalah . for god sake bila borak dengan dia , i tak rasa and tak fikir langsung tentang Idham . Pelik jugak .Hati orang kan boley berubah . Tapi hubungan kami terbatas . Sebab dia masih ada couple dan dia sayangkan couple dia .And kami cuma berkawan baik je. Serious shit baik, semua masalah dia ceritakan dekat i , dan dia pelik , dia pernah cakap ,  " i tak tahu kenapa tapi bila dengan you, i selesa cerita semua masalah even baik dan buruk, i selesa sangat dengan you . " im only can smile , apa lagi i nak cakapkan kat dia , dalam hati terlompat lompat suka sangat dengan apa yang dia cakap .
Dalam masa 6bulan kami kenal and kawan baik , i break dengan Idham .And my ex tahu i single dia kenalkan i pada kawan baik dia sendiri . yang sekarang sudah pun kahwin dan ada anak sendiri  . alhamdulilah bahagia utk dia .Selepas my ex kenalkan kami , Dia diamkan diri dia dari i , dia tukar fone number , dalam myspace dia buang i , friendster pun sama. dia buang i . i tak tau kenapa dia buat macam tuh . masa tuh tuhan je tau , i sedih sangat kenapa dia sanggup buat macam tuh . so i just biarkan je. dengan harapan one day dia carik i balik.Btw,  Nama kawan baik dia ni and merangkap ex i jugak , Erry . dengan erry semua benda jadi pantas, is like a blink of eyes . tak berapa lama kenal kami couple and 6bulan jugak hubungan kami . Erry tak handsome sangat macam My ex ni, tapi erry matured sangat, tapi terlalu ikutkan family dalam semua benda . . Hubungan kami jalan dengan baik . Until one day , dia call dia cakap dia ada benda nak bagi tahu . and dia mintak i jangan sedih and dia masih nak i ,and dia tak nak break . i try push dia kenapa ? that time i tengah keje part time kat boutique. and when he told me " sayang, my mom and akak i dah carikkan jodoh utk i , i akan bertunang dalam masa sebulan . dan bakal tunang i tuh adik kawan baik akak i yang selalu i cerita dekat you . please jangan marah i , ini bukan pilihan i . i sayangkan you. " Demi allah masa ni, lutut i lembik i menangis macam orang mati anak . non stop of tears falling down . i couldnt stop it, and kawan tempat keja cuba tenangkan i .and i call dia balik , i tanya dia  "kenapa you tak boley tolak ? kenapa you tak cakap dekat family you , you tak suka ? kenapa you tak boley cakap NO to your family? and how me? " jawapan dia macam biasa , " sayang you tahukan keutamaan i family i , hidup i hanya utk diorang dan i akan cuba buat diorang happy . sayang ! jangan ingat kita akan break, i wont let you go  , i love you  kita macam biasa even i dah bertunang . " DAMN . kalau dia dah bertunang and i still dengan dia , siapa yang nampak jahat walaupun kami yang dah lama kenal ? ? kan ? sampai satu hari i sanggup buat cerita dekat kawan Erry , yang i sakit terukk . Tapi erry tak pedulikan i . dia buat bodoh je  .Masa tuh kecewa jugakk  Ternyata erry bukanlah lelaki yang pegang pada janji sendiri . atlast i buat keputusan untuk tinggalkan dia terus , walaupun susah sangat 5bulan i amik masa tuk lupakan dia . sakit semua nya ya allah ! masa tuh i amik inisiatif untuk lupakan dia terus . Lepas i break dengan dia i berenti keja dekat Butik tuh . settle what i had to first .Kecewa punya pasal . humm . sakitkan kalau kita kecewa?Inilah keja i , break je i give up dalam semua benda . -___- huduhkan perangai macam ni? humm...
Dalam bulan yang ke5 after i break dengan erry , My ex muncul balik., Shah lah bukan erry bukan idham .Dia dapat mana number i , i tak tahu but i rasa dari erry . dia dapat tahu i dah break dengan erry and dia cuba amik number i . tapi dia kata erry dah buang . atlast dia mintak kat haniff kawan i.Im happy sangat bila dia call i. For god sake i tak pernah sehappy macam nie . masa nie hujung tahun 2007. And masa ni  iwas like so lucky cause i had evrything , i got new job family and the only one good guy friends has come back . Masa dia call kak ina ada dengan i , and dia lah orang pertama yang tahu cerita semuanya . terima kasih kak ina atleast i ada someone to share with . btw masa nie i dengan Fenz agak berjauhan ada je misunderstanding antara kami. so i couldnt share with her .hummm .And this time i dengan shah, mula rapat balik . and dia bagitahu i , dia bergaduh dengan erry semata mata kerana i , sebab erry tak jaga macam mana dia harapkan . dan sampai sekarang diorang dah tak macam dulu . tak lagi kawan baik . lama jugak kami amik masa untuk kenal balik satu sama lain dengan lebih dalam , nak nak shah dah break dengan gf dia pertengahan tahun 2007 . and yang paling besh dia kata sepanjang dia tak contact i dia tak pernah stop fikirkan i , dia tak tahu dengan siapa dia nak mengadu . and tahu tak bila seorang lelaki yang ego cakap macam tuh kat korang , nothing else can say unless i will appriciate it so much more .8bulan shah amik masa utk kenal i siapa , sebenarnya i siapa . segala apa yang dia suka apa yang kami suka . atlast kami capai satu makna  " persefahaman  " hubungan kami semakin baik dari hari ke hari . alhamdulilah im so happy with him , like no one's could do that .For god sake , shah is fucking different .
By 19.June.2008, i still remember dia nyanyikan i lagu Leaving on the jet plane with his guitar which is so sweet and im inlove with it .he asked me to be his girlfriend so ofcourse i say Yes ! and start pada tu dia tak henti henti nyanyikan i lagu dari guitar dia . and that is why i love someone that can sing everytime i need . plus with guitar ? more in love. akibat jarak jauh hubungan kami banyak dengan call dan msg dan video call . :) takpe i masih rasa semua keindahan alam percintaan kami .that night seingat i ,dia cuma cakap , " sanggup tak you terima i ? sebab i lebih dari sanggup utk terima dan ada dengan you ." kan shah ? ini yang you katakan ? damn ! ddy !mmy rindu ddy !:( air mata i jatuh lah you guys ! if this what people call love or its just tears from memory ? tell me you guys . cause i cant ever forget about this guys .humm.. bila start couple i realize what he really is for god sake . but i tak penah kesah , bagi i dia buat semua tuh sebab dia sayangkan i. nak tahu perangai dia bila kami couple ?Peduli apa korang nak tahu ke tak i still nak bagitahu . :) Korang mesti tak percayakan , i tak cantik dan dapat bf handsome model plak tuh , part time je lah. huhu .kalau nak ikutkan dari paras rupa kami memang tak serasi. tapi kalau ikut dari perangai memang kami serasi dan selesa sangat . Shah seorang yang kaki control dan i faham dia control sebab dia sayangkan i . Dia percayakan i , cuma dia mintak apa saja i buat i mesti bagitahu dia . macam tu jugaklah dia kena buat benda yang sama . bagi hubungan fair enough . Pelikkan ? masing masing kami suka dicontrol kalau nak ikutkan tiap saat mcg dan bila dia busy kerja dia akan cuba jugak call i atau mcg i . Dan bila i tak buat atau i kantoi tipu ke, dia akan marah dan yang besh dia marah dan menangis sebab i tipu dia . hehe lelaki jarang jatuhkan air mata dia utk perempuan kan ?tapi dia lain , shah seorang yang manja . kalau nak ikutkan life dia memang social . and dia tak berapa suka nak amik tahu hal orang lain . bagi dia yang penting adalah apa yang dia ada dan apa yang dia perlukan dalam hidup dia . shah seorang yang penyayang manja ! sangat sangaattt . pernah sekali i pergi melaka rumah family dia , i tak berapa suka akak dia , begitu jugak akak dia. akak dia pelik kot . haish . tapi yang penting ayah dia garang ! tapi baik . mak dia tak tegas sangat dengan anak anak nak ikutkan mak dia manjakan anak anak dia . Shah rapat dengan adik adik dia . hee pernah sekali bila i dengan adik dia sekali , kami macam satu family ! haha , adik dia kecik lagi .masa tuh umur adik dia 6tahun so sekarang dalam 10tahun rasanya . dah besarkan? shah partime jugak dipub,dan dia selalu balik lambat dan i setia tunggu dia balik walaupun tak tinggal sekali tapi shah selalu mintak i tunggu dia, dia balik dalam pukul 3-4pagi , i kena tunggu dia balik .. bila dia balik kami akan on call sampai subuh , lepas tu i akan tido dan pukul 9 i akan bangun tuk g keja . memang dulu selalu lambat ke kerja . tapi takpe demi dia kan .shah jenis tak suka bersembunyi . apa yang dia rasa betul dia akan bagitahu. so means bila kami couple semua kawan kawan dia tahu . humm ada yang suka ada yang tak .tapi peduli apa kan ? sedangkan kawan baik i sendiri pun tak berapa suka dengan perangai shah, " Perangai apa ?  "akan menyusul selepas ini . :D Shah tak pernah kedekut dengan i , apa i nak dia kasi itu selagi dia mampu lah kan . .kami banyak give and take .and itu yang buat perasaan kat dia tak pernah hilang .
Hinggakan curang satu sama lain pun give and take . haha .sepanjang 7bulan selepas kami bersama everything going so well .yang pelik i tinggalkan semua scandal i , utk dia . dalam phone i tak ada number lelaki kecuali kawan yang shah pun kenal .nak tau lagi ? i punya myspace 3kali i buang , semua sebab shah . mau tak nye , dia buang semua friends yang dia tak kenal , dia cakap " kawan mmy ke tak , kalau ddy tak kenal ..mmy tak boley berkawan ."pelikkan ? tapi i faham dia buat sebab dia jelous . tapi i tak buat lah macam tuh dekat dia atleast i jaga je page dia i tak lah sampai buang semua . until the 8month everything started changes . but its doesnt change our love. Shah seorang yang jujur macam i cakap dia jarang nak hide benda dari i . dan dia akan bagitahu apa saja. Dia bagitahu i even dia keluar dengan perempuan i tak marah , malah i galakkan dia lagi .bukan sebab i tak sayangkan dia , tapi kerana sayang lah i nak dia bahagia . i masih cintakan dia . dan jalan utk dia tak pergi dari hidup i adalah keluar dengan perempuan utk dia tak rasa bosan . . tapi bukan lebih lebih .for god sake bila dengan dia , i jadi sanggup berkorban apa je walau hati i sakit . dan demi allah , i memang sengsara dengan shah , i selalu makan hati dan i selalu pujuk hati sendiri . sebab apa ? sebab i cintakan dia , dan salah i jugak bagi kelonggaran dekat dia ..siapa sanggup kan lihat bf sendiri keluar dengan orang lain ? mungkin ini salah i jugak biarkan dia , bebaskan dia . tapi for god sake im doing that just to see him happy . please lah weyh , melaka and penang . takkan nak selalu jumpakan ? banyak pulak duit masing masing kan ?lagi tambah beban bila masuk bulan ke 9 , shah dah mula mengambil kesempatan , dia mula curang . tapi dia mengaku . setiap apa yang dia buat dia mengaku . itulah yang pelik . and sumpah banyak kali i menangis banyak kali i makan hati tapi pelik sebab i banyak bersabar , dan i bukanlah seorang yang penyabar dan i masih boleh setia hingga ke tahap ini . . Cinta boley merubah segalakan ? humm  ,cuma i tak boley terima sangat . just imagine dia tido dengan orang lain , and kawan dia sendiri yang bagitau i . that is  the first when he cheat on me and i wont let it be  so i cheat on him too  but then i rasa bersalah . so i mengaku dekat dia dan dia kecewa dia marah tapi kerana cinta kami masih together , second is gmbar dia kissing dengan girl and that girl so stupid tagged at my ex myspace so then i bukak . then kantoi number 2 .masa number 2 nie , i bengang sangat tak tau kenapa , jadi i buat pilihan i nak pegi kl jumpa dia dan settle everything . i ajak dia jumpa kat Bukit Bintang ,masa tuh i dengan kawan i ,i mintak dia berlakon as my Fake Bf . hanya utk menyakitkan hati my-ex.. and we are holding hand  and nak dekat dengan dia buat buat macam dia tak nampak we are kissing . nahh , he was mad like crazy , serious shit meja terbalik atlast kena ganti cawan yang pecah . tolol lagi pegi lempar meja kenapa . haha . dia nyaris nak bertumbuk dengan kawan i , tapi atlast i terpaksa mengaku yang i dengan dia berkawan . i tak nak lah dia bergaduh . nanti dia sakit i jugak nangis kan ? :( i ingat lagi i cuma cakap dekat dia  " sekarang dady rasakan apa yang mmy rasa ? " dia terdiam dan macam biasa dia bagi alasan yang sama dia merayu benda yang sama . even susah nak terima tapi hati tetap inginkan dia . i tetap terima dia walau hati i sakit walau i tau dia masih curang tapi kerana cinta i still go on . hebatkan cinta ? cinta mengubah segalanya ..kali ke3 memang kantoi yang amat ,memang i sangat sangat kecewa dan sakit hati sangat ,demi allah i dah tak kuat dah nak sakit hati . tapi shah bukan jenis lepaskan cinta macam tuh je .kali ke-3 perempuan tuh sendiri call i ..cakap dia dan shah dah seminggu bersama semua diorang dah buat, then i cakap dengan dia " i dengan shah dah setahun you rasa apa yang kami boley buat ? " haha masa nie kelakar jugak , sebab i memangis tak henti henti dari rumah i sampai pergi office kawan sampai terjatuh nak pitam almost nak pengsan . cause for god sake curang bukanlah satu benda yang besh . besh kalau kita buat , hancur kalau kita yang kena . harap korang faham .dan please jangan buat .tapi satu i tabik dekat shah masa dengan perempuan tuh, perempuan tuh tanya shah nak i ke nak dia , tapi dengan cool shah jawap , nak i .and perempuan tuh mengamuk macam babi . i was so proud cause atleast there is love still there . :) fahamkan maksud i ? masa nie memang i dah mintak break sebab i tak dapat contact shah lebey kurang seminggu sebab perempuan nie patahkan simcard dia .dan selama seminggu tu jugak i amik keputusan nak putuskan hubungan kami. dan bila dia mula call  i balik ,hubungan kami dah tak sama . memanglah kami tak break there is no way kami break . tapi sepanjang bulan ke 9 kami bersama macam macam jadi hati i dah macam sampai satu tahap tak boley nak terima apa apa lagi sakit .. i merayu mintak dia lepaskan i . i merayu demi tuhan lepaskan hati i . tapi dia tak nak  .so  i tukar number but dia masih lagi dapat track i .  humm . atlast i buat pilihan . untuk betul betul tinggalkan dia .seminggu before tuh i ingat lagi recordkan dia lagu ayat ayat cinta dari rossa dan i send dekat dia when the time i mintak dia lepaskan i , dia send balik i lagu yang i nyanyi sendiri . .dan dia cakap , " mmy tahukan walaumacam mana pun dady takkan pernah lepaskan mmy . mmy hak dady selamanya .. " hati menangis , serious i tak nak semua ni . tapi disebabkan i tak sanggup lagi jadi bodoh menangis setiap malam sakit hati makan hati kecewa, i buat keputusan  i tukar number fon i , email i . pasword i . i buang dia dari myspace , friendster, ym. semua i buang . and pada semua kawan kawan dia i mintak jangan bagitau apa number i pakai . tentang i . i mintak diorang  rahsiakan tentang i .Dan dari situ i diamkan diri , tiap tiap hari i menangis sebab cinta i kat dia kuat sangat. kadang kadang buat keputusan utk tinggalkan seseorang bukan sebab kita akan rasa lagi lega . serious shit tak , hati i tiap tiap malam asyik rasa bersalah sebab terus tinggalkan dia tanpa kata kata akhir . i tinggalkan dia macam tuh je . and dia tak cakap langsung dia lepaskan i . Dari situ hubungan kami semakin diam . Dah i diamkan diri dari dia mestilah diamkan ? huhu . Ada jugak i call kawan kawan dia , tanya dia macam mana diorang kata shah tak henti2 cuba cari i dan diorang kata shah ada pegi penang dengan aiman untuk cari i tapi disebabkan diorang tak tahu mana i tinggal diorang takdapat cari , kebetulan masa diorang pegi tempat i keja i cuti . . patutlah that day ada kawan i cakap ada lelaki cari i , tapi i pedulikan je .kesian jugak dekat shah tapi i terpaksa ,dalam hati i fikir biarlah i buat semua ini walaupun i tak sanggup tapi utk dia biarlah , dari dia curang utk bersama dengan perempuan lain . why not i lepaskan dia dan biar dia cari kebahagiaan dia sendiri . . tapi kalau i tak buat hati lagi sakit . i pernah call shah guna private number kawan i . dia cakap " Mmy hak dady sampai mati . " bila cakap sal nie teringat yang dia kata , " betina betina lain tuh semua  bukan stok bini , tapi mmy adalah calon bini ddy " .. tapi kalau i calon bini you kenapa you sanggup biar i makan hati sampai dah tak ada hati dah nak makan ? humm macam macam kenangan kami and atlast terkubur macam tuh je . not exactlly terkubur lah , i still ingat sampai sekarang and i still menangis bila fikirkan benda ni kadang kadang .Ada jugak kerana rasa rindu i tak sanggup jadi i amik keputusan call dia masa Hari Lahir dia  2212009..i call dia , masa i call dia i diam je dekat 5minit i dengar suara dia panggil panggil i . i menangis dengar suara dia , dan bila i kata " hye shah .. " dia pulak terdiam dan dia yang menangis .. bila i dengar shah nangis i lagi teresak esak . then i just Happy Birthday Shah .. dan i terus letak . i off fone i whole day . bila esoknya i on balik  . full missed call dari dia mcg banyak gila semua dari dia. Benda dah 2tahun takkan i nak ingat berapa missed call apa message dia yang i , ingat dia antar mesej " sanggup mmy tinggalkan dady sorang , mmy tak cintakan dady dah ? mana janji mmy tak tinggalkan dady? kenapa mmy sanggup tinggalkan dady , macam ni ke mmy cakap mmy cintakan dady ?  " i menangis bila i dapat mcg tuh dan i reply balik dekat dia , " i tak pernah sanggup tinggalkan you, dan hati i masih utk you dan cinta i tetap utk you . .i tinggalkan you sebab i rasa itu yang terbaik utk you dan jugak utk i dari dua dua hati terus sakit ... cinta i dekat you tetap sama .. " hati i masih milik dia ... dan dia balas , " dady hak mmy  . mmy hak dady . tak ada pun yang boley ubah itu . dan kalau cinta masih ada utk mmy balik dengan dady .. dady tak sanggup tak ada mmy . maafkan semua silap dady dengan mmy .. "  dan ini mesej terakhir i sebelum i tukar number, " shah , i nak you ingat sampai bila bila i masih cintakan you , tapi cinta ni tak maksud i akan tunggu you .. i akan terima you balik . tak mungkin shah .. terima kasih sebab hubungan kita selama ini, terima kasih atas kasih sayang you selama ini . terima kasih kerana sakit yang you bagi dan bahagia yang you curah sama rasa . fair .ini mesej terakhir i .. i tak akan ada dengan you lagi . terima kasih bye. " Korang jangan ingat i mereka semua ini ,sebab demi allah setiap sakit dan bahagia tuh akan ingat sampai mati dan i ingat semua nya ... lepas je mesej terakhir i . i terus delete number dia . bodohkan delete number tapi dalam otak ingat je . haha  . lepas i delete number dia . i tukar number . .dan start pada tu dah tak ada apa apa langsung dari dia . dan i sendiri amik keputusan utk tidak call kawan kawan dia lagi .. utk tanyakan tentang shah . dan alhamdulillah selepas 8bulan i break dengan shah .. ouh lupa nak bagi tahu . yes, i did quit my job . after 2month i break dengan shah sebab kan i cakap , ill give up on everything .dan selepas bulan boss i call balik kerja dengan dia balik . i terima lah sebab i pun dah okay . semua dah improve . humm . semua dah berjalan elok untillah he founds me on my facebook by 2010 . he add me . and i delete dia terus . dan i block dia . sampai hujung bulan 12, i text dia balik .. sebabkan dah lama tak call , i tak berani nak call dia .sempena birthday dia lagi ,, sebab i tak nak terlepas wish birthday dia . i sentiasa nak jadi orang pertama wish birthday dia . as i remember i hanta mesej " Happy Birthday Shah, Hope you are happy with your life and love .ill always prays for you  -L- " and dia terus call . banyak kali dia call and i langsung tak pick up sampai last dia anta mcg merayu utk i angkat i angkat .. tapi hampa , harapan i, ingatkan dia ingat siapa i .. tapi i silap suara i dia dah tak cam . selepas beberapa kali dia teka baru dia dapat tangkap i lynda . dan dia terus macam terkejut dia terdiam dan i pun diam . then dia cakap  " mana mmy menghilang kenapa baru sekarang mmy muncul , dady rindu .. " bila dia start cakap macam tuh i just cakap . " shah benda dah lepas lupakan semua . antara kita dah tak ada apa apa ... " and i rasa perasaan dia dah kurang atau dia dah putus asa sebab i tak rasa dia cuba nak merayu macam dulu ...dia dah lain sangat .. humm . Start pada tuh i just lupakan dia . dan cuba berkawan dengan semua orang dan lelaki lain . dan cuba utk lupakan shah utk kali ke berapa i pun tak tau . tapi i masih stalk page dia . dan dia dah ada gf  . so i guess antara kami memang takkan ada apa apa lagi , macam mengharapkan ? haha . ini cerita tahun lepas . so i always stalk page dia dan nak tahu dia dengan gf dia macam mana . sakit hati ada jugak tengok picture dia dengan gf dia sebilik . satu katil , kiss bagai lah . sakit hati sumpah sakit hati. tapi nak buat macam mana cinta tuh tak semestinya memiliki kan? humm . i faham . semua nya okayy ...sampai awal tahun ni , dia break dengan gf dia . dia break dengan gf dia and i was like happy . happy for saw he in sadness , or happy i still got a chance , 2benda soalan i sendiri tak ada jawapan dan yang pasti i nak dia happy....
2tahun perkenalan kami , 9bulan percintaan kami dan i masih single 2tahun setengah semua nya kerana siapa ? sebab dia . kerana terlalu sayangkan dia and nak kan someone yang jujur , macam dia susah . yeee, shah curang , shah social , tapi demi allah dia tak lupakan kepentingan i , makan i , pakai i , kasih sayang , ambil berat , semuanya cukup dan i tak pernah salahkan dia curang dengan i , cuma i selalu persoalkan dekat dia kenapa dia sanggup lukakan ghati i berkali kali .kenapa i tak salahkan dia ? sebab i faham lelaki nafsu kuat dan tak mampu nak tahan i yang jauh berbatu batu . humm. i redha semuanya . sebab tuh cinta i dekat dia kuat . 2tahun i mencari i tak jumpa siapa yang mampu jadi dia , dia cukup lengkap dengan pilihan i ,
  • Handsome
  • Jujur 
  • Control of me 
  • Ambil berat 
  • Sayangkan i lebih 
  • Tak abaikan i 
  • Faham i 
  • Yang paling penting terima diri i seadanya .
Ada ke lagi yang wujud macam nie ? 2tahun setengah i mencari tak ada yang macam nie . ada je yang kurang . Shah bukan perfect tapi dia pelengkap hidup i , I tak malu nak bercerita tentang cinta lama . bagi i hubungan i dengan dia banyak mematangkan diri i . Sebab i banyak berfikir dari hubungan kami . bukan kerana kami jugak . dalam hubungan ada sangkut paut family , kawan dan what going around us . so that buatt kan fikir dalam hidup bukan kepentingan saja yang kita kena jaga tapi orang lain . tapi itulah masalah shah bagi dia , apa yang dia ada dan apa yang dia nak . itulah dia pentingkan diri sendiri .tapi seriously i tak pernah menyesal kenal dia dan tak akan pernah sebaliknya i berterima kasih sebab dia i jadi tabah dan sebab dia i mula pandai judge people utk lebih elok .Terima Kasih Allah , dan i tau setiap yang terjadi ada hikmahnya .....
Dan pada shah , ini untuk awak ...Saya cintakan awak , dan rasa cinta itu takkan pernah hilang walau berapa abad sekali pun walau satu hari nanti saya dah kawen tapi bagi saya awak tetap cinta pertama saya .saya bangga pernah ada awak sebagai kekasih saya bangga sebab awak pernah cintakan saya sebagaimana saya masih cintakan awak sekarang . tapi kalau satu hari awak datang balik saya tak mungkin terima awak lagi sebab bagi saya awak cinta saya tetapi bukan kehidupan saya ..... Saya hanya mampu berdoa untuk kebahagiaan awak , jangan tanya saya bahagia ke tak , sebab bagi saya . saya akan bahagia seandainya awak bahagia .. Terima Kasih Shah ini saja yang saya nak cakap dengan awak. dan saya takkan tunggu 3tahun utk single lagi . .Doakan saya dengan R. saya perlukan R sekarang .. Saya selesa sangat dengan dia . . . Happy Anniversarry 4thyears dady .. :(


Enough for this entry . Thanks you guys , spent time to read this bullshit of memories !




2 comments:

  1. believe it or not,i baca smpi habis.it's takes me more than half an hour!!haha..nice sis. :)

    ReplyDelete
  2. serious ? haha . agak agak boley buat novel tak kesah kami ? haha

    ReplyDelete