Fellas :)

Wednesday, June 29, 2011

This time for real .

Dua tahun 5bulan i single and i cuba cari yang terbaik dalam hidup i . I cuba nak coolkan diri dengan tak nak sayangkan sesiapa sedangkan i jenis yang cepat sayangkan orang . I coolkan diri utk tidak percayakan mana mana lelaki . 2tahun jugak i amik masa utk sendiri .Bayangkanlah orang macam i yang cepat sayangkan orang cepat percayakan orang cuba utk tak nak tuh semua , sebab apa?sebab i terlalu kecewa dengan sikap exbf i dan kecewa dengan diri sendiri . Kecewa dengan ex bf yang langsung tak pernah hargai apa yang i buat dan sikap i yang masih setia dan jujur dengan i . yee , i kecewa sebab i jujur dan setia dalam hubungan yang tak pernah dia hargai .tapi enough cerita pasal dia . Sebab bagi i dah terlalu banyak i cerita tentang cinta lama , tapi kalau dikutkan sebab cinta lama lah i jadi macam ni . I jadi takut nak sayangkan orang selama 2tahun  . Takut nak percayakan orang selama 2tahun ni . Dan selama 2tahun nie jugak i terlepas orang yang sangat sayangkan i . Tapi apa i buat masa tuh i tolak cinta dia sebab i takut terluka dan i tak ada confident dalam diri sendiri .I tak percaya dengan diri sendiri . Selama 2tahun i takut nak rapat degan mana mana lelaki bukan sebab i taknak tapi sebab i takut kecewa . Sebab sakit tuh hanya Allah yang tahu . I bukanlah seorang yang kuat , tapi i cuba kuat bila i dengan kawan kawan . i tak nak diorang tahu dan i tahu diorang tak penah kesah . dan kalau boleh i tak nak diorang lihat i sedih . Jadi i cuba have fun bila dengan diorang . Dan bila masuk genap 2tahun . i single dan break dengan ex i . I dah tekad nak cari orang yang serious dalam hidup i . Tapi i tak jumpa . Orang yang i rapat . semua sama . Lelaki dan janji tak pernah lepas . Ada yang kata perempuan sama  je pun . kan ? tapi masalahnye sekarang i bercinta dengan lelaki ke perempuan ? Yang sakitkan hati i lelaki ke perempuan ? kalau bagi kaum adam kat luar sana yang rasa tak puas hati dengan kaum hawa . silalah buat sendiri blog dan cakaplah . I bukan nak aibkan orang . Dan i tak salahkan dia utk i rasa kecewa macam nie . Honestly ? I sangat terima kasih dekat dia . Sebab dia sorang je yang mampu buat i rasa apa yang i rasa 2tahun lepas. even Rasul tak mampu buat i rasa macam mana Anuar buat i rasa. Salah i jugak  , Dia muncul bila dia kecewa dan bagi i i perlu buat dia happy sebab i rasa lelaki kecewa tak sesuai sangat . Dan i berjanji dekat dia yang i akan buat dia happy dan i akan stay dengan dia walaumacam mana pun sehinggalah dia dah tak perlukan i . Macam macam yang jadi . Kami jadi sangat close . Dan dia bagi harapan yang tinggi dekat i . which is i tak salah kan dia . sebab dia dah bukak pintu hati i . I biarkan dia control perasaan i . Sebab i tak nak kehilangan dia . Yes . i did flirt him too . I ada jugak kata kat dia jangan tinggalkan i . sebab i taknak kehilangan orang yang macam shah . Salah i jugak mahukan yang sama dengan someone yang pernah kecewakan i . Atlast i dapat benda yang sama . kecewa jugak .Ada betul dia buat i happy senyum bahagia walau sementara . I dah janji i akan stay dengan dia . Dan i janji i akan stop ada perasaan dekat lelaki insyallah selagi i mampu . sebab i dah give up. FOr the first time kitorang mula rapat i dah terasa utk tak nak rapat dengan dia sebab ternyata kami tak sama . Life dia different . Guys , he dont even go to club didnt smoke , and what else to compare with me ? but he was okay . What he need is i berubah tapi bukan kerana dia tapi utk diri i sendiri . Dia bagi harapan utk kami bersama sama pagi petang siang malam awal tahun depan . Lepas raya holiday sesama . Semua harapan tuh i percaya . Bodohnya kan i percaya . Bodohnya i terlalu percyaa kata kata dia . which is memang betul apa yang dia niat tapi apa yang jadi harini apa sebenarnya ? Mungkin salah i terlepas cakap tapi the fact dia yang mulakan dulu . Dan bila i mintak maaf sikit dia tak peduli . I cuba merayu . Guys i tak malu nak cerita yang i merayu dekat dia . I merayu dia maafkan i . Tapi dia buat bodoh je . I terasa sangat . I bukan tunggul i ada perasaan atau maybe i terlalu pushed dia . I tak salahkan dia 100%  . Sebab ada jugak salah i . I sayangkan dia for god sake , ANUAR I SAYANGKAN YOU ! i tak smoke dah, bila i keluar dengan kawan2 je i smoek sebab apa , sebab i tak nak kawan kawan cakap kerana lelaki berubah . I dah tekad nak stop club semua . Sebab apa , sebab anuar tak suka . Anuar nak i berubah sebab dia nak balance kan hidup kami . I cuba tu semua utk dia . tapi kenapa dia tak bagi i peluang . I cuab merayu dekat dia . Tapi dia langsung tak peduli . Sampai bial dia kata " Jangan mcg dia lagi " air mata ii jatuh menangis . Even i tulis ini pun i menangis . I tak kuat sebab i dah sayangkan dia . I sayangkan dia lebih pada lelaki lain yang i kenal . Anuar lain! Anuar buat i rasa i perlu ubah utk kebaikan . Tapi kenapa dia tak nak bagi ruang utk i . Kenapa dia tak nak peluang utk i ? Kenapa dia kena buat bagi irasa kecewa sangat nie. Takdir i memang macam nie ke ? selalu sedih ? selalu kecewa ? kenapa ya allah . I downn sangat . sebab i sayangkan anuar . OMG! i cintakan dia . Anuaar bagi peluang dekat i tak boleh ke ? Tapi irasa dia dah tekad . Dia takkan ubah pendirian dia . Sebab Anuar keras hati . Humm .. patut ke i give up dalam mencari lagi , Sedangkan dalam islam tak mengajar kita utk give up. Ya allah , kalau i give up sekarang that means i orang yang hina sebab terlalu lemah dengan semua dugaan . Maybe i perlu ubah cara hidup i ? Tapi i tak ready utk semua tuh , So is that mean selagi i tak mampu berubah jalan hidup i akan selalu macam nie ke ? Buat masa sekarang memang i takkan rapat dengan mana mana lelaki bagi i anuar dah cukup baik utk i . Mungkin ada sebab apa yang dia buat ini . I takkan salahkan dia 100% . Mungkin i tak cukup baik utk dia . I redha . Tapi demi allah buat masa sekarang i tak nak closed dengan mana mana lelaki . So guys jangan rapat dengan i kalau awak lelaki . Saya takut lagi ... Sakit dalam kecewa subhanallah tuhan saja yang tahu . I akan cuba kuat , insyallah i boleh . insyallah . hummm . 
Buat Anuar , saya sayangkan awak . awak mungkir janji awak pada saya ..tapi saya tak marahkan awak . saya redha semua dan awak saya bangga walau saya sedih saya dah buat awak happy bila saya pergi dari life awak . Ini yang mahukan ? Inikan ? dan inilah yang saya bagi awak . Terima Kasih awak utk hubungan kita yang singkat ini . Saya percaya ada hikmah semua ni dan saya percaya pada takdir . Dan takdir saya hanyalah kecewa . Terima Kasih awak muncul dalam hidup saya . terima kasih allah dengan jalan hidup saya sekarang . astafirullahalzaim  ..humm FYI !

ILOVEYOUANUAR.

1 comment: