Fellas :)

Monday, August 29, 2011

UNTITLED

Hey guys . Ada banyak yang i nak ceritakan kat korang . Tapi tulah bila ada idea je mesti diri tak sehat :( Nak nangis nie. Demam teruk nie :( Actually its happen this afternoon . Yea .. i went to one cookies shop and that time was like hell heavy raining . :(  And i memang pantang kena hujan and YES i kena hujan sebab kena ulang alik dalam keadaan hujan tuh . :(  So dalam kereta memang terketaq ketaq lah i kan . -.-' . Itu satu bab . And i tak perasan apa apa lagi . But dia datang masa i nak pergi ke Straits Quay berbuka puasa , masa tuh i rasa whole body shaking and i hilang selera like hell . Demam . Dalah tak cukup tido dek diganggu cousin i . OMG . Boley bayangkan how i feel that time ? I was so weak . But still i need to SHOPPING . Yes , i bhought couple of blouse . Sort of . And Its happen in hour hours and i did complete all the thing that i need . Just staright go and buy . No need to be wonder  , That is just not me . Id rather not going to any boutique if i know i wont buy anything . That is why i kinda dont like when having window shopping entering here and there boutique but what i get? Nothing on myy hand ? ID RATHER NOT GOING OUT FOR SHOPPING . haha . Am i right ? Well, thanks Bobby ! sudi teman shopping  ! Well, atleast i buy for you a pair of singlet's and Guns and roses tee ? ISnt ? Thanks Again . :) What more im goin to tell you guys ? Ouh yea, I almost hit one car again ! OMG . This will make me more scared to drive alone ! Sorry . i wont drive any car start from now :) Okay this is making this story more cute . Okay , By night im goint to Someone house which is one of my uncle . I cant list his name here cause im scared they will be a stalker here . haha .Okay im sending some cookies that they already made order with my aunty . So when im going there . I meet him <3 Yes him <3 I miss him ! OMG . Like hell , i cant even stare at him . Even in a blink of my eyes :) OMG . I didnt say hye or anything im just smile all the way while im in his house . Cause my aunty and his father having some conversation there . OMG .Then sebabkan malu and i langsung tak ada point nak bercakap i went to car first and playing my silly hp there . Then dengar aunty i nak balik . I pun masuk salam dengan semua . STill i tak pandang muka dia . Like hell i malu . -.-' Then when i sampai dekat kereta and my aunty masih sempat borak ngn kakak dia . And he was like stariing at me . And i tau dia tau i malu nak pandang dia . HAHA. He hold by his big large door ! Pintu gerbang dia tu , terangkat angkat tangan duk bye bye . Ask mama kalau tak percaya . And i was like . " mama , dia bye bye " . OMG OMG . hahahahah Well, insyallah raya kedua his whole family will visit us at umah tok ! So on raya keempat we will next at his house ! :) OMG cant wait to see him :D AGAIN. Well, nak tau kenapa i was like crazy bout him ? He cute ! He low profile ! He sweet ! Such of so friendly ! And sangat hormat pada orang orang tua like seriously YES . He is . That is why i like him :) So that its ! I need to off . Urgh migrain is killing me.Bye guysssssssssss :D

: everything is killing me softly :(



Saturday, August 27, 2011

Sekali lagi .

Buat pengetahuan kau wahai lelaki .
Aku hanya akan lembutkan diri aku utk sekali ini je .
Lepas aku dapat apa aku nak 
Muka kau 
Suara kau 
Bayang kau 
Kereta kau 
Sikit pun aku tak hengen nak pandang 
Atau nak pegang 
Aku dah benci tahap sial dengan kau 
Ingat sekali ini je .
Aku tak menyesal tinggal kau .
Percayalah

Baru tahu sekarang .

Dulu sikit pun aku tak pernah kesah 
Sekarang bila aku dah jatuh 
Kau cakap macam macam 
Terfikir balik 
Tak fikir ke korang masa aku senang 
Sikit pun aku tak pernah kesah 
Aku bagi apa korang nak
Sekarang bila aku dah jatuh 
Kau cakap itu ini 
Seolah olah memory lama kau hilang
Memang kau seorang yang tak pernah kenang budi .
Terima Kasih.

Serba tak kena .

Cuba senyum
Cuba ketawa besar besar
Cuba bermain
Tapi sayang  .
Hati belum cuba nak okay .
Terasa sangat
Tak tahu kenapa sensitif sangat
Hujung bulan rasanya .
Nak nangis
Eh bukan nak nangis
Memang dah meleleh air mata 
Perasaan jadi tak tentu arah .
Hummmmmmmmmm -.-


: Kenapa ?

Friday, August 26, 2011

Kadang kadang

Lama mana nak sorok perut  yang buncit ? 

Lama lama nampak jugak .
Mana boleh sorok hati yang sakit 

Lama lama terluah jugak .


SUMPAH . 

Saya rindu awak sangat sangat  .

Dah lama tak rasa perasaan ni .

Tapi sayang bukan hak milik kekal saya .

Terima Kasih masih sudi hadir dalam hidup walau sementara .

Just one .

Can I ask you something ? 

Do you ever loved me like I do ?

Do you ever missed me like I always do ?

Do you ever need me like I never let you go ?


: I love you and I always miss you and if I could i wont let you go .

The most

The  most thing that ive ever wanted is YOU .


: But too bad , i DIDNT.

I am Hypocrite like hell .

Stop saying " I LOVE YOU " 
So then it will make me stop replying you " ILOVEYOUTOO"
The fact is im not in love with a man like you .
Hey silly , listen here .
What im doing now is only because REVENGE .
And only left one more step to go . 
Then here i go .
SAYONARA .

: Im too bad ? But this man more EVIL than me . Trust on me .


Kau

Setiap kali dengan kau .
Aku rasa satu perasaan .
Bila kau muncul
Seolah aku susah nak lepas kan kau .
Aku tunggu kau .
Aku rindu kau
Aku sayang kau .
Kalau boleh aku bagitahu kau semua .
Pasti aku tak menangis sekarang .
Dan sepastinya aku akan terus begini sebab kau tak pernah nak hargai .

-apa kau rasa kadang kadang aku rasa , dan apa aku rasa kadang kadang kau tak rasa . -

so lame .

Taktik kau taktik lama .
Dah tak ada orang guna zaman sekarang.


: Menangis . Ini kau suka ?

Tak Perlu .

Tak perlu menjadi orang yang pura pura tak ada perasaan .
Tak perlu menjadi orang yang pura pura tak peduli .
Tak perlu menjadi orang yang pura pura suka lihat airmata.
Tak perlu pura pura tak tahu sememangnya sudah kau heboh satu benua.
Tak perlu hadir kalau sememangnya kau tak ada .



-tak seronok menjadi someone yang selalu menangis, sakit -

UNTITLED .

Kau buat janji .
Aku tunggu kau. 
Genap seminggu 
Aku rasa masih suara kau aku ta dengar 
Aku rindu kau 
RIndu sangat 
Kau mungkin tak tau sebab aku tak pernah luah 
Tapi yang pasti janji kau aku tunggu dan aku masih rindu kau . 

Thursday, August 25, 2011

Missing you .

Hey guys !
I was so excited today when i heard my aunty wanna go to Penang
I MISS MY MOM LIKE CRAZY !
Bila sampai je di penang .
I meet my mom
Sort of sad jugak tengok muka mak pucat sangat .
Jenis i kalau depan depan i takkan tunju i rindu mak 
Ego kan ? LOL
Actually YES . And Finally bila pegang tangan mak .
I happy sangat  .
Rinduuuuuuuuuuuuu sangat .
Nak pelukkk mak .
I dont know why i feel this way . -.-'
After i met my mom .
We went to my aunty cousin .
Which is my uncle sort of .
WTF ! The house so damn nice .
And and got princess there toooooooo cute :D
But they let me down when i didn see HIM There . urghh -.-'
Its okay . for sure this coming raya i got invitation open house there !
Ouh cant wait !!

p/s : cant wait for shopping ! OMG

Wednesday, August 24, 2011

WHy ?

Hye guys . Ive been so freaking tired and my schedule so tight . OMG . Like seriously ive been so busy . And no time for smoke also . Urghh  ,Sumpah penat . But its okay . Tak salah kalau tolongkan? Humm . Okay . Actually i penat lagi satu hal ni . Like seriously wey fed up pun ado jugak . Rimas doe kalau selalu jek ada . I buang tak sampai 2minggu ada . I buang tak sampai 2minggu ada . WTF .Okay . memang i tahu apa i buat tak betul but well, i rimas .! I RIMAS .Nak tau apa ? Bulu bulu bulu yang ada dekat badan i . Nak nak bulu kaki . I dah keturunan bulu banyak  Then memang banyak bulu .So then macam i tak larat lah nak shave like twice a week ? Penat okay .Urghhh . How i wish i kaya and pegi buat laser treatment . Fuyoooo ! HAHA  Okay , melampau . I takkan aya nak buat treatment bulu kaki je sampai beribu okay . HAHA Okay . So pada you guys ada tips utk melambatkan ketumbuhan bulu nie . Please inform i okay . HAHAHAHA . Okay i terasa pelik kejap . KAKakkakaka .Weyhhhh i penat .Okay , Here the thing , thanks .

p/s: Selamat berpuasa for 24thday wey !! Cant wait till raya but pity my lil sis admit dekat hospital again ! -.-' Get well soon insyallah :)

Monday, August 22, 2011

Im okay .

rambut ku terurus
terungkai guna jari bisa lurus
angin tiup rambut tak lagi kusut
aku senang tiap kali rambut ku tenang

Mak .

Mak , 
Akak rindu mak .
Even kita selalu argue .
Tapi entah kenapa bila jauh . 
Rindu nya amat .
Mak , maaf . 
Akak sibuk buat kuih dengan mama . 
Entah malam raya dan pagi raya 
Sempat balik ke tak .
Akak tak pernah lagi malam raya dan pepagi raya tanpa mak .
Orang pertama akak bagitau " Selamat Hari Raya "
Mintak mintak abih kuih cepat senang .
Akak balik umah awal. 
SUMPAH rindu mak sangat :|

p/s: I tolong aunty i buat kuih for likethousand of order OMG.

The situation .

Masa berbua tadi i nampak dua situation yang entah . Korang describes lah macam mana ye . :)

Lelaki " ALIM " dengan Buah hati "BERTUDUNG LABUH "
- Azan bunyi, tangan ditadah. Bibir terkumat kamit membaca doa agaknya. Aku usha je dari meja depan dia . Dia makan tanpa lihat kiri dan kanan . Sambil makan mata aku ta henti henti melihat ke arah dia . Dia sedar . Dia buat muka annoyying . Aku pun tersenyum walau dia buat muka kat aku . Anak buah aku nakal . Dia kesana kesini. Tiba tiba terlanggar kerusi si buah hati nya. Dia pusingkan muka dan buat muka sangatt sangat annoying .Muka macam marah . Then at one time aunty aku terketawa besar  . Sekali lagi si buah hati pusing dan buat muka macam nak makan kaki . Dan lepas 5minit , sesudah makan angkat kaki dan terus blah . Even my aunty senyum pun buat bodoh .  
Persoalan layyakkah orang yang nampak sangat beriman tapi sikit tak boley nak hormat orang dengan cara yang betul ? 


Lelaki STYLE dan girlfriends SWEET.
Makan dan minum belum sampai .Lambat order rasa nya . Hanya kurma diatas meja . Azan kedengaran .Mula membaca doa . Sentiasa senyum tiap kali aku terpandang mereka .Anak buah aku berlari sana sini . Diorang hanya tersenyum dan memanggil anak buah seakan mengajak bermain . Okay . sangat okay . :) Selesai makan , aku bangun utk pegi . Si pasangan itu mengangguk dan tersenyum lagi . Tanpa ada muka sinis . Aku berlalu pegi dengan senyuman :) 
Persoalan , kenapa pasangan yang bukan seperti pasangan diatas  tahu adab nak hormat orang dari pasangan yang sedemikian tak ada langsung rasa hormat orang ?

Okay .  Tepuk dada tanya selera :D

I got my new wedges :D LOL

Hello guys :D Today saya berbuka diluar . Teheee . Seafood and and ikan tuh besar sangat . And and i tak tahu apa nama iikan tuh . LOL . Besar sumpah besar isi dia manis je and and harga dia jangan ditanya memang sangatlah murah . Like seriously memang murah wey ! Tak tipu okay . Memang berbaloi . Bukan apa selalu kalau 5orang makan dengan ikan tuh yang ta besar mana mau dapat 80 lebey . Tapi ini 5 orang makan banyak lagi ! Just imagine ! And lepas je makan by 8.30pm cam tuh terus gerak pegi Jusco , Mulanya nak pergi dengan aunty semua but then aunty kena pegi airport ada keja dia na kena settle do im heading there with my cousin and my two lil devil ! Aliff and Arill . Like subhanallah nak menjaga diorang memang susah . And ada jugak i tercakap sorang sorang . " Anak anak lelaki memang buas dan nakal kan ?  Ish " And suddenly ada plak brother belakang i , " Yelah anak lelaki . Bukan kata anak lelaki . Laki sekarang pun susah nak jaga " LOL . I just senyum and blah . What more i can say . Okay , I bukan jenis nak melayan lebih . Cukup sekadar melemparkan satu senyum dan berlalu . Atleast i still hormat dari i buat muka kan ? So back to the story diorang i kena letak dalam troli tuh and tolak and MAKE SURE jangan bawak turun . Or else sumpah korang akan pening like hell . Cause im having it too :D LOL .Sumpah susah mau jaga . Sangat susah okay . Tambah tambah si abang . You guys tahu tak how hard to handle him ? Like lembu lepas dari kandang and nak tangkap memang susah . Exactly like that . No lied . Dah lah satu hal menunggu mak nye memilih baju punya lama . HAHA . I keep complain cause lambat you guys tahu tk ? Perempuan memang lambatkan? HAHA . So like ber-hours jugak lah i keep bebel and complaining . Because lie shit lambat sungguh . HAHA Letey i okay . -.-' Even dah berbuka  . So then bila i nampak Vincci i was like .OMG . This is my addiction . To get any kind of shoes . With a good prizes , quality . I punya jenis . Suka beli and i totally aan jarang pakai . So then the reason why i suka beli at Vincci even price tak delah mahal . Tapi okay dengan quality dia . Cause dia ta pernah nak out of fashion . Like hell seriously , I still ada sandals like a years back . And until now i can still wear when i get bored . Like seriously , Yes ! So then , i tengah usha sana sini sana sini . And i tak perasan jam langsung . Okay for honestly I usha kasut BELUM MENCUBA pun like half and hour . SERIOUS . HAHA . cause my cuzzy count at me. HAHA . So then i pilih wedges . Ada 3 jenis wedges . So then I grab and i try . I try once . And pusing satu kedai like 10minutes . I try the other one like 10minutes more. I try the other one another 10minutes . So situ je dah buang masa 30minutes . HAHA . So then , ii hold 3of them and i pusing pusing lagi . HAHA . Bukan apa kalau sandals senang buat pilihan cause i wear it everyday . Kalau wedges bila function je kot . Kalau tak memang taklah i nak pakai kan . Sebab i lebih selesa dengan sandals bila nak chill . Serious :) So then bila i dah tak tau nak buat . I duduk kejap dalam 5minit fikir . Then i terus pegi dekat cousin i di luar vincci sebab dia ta boley masuk dengan troli anak anak dia . And she was like " Nak borong satu butik ke ? " And i terus gelak padahal bujet utk satu je kot . haha So then i show to her . So dia pilih the other one . Which is kalau i amik i rasa i kena bahan terus dengan all my gulfie . So then i pilih lagi satu sebab simple i boley pakai selalu and and sedap pakai .And the othe one !SUMPAH cantik! leopard kot , Tapi sayang . I punya baju bukan jenis gila gila so why i have to choose kasut yang too many design? Right . So after 1hour and half i settle . Just bought one NEW WEDGES . For god sake , Mesti sales girl tuh menyumpah i kan ? Sebab lama gila disitu . Kalau i pun bengang . Cause atlast beli satu . HAHA padalah i terbayangkan ALDO so then i nak sangat okay ALDO punya shoes .Maybe on this Saturday kot baru shopping lain . HOHO LIAOOOOOO ! So moral of this story , JANGAN BAWAK KEKASIH ATAU LELAKI ATAU ORANG YANG TAK SUKA SHOPPING , sebab dia akan menjadi sangat annoying sebab nya dia akan buat muka sebab lambat menunggu kita OMG ! Orang nak shopping , kau nak ikut kau tunggu lah kan ? So what ? HAHA . So here only my entry . Thanks guys . Ouh ouh yeah , Btw ,I sambung buat kuih balik until 3am . LOL . Penat okay . Bye .


p/s : Kalau nak cari bf , silalah pegi shooping time raya di JUSCO . BANYA SANGAT LELAKI CUTE . HAHA . Actually this is the first time i shopping some of my stuff at Jusco . LOL . Tak tahu pula ramai lelaki cute OMG !

Sunday, August 21, 2011

Such a waste .

Dont you ever complain that im not good enough to care about you .
Dude , please understand why im acting that way . 
Cause im not in love with you . 
Why cant you just understand .
What a waste .
And dont tell me to do that to do this .
Cause like for god sake .
Even my mom cant make me obey what she say .
So that means not EVEN YOU .

UPTOWN

Hey guys . 
Today today damn tired lie whole day 
Buat kuih raya like non stop . 
Urgh . Takpe tolong punya pasal i on je . :) 
Memang nak ikutkan dah 4hari i buat kuih nie . 
Sampai krem sebelah badan i nie . OMG 
Penat sungguh .
SO after settle I aunty and cousin keluar 
Kononnya nak bersahur but then terlajak pegi uptown .
And let me told you the thing that i feel uncomfortable with uptown is .
1- Ramai orang melayu  .
2-Pandang orang macam tak pernah pandang orang . Eyh hello ! Rimas doe dengan korang .
3- Panas sangat . I mesti prepare tissue like 2 packet 
4- Kadang kadang pegi just for fun cause their stuff tak ada quality pun.
Sorry for say .
But the thing i love uptown is.
Lepak best sana but only in certain port lah .
Ada lah jugak guys yang cute sekadar mencuci mata 
Kan ramai yang cute cute sukakan barangan bundle 
Which is hanya banyak dijual di uptown je kan ? :P 
Murah dan ada setengah kuality and the other half 
Kena pandai pilihlah yee guys . Or else memang selekeh gila korang pakai okay .
And kalau pegi kalau I ta membazir beli barang yang merepek 
Tak sah . Which is such a waste . 
Sebab no qualities and waste .
But not all of them . 
OKAY NOT ALL OF THEM .
And congrats jugaklah sebab banyak orang muda sekarang buat bisnes sendiri even kecik je 
Tapi atleast korang ada inisiatif utk majukan diri sendiri . 
Even hanya bisnes di UPTOWN .
Which is GOOD . :)
So actually tak ada hal pun saja nak create post merepek .LOL 
Thanks.
Bye :D


Saturday, August 20, 2011

Im sorry .

Sometime everything just messed up . And i cant think straight for once . And everything just come out . Sorry guys .


p/s : I MISS MY MOM SO MUCH ! ITS BEEN LIKE A YEARS I DIDNT SEE HER ! Rinduu mak ! :((

Hati Perasaan Hormat .

Hye guys . My title today its just not a title its about real thing . Hati,Perasaan dan Hormat . Apa benda semua ni . Banyak sebab kenapa benda nie selalu jadi belenggu dalam hidup i as a human being . I dont need this for like real thing . I really dont need this no more . Weyh , wake up . Its been like 20years I asyik dengar benda yang sama . I asyik kena face benda yang sama . I asyik stuck dalam masalah yang sama . Guys , I penat . Swear to GOD by this time . I think YOU should open up your mind . And you guys too . I tak pernah nak publish citer ni . And now let me tell you guys . How sick im being in this shit like worth nothing . Let me tell you half of mine .


DAD.
" Abah , Boley tak untuk sekali adik mintak tolong dekat abah ? Boleh tak demi masa depan anak anak abah . Tolong ubah sikap abah . Yang hati kering tu . And please , im begging to death . Abah dengan mak  dah divorced since like i was 8month . And since that abah tak pernah ubah perangai . And until now . Adik dengar benda yang sama jugak. Kenapa ? Dendam abah dekat mak ke ? JANGAN . sebab semua berpunca dari abah . dan bukan mak . Kenapa abah nak berdendam lagi ? Kenapa abah nak buat perangai macam tuh yang dah lebih 20tahun abah buat mak dan adik macam ini . Abah adik bukan jenis nak amik port sangat pasal kakak kakak adik . Diorang dah besar , and adik tahu dia sangat lurus . Tapi kadang kadang dungu sampai tak tahu mana baik dan mana buruk . Dan abah tak perlu nak mengambil kesempatan dengan sikap anak anak abah yang slow macam kakak . Even i admit they both got good academic . Tapi abah sampai bila abah na menjarakkan hubungan kakak dan adik dan mak ? Sampai bila ? Sampai one day kami langsung tak ada chemistry utk stay together ? Sampai nanti satu masa masing masing tak bertegur ? Kenapa abah perlu jadi seorang yang kejam ? Sedangkan adi tahu masa adik rapat dengan abah . Abah seorang yang penyayang . Abah protect anak anak abah .Abah sedar tak kadang kadang bila abah buat macam ini , timbulkan perasaan macam macam dalam hati adik . Salah satu , " Kenapa adik ada seorang ayah yang macam abah ? " Adik redha abah jadi ayah adik . Dan kerana abah adik lahir dalam dunia ni . Dan kerana abah  adik kenal semua erti sakit yang abah ajar adik dari adik kecik . Kadang kadang adik pikir jugak . Abah nie tido lena ke bila malam ? Abah senang hati ke selalu ? Abah boleh happy ke kadang kadang . Abah 6tahun ita dah tak jumpa . Abah ingat adik senang hati ? adik tenang bila buat semua ni ? Kadang kadang adik rasa kehilangan and sedih . Tapi abah sedar tak semua punca dari abah . Puncanya dari abah . Adik tak kesah, kalau perempuan itu jadi peganti mak . Tapi percayalah adik kesah bila abah sikit tak ada perasaan tanggungjawab dekat adik . Abah tak ada belas kasihan utk kami adik beradik .And you now how ego i am to face you . So this is what  you return back on me ? Is this fair ? Okaylah fine cakap bukan sekarang abah buat perangai okay . Dari adik kecik lagi tapi kenapa abah tak pernah nak ubah sikit pun . Trust me abah . when you does , Someone will change it for you . But you didnt . Humm . Apa adik mintak cubalah abah bukak pintu hati abah utk masa depan adik dan kakak kakak . Abah ingat adik tak rindu ke nak pagi raya dengan kakak kakak semua . Abah ingat adik tak rindu ke bila raya nak salam ampun maaf dengan abah ? Abah ingat adik tak nak ke ? Tapi bila abah buat macam ni . Apa yang abah nak harapan dari adik ? Apa abah na harapan adik buat ? Adik rasa bersalah dengan mak dengan abah . Adik tengah tengah . Sedangkan kakak kakak hanya tunggul duduk dan ikut je . Adik nak buat apa ? Hati adik sakit sapa tahu abah ? Tolonglah abah, kalau abah dendam dengan mak sekali pun , demi anak anak abah tolonglah berubah sikit je tak banyak yang adik minta pun . takkan tak boley ? Demi anak anak abah , tolonglah berubah . Tolonglah kesiann kan anak anak abah . Ini je yang adik mintak kat abah. Tak ada lain yang adik mintak kat abah . Ini je yang adik nak . Terima Kasih abah yang dah lama hilang dalam hidup adik utk bertahun tahun ni . Terima Kasih . :) "

SISTER's.
" Kakak, Its been along time i think we stuck in the same problem . Not actually the same problem . But guess what you make it year after year . Kak , korang dah besar kot . Dah cukup matang dari adik . Kenapa korang tak boleh nak fikir lebih baik selain adik . Korang siap ada degree masing masing compare dengan adik . Tapi kenapa setiap kali adik yang kenap fikir semua . Sebab apa setiap kali ada yang kena lalui semua tekanan hidup . Dan akak masing masing buat bodoh buat tak tahu . Seolah tak ada hati yang sakit . Kenapa ?Adik tahu , Abah masih seorang abah . Buat akak dan buat adik sendiri . Tapi kenapa selalu sangat ? Sampai akak tak tahu mana baik mana buruk ? Syurga tuh ditelapak kaki ibu . Tapi kalau perangai akak yang membelakangi IBU sendiri apa semua nya ?Kak , for your information , YES . Adik sendiri yang give up dengan perangai abah . Adik sendiri yang jauhkan diri adik dari abah . Semua sebab perangai abah yang terlalu keterlaluan . Kakak maybe tak rasa apa yang adik rasa . Bertahun adik tak tegur tak jumpa abah .Kadang kadang adik menangis tau . Cuma adik ta pandai nak mula dari mana yang adik kecewa sangat dalam semua ini . Kadang kadang sampai kan adik salah kan diri adik dalam semua masalah yang pernah ada dalam life kita selama ini . Pernah ke akak fikir ? Tak ,akak tak fikir hari ini akak kena maki , Esok lusa akak buat balik . Esok lusa akak buat mak menangis . Esok lusa tekanan yang akak bagi kat mak . Adik terasa tekanan tuh . And adik buat abah bersebab . Bukan suka suka adik tak nak jumpa dan bertegur dengan abah secara suka hati adik . Bersebab . Tapi kenapa akak tak boley nak melawan sikit demi benda yang betul . Tolonglah kak, jangan jadi terlalu bodoh sampai kan kepala kita kena pijak . Akak faham tak ?Tolonglah bukak hati dan kepala otak akak, Jangan sampai nanti semua dah terlambat . Humm . "


Mom.

 "Mak, orang faham kenapa mak kadang kadang marah orang sebab orang buat buat tak nak amik tahu bila mak bukak cerita , dan orang marah mak utk lupakan semua tuh ,sebab anak anak mak sendiri dah besar dan ta tahu apa yang dia nak buat dan masih nak diam je . Mak pleaselah diorang dah besar . Diorang dah boleh fikir apa yang diorang nak . Orang bukan tak boley sampai kan pesan utk diorang tapi kadang kadang mak . Its getting too much bila diorang sikit pun tak heran tentang perasaan mak . Sedangkan ma bukan macam abah . Kalau mak perangai macam abah . Mybe there is excuse why they have to act like that . But not mak ! You're not . You totally different compare to them . Yeah , orang marah bila semua benda ni jadi . Sebab apa ? Sebab yang akan stcuk in the middle IM THE ONE . Not Them ! Bukan kakak . Sebab diorang hanya tahu . LET IT GO .and blah je . And tak tahu nak settle macam mana sedangkan yang nak tanggung beban akak .Akak yang orang nanti cop jahat sebab akak yang nak kena confront everything on . While them just seat there and be silence ! While i cant . Orang tak boleh bila tengok mak sakit hati faham ? That is why ornag cepat marah for those yang layan mak macam tuh . I know naluri seorang ibu tak kemana . Tapi dengan perangai seorang anak yang selalu membelakangi seorang ibu . Patutke ?? So please mom . All  i need for me to free for this thing . Mak 20tahun orang asyik disalahhkan dalam semua hal . Sedangkan orang tak tahu apa apa langsung . Patutke mak ? Pleaseeeeeeeee . Im begging to death . Please dont be such of that way . Hummm . I love you mom . And i love my sibling's too . :\

Okay , actually this post i nak luahkan  semua sebab i rasa dah cukup banyak I stuck and at one point i dont to who else i need to share my story . Im only good in writing . But bila bercakap all is gone . Humm . But dont make me mad . Things will be more worst . HUmm . For them . Please im begging to death .Open your guys mind . And let me be free . Pleaseeee . I dont want to stuck in same prob for like 10 more years . Please . :| 


p/s: I STILL LOVE MY FAMILY.

Thursday, August 18, 2011

Always.

Always be a first rate version of yourself . 
Instead of a second rate version of somebody else .

Always be sincere whether you mean it or not .

Not all friends stand by you through your joys and sorrows. 
But you have always bee there for me , Thank You .

Courage doesnt always roar.
Sometimes courage is the quiet,
Voice at the end of the day saying , 
" I will try again tomorrow ."

I have found that . 
If you love life, 
Life will love you always .

Hope is when you know
You need to let go 
But hold on anyways .

Always try to prove 
That you are right but 
Never attempt to prove that others are wrong .


There is always be . You just have to let it be and live with it . 

something . errr -.-'

Im a woman  .
I dont know what i want , 
But i can get mad . 
If i dont get it .
" Trust me Im a Doctor " ?
I dont need someone to helped me.

One first love is always perfect .
Until one meets one's second love.

Alone, thinking of you im sat .
Recalling that smile, that chat .
Nothing but you i need  .
My heart , My eyes , all bleed .
No words can describes how i feel .
No heart can bear it flesh or steel .




Life.

This is your LIFE. Do what you love and do it often . 
  • If you dont like something, CHANGE IT.
  • If you dont like your job,QUIT.
  • If you dont have enough time , STOP PLAYING FACEBOK.
  • If you are looking for the love of your life . STOP . They will be waiting for you when youSTART DOING THING YOU LOVE.
  • Stop over analyzing , all emotions are beautiful when you eat , appriciatte . Life is simple EVERY LAST BITE .
  • Open your mind , arms and heart to new things and people. We are united in our differences. Ask the next person you see what their passion is and share your INSPIRING DREAM WITH THEM .
  • Travel often .Getting lost will help you fing yourself. Some oppurtunities only come once.SEIZE THEM.
  • Life is about the people you meet and the thing you create with them . So go out and START CREATING .
  • Life is short .Live your dream and wear your PASSION.

Ignorant ,Arrogant and Armed .

Before you judge me take a look at you .
Cant you find something better to do ? 
Point the finger , slow understand 
Arrogance and Ignorance go hand in hand . 
 

Its a privacy .

Hello guys . Well this is just not right . And im totally made a mistakes . Ive been unhonest . And kind of rude . Okay , actually there is a diary there . And i did told my self do not open it . Do not read it . But well, i guess cant stop become someone full with curiousity dont you ? Siapa tahan , sorry to say . Yeah kadang kadang manusia buat silap . kan ? And this is my mistakes i think . And i faham i sendiri pun akan marah kalau ada yang baca diary i and pretend like nothing happen . Ouh men ! That sucks ! Serious wey , i akan marah gilaaaa if i dapat tahu orang tahu tentang my privae privacy . Ouh man ! Orang yang macam tuh memang tak boley dipercayai . Like me too i think . Sorry i just DID ! accidentally . Okay . bukan dengan sengaja . Sebab benda dah depan mata kot and benda tuh terbukak and i terbaca sikit . Im sorry wey tak disengajakan . Maaf . I know its your privacy me too ! But yeah  , benda dah ada depan mata . Macam kucing , ikan dah ada depan mata nak tinggal macam tuh je ke ? Takkan . Atleast dia mesti jilat sikit . kan ? Just assume macam tuh jelah wey . So dalam pengajaran nie dan utk diri i sendiri . Its like . Please do keep safely our private stuff . Jnagan berselerakkan . Dan jangan belajar sikap TIDAK AMANAH ! " Ouh lynda awak sangat tak AMANAH! " Im sorryyyyyyyyyyyyyyy sangat . :( 


What we are today is result of our own past action , 
Whatever we wish to be in future depends on our present action,
Decide how you have to act now.
We are responsible for what we are, whatever we wish ourselves to be . 
We have the power to make ourselves . 

Wednesday, August 17, 2011

THE LOVE THING I JUST CANT DO IT . IM SORRY .

SELASA .

Hey guys ! today was so excited day ! I got money from someone and thanks alot thanks thanks thanks . And i was like so excited . But dude, please understand that i will never love you not now not tomorrow . Only god know when . Im sorry . You are my friends . My adopted daddy somehow . That is why  i cant take you as my lover or what . Im so sorry . I know one day you gonna read this . You are too kind . Not like other person that only want to take advandtage while they dont realize. Im the one who will take advantage from them . Humm, pass is pass right ? :) And for you I hope you understand . And i know you know now i got someone . But hell im sorry . I cant take you more than a friends .Or atleast my " adopted father " . Im so sorry dude . Humm  . But still anyhow you a good man again . Helping me while im in middle of stuck in the problem all again . Humm
And today , after all of this . Im goin to saloon ! And of course i got her to accompany me . Thanks GF KYA ! you know wh you are right ? I just cant write down in here . TOO MANY STALKER LIKE MOTHAFUCKER . LOL . Yes . I hate stalker ! -.- So i went  to hair saloon and get my hair done ! Yeahh ! now rambut i guna jariii je boley . So so so so cool ! haha . Tapi like shit macam pelik je cause first day kan so rambut jadi macam kurus kurus . hahah s tunggu jelah until 2 3 hari then baru boley show to all the people . ahha :D.But yesss  i lega sangat atleast rambut tak kembang macam apa je . The price quite okay lah . Tak mahal tak murah . -.-' But still nak shopping lagi lagi lagi !! Mom next you gonna pay for it okay . haha :D Pleaseeeeeeeee, beggin to death i need to go to freakin shopping . I know you will mommy ? hahaha . After 4hours ive been sitting at the freaking chair and kepala i diorang buat macam apa je . OUH MY GOD .sangat sakit okay .So lepas tuh I dengan KYA GF went towidow shopping and i go to one GooGoo boputique at 1avenue Penang and all the stuff like so freaking cute ! OMG OMG omg omg ! i was like kalau ada seribu pun boley abih shopping dekat situ je . HAHA . And barrang barang dia was standard prize or mahal sikitlah . But for one cute boutique like that should be lah kan ? :) Then i was starving like hell so pegila melantak at Starbucks and again kalau dah dengan perempuan nie memang mulut banyaklah kan ? HAHA So bila borak dengan perempuan nie  . Always dia akan keluar yang sendiri menyakitkan hati dia . haha .Okay . ANd for you guys and for my self like . We always can forgive someone but not too easy for forget what they did to us isnt ? But jangan kita cuba nak ungkit nak nak orang yang sayangg . Sebab kadang kadang benda tuh boleh merosakkan hubungan kita unless memang kita nak hubungan tuh rosak . So bukan nak kata lahkan , I sendiri me, myself sendiri pun ada habit buruk ni jugak always nak mengunkit . Kadang kadang cuba control supaya boley diamkan sikit perangai mengunkit nie. But tulah dah jadi habitat dalam diri sendiri . Susah nak buang .But atleast we try not always be lah kan ? Heee. Lepas berborak and i met AMERR ! My old friends before . haha . I dengan amer nie dah macam apa je. Dengan amer i macam tak kesah langsung ! Sangat tak kesah langung dengan dia . Means tada perasaan malu malu . HAHA and i boley bergurau dengan dia macam kawan kawan gegurl i yang lain . :) ANd i pun dah kenal lama kot lebey kurang 5tahun jugak dengan amer tuh . :) SO far he is a good friend of my . Hee . Hee and and malam kitorang pegi supper and ofcourse all with my gulfie's :)  And i got funny stories here . for me its so damn freaking funny lah kot . For you guys i tak tahu lah . haha
Situasi di REstoran Tom Yam **Lupa nama restoran tuh .
Pemuda waitress yang kurang kacak :  Yea, nak makan apa ?
Fenz : Bagi i nasi putih 5 .
Kya : Fisball sambal 1
Fenz : Air laici satu
Pemuda waitress yang kurang kacak : Okay , lagi .
Fenz : Kejap , air COKE ada ?
Pemuda waitress yang kurang kacak : Aikoq ada .**dengan muka selamber dia , dia jawap ini . haha this is what we heard lah . HAHA
Fenz : Haa ? Air coke ada ?
**And kami semua start blur .
Pemuda waitress yang kurang kacak : Haa ? Air coke ? Ouh saya ingat Sup EKOQ . * KAKKAKA

*That time laki nie macam senyum pun tak ikhlas and cara muka dia semua was like so funny ! hahah . and i cant stop laughing like hell ! OMG ! jauh benar coke dengan sup ekoq . hahahahahah Kelakar sumpah kelakar dengan cara dia cakap cara dia amik order konon macho lah bila dtg amik order di meja 5gadis kan ? Can you guys just imagine how ! HAHAHHAA Sangat tak cool and sangat menjadi bahan gelak okay . hahahaha .And everyone of us macam wonder lah why dia sebut soup ekoq padahal jauh beza kot soup ekoq dengan air coke . hahah :D So the end sampai abis makan pun , I still had big laugh sampai berair mata and i make that noise again ! I pelik sikit bila gelak i akan ada satu bunyi ! hahahaha sangat funny and anoyying . hahaha :D
Bunyi apa ? one day korang lepak dengan i korang tau lah bunyi apa . But now tak nak bagitau . uwerk ! :D
So this is my story ! HAHA ." Boringgggggggggggggg . boo ! " So what ? Ada i kesah ? Tak nak baca sudah balik balik kena ludah **with the annoying face ! LOL :D
Thanks guys ! :)







Tuesday, August 16, 2011

cinta jangan curang . saya sayangkan awak . sumpah tak main main .





















































ILOVEYOU-BEN ZAIDAN-

Perasaan .

Dah lama tak terasa
Nervous bila bicara
Rindu bila tak bersua
Jangan dirisau
Jarak kita cuma negeri berjiran
Utara tapi bila bicara Selatan
Pelikkan
Cinta kadang kadang semua menjadi pelik













































Dan yang pasti pelukan ciuman manja menjadi keinginan
Bukan nafsu tapi sekadar merindu . :D ** OUH MAI GAD ! :D

Monday, August 15, 2011

:)

Why you have to be the one
The one i thought i knew you but i dont
And no ones make the thing
Until i make a move
To gave you a love that i thought i need
Never please of me
When you know you cant always be
Cause im get too baby and i will ask for many more
Ouh ouhh you know i love yaa .
Everytime i made a move
Everytime i kiss your lips
Everytime im hugging you
Ouh baby here is the thing 
Dont let me spoil too much
Cause im get bitchy day by day
Baby i just want you to know
I wont never rather to see you with a long face
Cause there is love still :)

Nahh :D

Still remember when the time 
I walked alone near the park 
I meeting you 
You gave a big hugging and kisses 
Still remember when the time i told yaa i miss ya 
You kiss me on my head 
And im happy till death 
You gave me a big huggs and kisses 
And you proud of me as your girlfiriend 
Ouh baby dont worry a thing
Ill be yours like forever 
Nothing to worry 
Cause you know you were mine 
And i will always love yaa .

I had a really perfect dream . :)

Hey guys . Im just wonder what if the dream of you come true . And nothing you wanted unless the bless of your family . This is not about my passion with who i need or with i want to be with . But this is my love life. I need a guys like those because the reason like this .What its really is ? The dream last night is exactly like what ive been dream on .Like my life dream ." IMPIAN SAYA." I always wanted to met someone like what i want to and i want to get married with the one i met there . Maybe you guys wonder why i have too ,isnt ? " Tak takut ke kalau he's not the one ? " Like i told yaa, this is my dream and i really need to get what i dream on :) Okay so what is my dream ? Who is the guys on my dream ? So why i really need that guys ?
Saya ada impian teringin sangat nak jumpa seseorang lelaki yang istimewa dan hadir dalam hidup saya dalam masa yang pendek dan jatuh cinta pada pandangan pertama . Dan biarlah yang menjadi saksi perkenalan kami adalah sebuah pulau yang cantik dan punya lautan yang biru . Okay ini over ! :D Kononnya badget nak buat macam dalam novel tuh . HAHA .Tapi seriously yes ! I nak jumpa one guy di sebuah pulau . Macam redangke  , Langkawi ke , mana mana ke even Pulau Pinang pun i nak ! But only when im in vacation at beach :) The guys dalam dream i , which is , Smart , badan sasa bukan ketul ketul sangat but atleast nampak dia workoutmeans dia always ke gym . Heee.Tinggi ,kulit cerah , kerja yang bagus . Ada future lah utk hidup i di masa depan . Tapi kebanyakkan orang cakap apa yang kita inginkan bukan semua kita akan dapat kan ? Hummm , i guess ada yang betul . But here is the thing , I mimpi semalam . And mimpi tuh macam mana yang selama ni i impikan . The guys with what i always want too and dalam mimpi tuh guys tu diam je .He only can smile on me . Sweet and lovely . His face like full or love. By the way in that dream . he wearing green collar t , jeans . I dont know he just look pefect to  me . I wish my dream come true . Insyallah  . :)


p/s : Sayang kuh BEN ZAIDAN . This is just a dream so sayang jangan marah . I still love you :)

Enjoy this guys. This man . Im addict to him . He just good in instrument . Damn ! Im in love again ! HAHA
**sayang sorry :D .

This is LOVE.

Guys , so sorry if today my post its all about love ! Yes , im not so in love but its all about love .So complicated and ive tell you guys 2post earlier right now the last one :) Tayah nak enjoy sangat nak baca sebab semua meleleh je . Bosan kan blog i ? haha But who care this is the only way i can express my feeling :) So just follow me , or unfollow me easier right? Actually again this is about my ex . Shah . My last 2year plus ex boyfriend . :)
I dont know why . But suddenly i am realized something . What just happen between me an dhim couple past ago like two type . STUPID AND LOVE . 
Apa yang bodoh actually is when dia terlalu jujur dalam semua dan i pun ikhlas jujur percayakan semua . Tapi sebaliknya i bodoh sebab ini mainan dia . Lagi bodoh bila dia jujur dalam semua , Contoh dia keluar dengan perempuan dan dia tak menipu . Dia jujur dia keluar dengan perempuan . Dan i redha kan je . Bodohkan? Even when i gave him morning call girl lain yang angkat and dia jujur jugak dengan i , " She is one night stand nothing much than you honey, you are my future wife . Im just too lonely . " Bodohkan i ? Selama 2tahun in one month i only can smile like 20days and others full of tears bodohkan ? And i stay still until 2years plus . And bodohkan bila cerita macam nie semua . Tapi ini pengajaran bagi i dan bagi utk korang semua . Listen to this pulak . Apa yang i panggil cinta sebab , Dia jujur dengan dia masih mengaku salah dia walau apa pun sampai merayu rayu utk i maafkan dia . Kalau bukan cinta kenapa dia buat , dan korang mesti tanya kan ? " Kalau dia cintakan awak kenapa dia buat semua tuh ? " nak tahu sebab dia ? Sebab i yang redha kan je , Sebab hubungan kami jauh sangat . I di penang dia di melaka . I rela lepaskan dia . Tapi dia tak nak . Jadi i rela biar dia hilangkan rasa sunyi tapi dengan niat cinta dia masih utk i . Bodohkan ? Tapi pada masa yang sama . Inilah yang i panggil cinta sebab kerana cinta baru kita boley buat macam ini . Tak ramai yang sanggupkan ? I masih boleh berkawan dengan perempuan satu bilik dengan dia sebab apa , sebab i nak perempuan jaga shah dan i nak pergi . Tapi shah halang . Dan i masih bagi shah peluang . Dan ini cinta sebab masih setia walaupun dah terluka sangat dalam .Dan tak i nafikan jugak sebab terlalukan cintakan shah dan shah tak abaikan i ,Makan minum pakai semua dia jaga  . Cukup . I still remember when my ex scandal mintak hutang dia like banyaklah kan , around 2k kot . Shah sanggup bayar sebab apa . Sebab cinta . Kalau tak mana dia nak bayar . Dan dia akan biarkan i je . Yea ada yang dia berkorban utk i dan ada yang i berkorban utk dia  . Dan ada sebab kenapa  i tinggalkan dia lepas semua yang i harungi dengan dia . Kerana cinta perlukan perngorbanan dan i berkorban utk biarkan dia bahagia dengan orang lain . Sebab dengan i takkan ada utk dia macam mana dia nak i ada . Inilah long distance . Sakit sangat  . Tuhan je tahu apa yang irasa apa yang i dapat . Dia marah i . berbulan dia cari i , I menangis setiap harii . Sebab tak sanggup tengok dia macam tuh . Tapi demi kebahagiaan dia . I redha . I buat . Dan yang pasti . sekarang dia masih single . Humm , entah mungkin dia ingat atau tak dengan cinta dari i . Wallahuallam .:) Dan inikah cinta kalau dua hati tak serasi? Ada hati yang terluka ? Dan atlast kita dilupakan ? humm . Takdir penentu segalanya . Ada sebab kenapa kadang kadang kita jadi bodoh dalam bercinta . Cinta tu kan buta . Buat kita buta tak nampak mana mana . Yang kita nampak kehidupan kita dengan dia . Dan bila kita nampak satu haluan je . Hati kita akan selalu sakit . Menangis lagi lah jangan dicakap sebab hari hari airmata takkan malas nak basahkan pipi kita . Jangan jadi buta macam saya sebab akhirnya yang kita cari adalah orang sekeliling . Akhirnya bila kita terluka . Kawan kawan dan keluarga yang kita cari . Jangan bercinta utk diri sendiri dan dia . Tapi bercinta utk kehidupan hari ini dan masa depan . Insyallah cinta tuh akan kekal atau serasi selalu . Insyallah . I bukan lah orang yang baik dan beriman cukup semua . Tak . Ada kurang nya diri i . " siapa i nak bercakap macam ini ?" Ini adalah pengalaman sendiri utk saya share dengan awak semua . Jangan bercinta utk bodohkan diri sendiri . Kerana akhirnya kita yang merana . Sebab cinta perlukan perngorbanan . Tapi bukan dengan cara yang macam ini . FYI, I redha semua . And ini i cerita bukan nak buruk- burukkan sesapa tapi sebab nak kongsi apa yang irasa . Sesungguhnya .pengalaman pengajaran paling bermakna dalam hidup .

~sekian~

.

Finally .

Hey there , Like seriously i never love MONDAY ! But there is something today . And YES !New post about new partner . Yes ! I completely will tell the whole world . That i had someone really special make me feel special .Actually i use to date with him before.But not too long . Then we break up cause im in love with other man .Jahatkan ? But dia tahu perasaan i masa tuh . Like percaya atau tak this man . Tunggu i . And He admit until now . He still love me . What more do I need ? This is not about love . But  this is future . I tak nak lah lagi kejar cinta yang tak mungkin i dapat . Jadi i relakan amik risiko utk terima orang yang sayangkan i lebih dari i sendiri sayangkan dia . But i will try. And im the one who respect the relation and ofcourse i akan pertahan selagi yang mampu . The reason why i cakap dia baik , maybe one sebab i dah penah buat dia kecewa a bit so then i rasa bersalah .And sikit pun dia tak pernah nak maki hamun i like other guys . He so different not like other guys . And finally tonight dia admit semua so do i . And we buat keputusan utk stay together . Nak tahu kenapa i terima dia ? Sebab satu , dia tak tinggi suara dengan i , Dia tak pernah nak cakap kasar , Dia follow i je, And alhamdulillah dia honest all the time for now. And before masa i kenal dia . Humm . Secara honest bie, i cant trust you like truust you like no ones does . NO ! I DONT TRUST YOU LIKE 101% . Yes , dia boyfie saya but saya tak percaya dia sangat sebab tak nak benda yang sama jadi lagi for now . IM yours and you were mine . And i love you and thanks we on the great date 15th day of puasa . 15082011 . Alhamdulillah sayang . For the rest of you guys , Doakan lah i dengan dia . :) I will try harder to be the one for him , family and friends . Ouh lupa ., for those guys and babe , sorry . You guys too late . :) Love you all :)
Mr, Ben Zaidan , ILY :)
p/s : He's not like Prince Charming but atleast He always there when i need him . ILOVEYOU :)

Kenapa ?

Kenapa ? Bukan sekali tapi dah banyak kali actually benda nie semua jadi . Tapi persoalan nya kenapa . Kenapa yang BENAR dan PALSU manusia , hamba ALLAH macam kita ini lebih suka memilih yang palsu sebagai jalan hidup kita . Bukan semua tapi setengah daripada kita . Jangan menafikan . Kalau benda nie memang wujud . Kenapa orang selalu pilih jalan yang salah sedangkan dah terbentang jalan di depan mata . Allahhualamm , benda macam ini , i tak boley cakap . Kadang kadang kita tersilap langkah jugak . Salah satu contoh :


Cinta Palsu dan Cinta Yang Betul
- Kenapa ramai yang tersilap langkah dengan memilih cinta palsu , mean orang yang tak setia tak jujur tak hormat kita .Kenapa kebanyakkan daripada kita lebih suka hubungan yang macam tuh? Sedangkan dia tahu semua tu sakit kalau kita teruskan ? Kenapa hamba Allah macam kita lebih suka berduka dari suka ? Awak semua ada jawapan? Takkan ada dah tak kan pernah ada . Sebab ini semua ketentuan Allah. Tapi bila dah ditentukan , dan Allah pun takkan suka tengok kita sakit selalu . Ujian Allah adil ,dan DIA pun takkan sanggup tengok awak sakit selalu , dankadang kadang dia bukakkan mata kita utk tengok yang baik dan buruk . Tapi kadang mata dah lali . Kerana cinta lah konon . Tapi cinta ke ? kalau kita selalu sakit ? Cinta ke kalau hanya yang dia nampak pada kita duit , bentuk tubuh badan kita , kerana rupa dan bukan kerana hati ? Cinta ke kalau macam tuh ? Cinta ke kalau  sebelah pihak tak mampu rasa bahagia ? Cinta ke kalau dalam hati dia ada orang lain ? Jangan terperdaya dengan cinta macam ini . Sebab saya dah banyak kali kena awak . Dan selalu nya saya kehilangan cinta yang betul .Seorang yang sanggup ada dengan kita susah dan senang . Seorang yang sanggup terima apa saja yang kita dekat dia . Orang yang sanggup kalah dengan kita utk tengok kita ketawa. Orang yang terima kita seadanya . Orang yang terima kita luar dan dalam . Orang yang tak kesah latar belakang keluarga . Orang yang sanggup buat apa saja demi kita . Orang yang jujur kita . Orang yang tak pernah mengalah utk mendapatkan kita .Tapi ada kita nampak ? Tak  . Sebab apa ? Sebab mata kita terus menjadi rabun utk kenal mana satu cinta . Mana satu kepalsuan .
 Awak, tolong jangan jadi seorang yang terima semua kepalsuan . Jangan jadi orang yang rabun utk semua ini . Jangan jadi orang yang hanya tahu kepentingan diri sendiri .Kita hidup sudah diciptakan utk berpasangan . Cuma pasangan yang mana kita utk hidup bersama . Adalah cara kita sendiri menilai seseorang . Cinta adalah bila seseorang sanggup terima kita seadanya dan ada dengan kita setiap masa kita perlukan dia . Tapi bukan senang kan kita nak cari ? Jangan terlalu mencari . Bila kita terlalu mencari kita lupa mana satu keinginan dan kehendak kita . Saya tahu awak awak semua bijak . Awak awak semua pandai memilih . Jangan menilai luaran seseorang . Kerana tak Cinta yang Betul tak pernah diciptakan utk seseorang yang hanya pandai menilai sebelum mengenal  . Terima Kasih.

Friday, August 12, 2011

B O R I N G






























1. What bill do you hate paying the most?
Broadband Celcom, cause their service sucks.

2. Where's the best place to eat a romantic dinner?

Absolutely beach candle light dinner near at Batu Ferringhi

3. Last time you puked from drinking? Err, im not remember .

4. Have you ever gotten drunk and danced on a bar?
Danced like freak and kissing with stranger, YES IM DRUNK .

5. Name of your first grade teacher?
Puan Mariam .She like a hungerd tiger :D
6. What are you doing right now?
Online,blogging ;D

7. What did you want to be when you were growing up? Bussineswoman , Insyallah :)

8. How many colleges did you attend?
1
9. Why did you get the shirt that you have on right now? My mom ! She bought it for me :)

10. If you could move anywhere and take someone with you where would you go?
Holliday, anywhere but only me and my mom :)

11. First thought when the alarm went off this morning?
Urgh ~ why you wake me so early !
12. Last thought before going to sleep last night? I have to wake up early cause i got two lil devil that i had to handle .

13. Favorite style of underwear?
Cute one,

14. Favorite style of underwear for the opposite sex?
sexy panties

--------------------------------------------------

1. What is your opinion on sex without emotional commitment?
Not a  pleasure at all .
2. Do you bite your nails?
Alots .
 
3. Are you a jealous person?
Im not good to act cool, yes , imma jelous person .

4. Are you allergic to anything?
Like fake thing  .

5. What books, if any, have made you cry? A novel Love story ofourse .

6. Does it get annoying when somebody says they'll call you, but doesn't? Well, maybe there is a reason why . Why wont we spent like 5minutes to hear what the reason is .

7. What is your favorite simple ice-cream flavor? Rainbow from Paddle Pop

8. Whose car were you in last...? MOM CAR

9. What would you rather be doing right now?
Go to the beach having some drinks smoke . :)

10. What song lyrics, if any, are stuck in your head at the moment?
Tonight - Enrique

11. What will you dress up as for Halloween?
Amy wine House

12. What is your favorite TV show?
Keeping Up with Kardashian .

13. Do you get along better with the same or opposite sex?
Both but more of opposite sex.
14. Can others make you cry easily?
YES! I'm a sensitive person.

15. Who was the last person to piss you off?
My sister .

16. Are you picky about spelling and grammar? Sometimes

17. Do you pay attention to calories on the back of packages?
Never, IM FAT .

18. If you could be any type of fruit, what would you be? MANGO

19. How many hours of sleep do you need to function?
4 to 5 hours.

20. When was the last time you slept on the floor?
I can't remember.

21. Have you ever been attracted to someone, but not physically?
Alots .

22. What are some things that are needed in a relationship? Trust Honest Loyal :)

23. Do you like traveling? Like much much  !
24. Would you ever date someone covered in tattoos?
I will . But not as husband.

25. Do you believe the guy should pay on the first date?
Definitely.
26. Are you currently wanting any piercings or tattoos?
NOPE

27. Which do you make: dreams or plans Dream make me good in plans :)
28. Can you speak any languages other than English?
Bahasa Malaysia, Mandarin, Hokkien, Cantonese
  29. What is your favorite salad dressing?
Thousand island, typical.
30. What movies do you know every line to?
P.Ramlee's movies.

31. Has anyone told you a secret this week?
No

32. Have you told someone else that secret?
No

33. Would you rather take the picture or be in it?
depends on occasion
 
34. Do you wear flip-flops? 6times a week

35. If you could eat one food for the rest of your life, what would it be? Pizza

36. What's the sweetest thing someone has done for you?
Blue roses on valentines like couple past year ago :)

Thursday, August 11, 2011

She always act like this . :)

Well , you know this girl . I've post about her before  . Yes, i dah lama admired at her since 2009 i think. HAHA Lama gila kan . So start tahun ni baru kitorang close . Humm , so agak complicated lah . I can see that shania memang try so hard nak close and dia pun pernah cakap yang dia tak suka actually nak tercari cari but dengan i dia buat . So dia kata i seolah olah tak appriciate . Bukan i cuba tak nak appriciatte tapi  shania . Im not deserved you , You ingat senang ke i nak jauhkan diri dari you . Like im falling for you okay . Humm , i tak tahu kenapa i tak boley nak straight to the point with you . Mybe you the one yang suka gigit orang . LOL . Tehee ~
I like you . and i will always be :)
Shania , IMISSYOU :) How i wished the moment in da club will happen again :)

Such a annoying person

Hello guys ! Before apa apa let me start this entry with this some of my screen picture , you guys can DOUBLE CLICK  it if wanna see our conversation . OUH MAI GAD ~ !




Okay ! Firts of all nak tahu tak betapa i amik masa hal and hour nak belajar print screen . Sesungguhnya i tak lah pandai it sangat . I pandai lah nak print but nak save and everything semua ni macam susah . HAHA . So then i tanya sorang sorang kot . Lucky then i dapat jugak print . teheee :) CONGRATS LYNDA .
Okay now let we start actually i ada di-ADD kan dalam satu group nie . So i just join it . Quite fun boley buat banyak kawan . :) Ada yang ley guna and ada yang tak leh guna . One of it like mamat annoying nie lah . Urgh . yeah , i punya post sort of jiwang . but for god sake tak da niat pun nak attract attention sesiapa . LOL . Gila tau bro nie . Eee, tapi alhamdulillah i still boley sabar and tak buat hal yang bukan bukan . Means maki dia ke apa . Eeeeuw ! Mula mula macam tak nak lawan cakap dengan dia dah but then he getting annoying . eeuw ! geramm gila . Alhamdulilah sifat penyabar i still ada . Ramai yang hentam dia and ramai jugak yang dia hentam .Cara dia cakap annoying gila macam mana lah masih ada manusia perangai buruk gila macam dia . Eeee . Apa motif dia pun tak tau buat perangai macam tuh . Kalau dah tak suka kenapa masih perlu ada dalam list tuh kan ? eeee Like seriously blahh je lahkalau da tak suka . Ini tidak ada je lagi tak tahu ke nak KICK OUT diri sendiri . Pada awak , EMY . Manusia ni tak perfect ada silap ada salah . Ada kurang ada lebih . Tapi kalau perangai hanya utk menjatuhkan orang awak , awak rasa di masa depan dia senang ke hidup kalau hidup macam tuh ? Awak cakap experience is the best teacher , awak rasa experience yang awak dapat malam tadi tuh cukup baik ke utk awak jadi yang baik di masa depan . First of all lahkan , before awak interupt macam tuh , I ada check you punya pagi like okay boley tahan . But then bila you buat perangai serupa mak ayah tak pernah nak ajar adab Like who the hell you think you are ? Subhanallah , i tak da niat nak cakap semua ni . Tapi please lah , you muka ada . and i rasa perangai you pun bukan exactly macam tuh tapii kenapa you have to act like the one . Eeee, saya tak kesah sangat apa yang awak cakap kat saya ke apa sebab the thing you tak tahu cerita sebenar . But please jaga adab awak bila bercakap . Okay bila i kata " insyallah " you kata jangan bercakap insyallah dengan you . Then you rasa bila before you dah bercakap kasar macam tuh you rasa mampu lagi tak orang nak cakap elok elok dengan you ? NO , i rasa tak ada orang boley cakap elok dengan you okay . You kata i desperado , I bukan nak promote diri i , I just wanna share something with all of them . Eee, sungguh pelik you nie . Humm . I think enough here lah kot . Korang bacalah conversation tuh korang boley tahu . I tak nak cakap pape lagi . Kang dah nak Puasa utk hari ke 11 . So better stop dari nak kutuk sesapa . Astagfirullahalazimmmmmmmm ! SO pada this guys, im feel sorry to you . ! Okay , chill guys . Byeeee ! ;p


Tuesday, August 9, 2011

I dont have a BOYFRIENDS but I have a DIAMOND RING :)

Well, i got new diamond ring ! 
Well, because that i dont have any camera . 
So ill upload soon or later the picture of my ring. Thanks <3
Thanks for the ring .
Love you like ever !

Hey Soul Sister ♥

THIS IS WHAT BESTFRIENDS DO .

AND THIS IS WHAT IM HOPING FROM YOU :)

Hey Soul Sister
Okay over tak this caption for you honey? 
teeheee ~
Actually like honestly
I dah lama nak post something about you . 
So then now when you askin me for my blog 
I think i supposed to put something 
To appriciatte you honey . 
Sali Salbiah @ Sally Umar 
Well i think i dah biasa call you as Sally Umar . 
And honey your name is like one in thousand . 
Peduli apa orang kata janji you ada nama yang sedap . 
Babe , do you remember the first time we knew each other .
Not like other people . 
Well, first of all. 
Thanks too FACEBOOK
Cause i found you in facebook . 
Like seriously i thought you were friend of mine . 
The one yang i pernah lepak once only kot . 
So then suddenly i saw your post at my friends post . 
So like Zazzzzzzzz ~ im adding you up . :) 
After few's day you approve me honey  
Do you still remember this picture syg ? 
             Yes! this picture is the one when the time im adding you up , hon . 
Well, looking up at our friendship begin on March30  
Thanks too Facebook again .
For someone pelupa macam i alhamdulilah still ada date to remind us isnt ? 
So diam tak diam its like almost 4month already we knew right . 
But too bad that day tak sempat nak jumpa . 
I sangat lah dissapointed sangat sayang . 
But guess what . 
I will make it up after EID .
Okay . 
Can you describes me babe ? 
Nope , i dont think so . Im so complicated . 
But you babe , you like so easily to talk with . 
To understand and tak lupa to easily to fall in     
What more ? Well babe ,you such a caring person . 
Like seriously masa i add you i tak pernah sangka yang kita akan jadi so close 
I though you sombong 
Well like people say DONT EVER JUDGE A BOOK BY ITS COVER isnt ?
So i guess im wrong .
You such a sweet hotties girl babe.
And yeah ILOVEYOU babe . 
As my good friends of mine .
Cara you lain dari perangai you . 
So different . And i almost love everything about you Sally     
   See this girl ? 
Tell me what you love about this girl ? 
Absolutely her smile  
And why is that ?
Sally honey , you nak tau tak kadang kadang bila i ada masalah 
I kusut sangat . Tapi bila terpandang you . Your picture 
Is like something new has enter in myself . 
Honey , you are such a caring person . 
Loving person . 
Weak person sometimes .
You tak kuat and tak cukup ego , urgh -.-'
That is why yo easy to be loved . teehee . Im just joke.
And i dont know why bila dengan you 
I feel so different . . means
I cant even yelled at you, like seriously i cant . 
And i think if i guna perkataan kasar like " kau aku " and it will like hurt me so badly .
Cause im scare you hurt if i say something harsh .
Sebab awak terlalu sweet . 
Macam mana kita nak bergaduh manja ey ? LOL 
HAHA , like seriously, jum tomoii sesama baru besh . LOL 
Im just kidding .
Please jangan comment disini pula and cuba nak cakap benda yang sama dekat i .
This one for you .
And Uzey lucky to have you sayang . 
And you are the luckiest person cause he love you too like you do . 
And please Uzey take a good care of her . :) 
Well i tumpang happy for you . 
And i will keep wishing for your happiness .
Amin.
Better dari that old guy . Even he look cute too . but rawr . ;p
 Sally , promised me one thing we will stay as BESTFRIEND like forever?
And let we share everything doesnt care either its hurt , happier , tears , everything . 
Lets we share together . 
Let we spend all the joy together as Bestfriend .
Really distance make us apart .
But not with the conecttion that we have .
Im not feeling good when i knew someone so good or so sweet like you .
But im feeling appriciatte for someone like you .
Ouh one more thing , nak tahu tak satu rahsia?
Cerita i bukan banyak yang happy banyak yang kurang happy and sememangnya tak happy kot 
And i felt like i wanna share everything .
But i cant stand to tell you what ive been thru and make you feels down 
Its more hurt when someone close to me feeling sad .
That is why i jarang nak share dengan you .
Cause to look at someone close to me feels down 
Plus because of us 
Nothing more hurt me than that . 
So i better not telling anyone . :)
Sally Honey , always remember me even this distance stop us . 
Okay . 
You are my good friends . 
And im feels so close and really connected with you .
Like sibling ♥
Okay tell me if im get too over than limit . 
But this is how i felt .
Last but not least ,
Sorry if this post make you uncomfortable or what . 
But this i just want you to know what i really felt . 
I hope you smiling now . 
And thanks again and i appriciatte alot you as my Bestfriends :)
iloveyou SALLY UMAR
 
 
p/s : Honey sorry i take your picture  . Sorry :|