Fellas :)

Saturday, August 20, 2011

Hati Perasaan Hormat .

Hye guys . My title today its just not a title its about real thing . Hati,Perasaan dan Hormat . Apa benda semua ni . Banyak sebab kenapa benda nie selalu jadi belenggu dalam hidup i as a human being . I dont need this for like real thing . I really dont need this no more . Weyh , wake up . Its been like 20years I asyik dengar benda yang sama . I asyik kena face benda yang sama . I asyik stuck dalam masalah yang sama . Guys , I penat . Swear to GOD by this time . I think YOU should open up your mind . And you guys too . I tak pernah nak publish citer ni . And now let me tell you guys . How sick im being in this shit like worth nothing . Let me tell you half of mine .


DAD.
" Abah , Boley tak untuk sekali adik mintak tolong dekat abah ? Boleh tak demi masa depan anak anak abah . Tolong ubah sikap abah . Yang hati kering tu . And please , im begging to death . Abah dengan mak  dah divorced since like i was 8month . And since that abah tak pernah ubah perangai . And until now . Adik dengar benda yang sama jugak. Kenapa ? Dendam abah dekat mak ke ? JANGAN . sebab semua berpunca dari abah . dan bukan mak . Kenapa abah nak berdendam lagi ? Kenapa abah nak buat perangai macam tuh yang dah lebih 20tahun abah buat mak dan adik macam ini . Abah adik bukan jenis nak amik port sangat pasal kakak kakak adik . Diorang dah besar , and adik tahu dia sangat lurus . Tapi kadang kadang dungu sampai tak tahu mana baik dan mana buruk . Dan abah tak perlu nak mengambil kesempatan dengan sikap anak anak abah yang slow macam kakak . Even i admit they both got good academic . Tapi abah sampai bila abah na menjarakkan hubungan kakak dan adik dan mak ? Sampai bila ? Sampai one day kami langsung tak ada chemistry utk stay together ? Sampai nanti satu masa masing masing tak bertegur ? Kenapa abah perlu jadi seorang yang kejam ? Sedangkan adi tahu masa adik rapat dengan abah . Abah seorang yang penyayang . Abah protect anak anak abah .Abah sedar tak kadang kadang bila abah buat macam ini , timbulkan perasaan macam macam dalam hati adik . Salah satu , " Kenapa adik ada seorang ayah yang macam abah ? " Adik redha abah jadi ayah adik . Dan kerana abah adik lahir dalam dunia ni . Dan kerana abah  adik kenal semua erti sakit yang abah ajar adik dari adik kecik . Kadang kadang adik pikir jugak . Abah nie tido lena ke bila malam ? Abah senang hati ke selalu ? Abah boleh happy ke kadang kadang . Abah 6tahun ita dah tak jumpa . Abah ingat adik senang hati ? adik tenang bila buat semua ni ? Kadang kadang adik rasa kehilangan and sedih . Tapi abah sedar tak semua punca dari abah . Puncanya dari abah . Adik tak kesah, kalau perempuan itu jadi peganti mak . Tapi percayalah adik kesah bila abah sikit tak ada perasaan tanggungjawab dekat adik . Abah tak ada belas kasihan utk kami adik beradik .And you now how ego i am to face you . So this is what  you return back on me ? Is this fair ? Okaylah fine cakap bukan sekarang abah buat perangai okay . Dari adik kecik lagi tapi kenapa abah tak pernah nak ubah sikit pun . Trust me abah . when you does , Someone will change it for you . But you didnt . Humm . Apa adik mintak cubalah abah bukak pintu hati abah utk masa depan adik dan kakak kakak . Abah ingat adik tak rindu ke nak pagi raya dengan kakak kakak semua . Abah ingat adik tak rindu ke bila raya nak salam ampun maaf dengan abah ? Abah ingat adik tak nak ke ? Tapi bila abah buat macam ni . Apa yang abah nak harapan dari adik ? Apa abah na harapan adik buat ? Adik rasa bersalah dengan mak dengan abah . Adik tengah tengah . Sedangkan kakak kakak hanya tunggul duduk dan ikut je . Adik nak buat apa ? Hati adik sakit sapa tahu abah ? Tolonglah abah, kalau abah dendam dengan mak sekali pun , demi anak anak abah tolonglah berubah sikit je tak banyak yang adik minta pun . takkan tak boley ? Demi anak anak abah , tolonglah berubah . Tolonglah kesiann kan anak anak abah . Ini je yang adik mintak kat abah. Tak ada lain yang adik mintak kat abah . Ini je yang adik nak . Terima Kasih abah yang dah lama hilang dalam hidup adik utk bertahun tahun ni . Terima Kasih . :) "

SISTER's.
" Kakak, Its been along time i think we stuck in the same problem . Not actually the same problem . But guess what you make it year after year . Kak , korang dah besar kot . Dah cukup matang dari adik . Kenapa korang tak boleh nak fikir lebih baik selain adik . Korang siap ada degree masing masing compare dengan adik . Tapi kenapa setiap kali adik yang kenap fikir semua . Sebab apa setiap kali ada yang kena lalui semua tekanan hidup . Dan akak masing masing buat bodoh buat tak tahu . Seolah tak ada hati yang sakit . Kenapa ?Adik tahu , Abah masih seorang abah . Buat akak dan buat adik sendiri . Tapi kenapa selalu sangat ? Sampai akak tak tahu mana baik mana buruk ? Syurga tuh ditelapak kaki ibu . Tapi kalau perangai akak yang membelakangi IBU sendiri apa semua nya ?Kak , for your information , YES . Adik sendiri yang give up dengan perangai abah . Adik sendiri yang jauhkan diri adik dari abah . Semua sebab perangai abah yang terlalu keterlaluan . Kakak maybe tak rasa apa yang adik rasa . Bertahun adik tak tegur tak jumpa abah .Kadang kadang adik menangis tau . Cuma adik ta pandai nak mula dari mana yang adik kecewa sangat dalam semua ini . Kadang kadang sampai kan adik salah kan diri adik dalam semua masalah yang pernah ada dalam life kita selama ini . Pernah ke akak fikir ? Tak ,akak tak fikir hari ini akak kena maki , Esok lusa akak buat balik . Esok lusa akak buat mak menangis . Esok lusa tekanan yang akak bagi kat mak . Adik terasa tekanan tuh . And adik buat abah bersebab . Bukan suka suka adik tak nak jumpa dan bertegur dengan abah secara suka hati adik . Bersebab . Tapi kenapa akak tak boley nak melawan sikit demi benda yang betul . Tolonglah kak, jangan jadi terlalu bodoh sampai kan kepala kita kena pijak . Akak faham tak ?Tolonglah bukak hati dan kepala otak akak, Jangan sampai nanti semua dah terlambat . Humm . "


Mom.

 "Mak, orang faham kenapa mak kadang kadang marah orang sebab orang buat buat tak nak amik tahu bila mak bukak cerita , dan orang marah mak utk lupakan semua tuh ,sebab anak anak mak sendiri dah besar dan ta tahu apa yang dia nak buat dan masih nak diam je . Mak pleaselah diorang dah besar . Diorang dah boleh fikir apa yang diorang nak . Orang bukan tak boley sampai kan pesan utk diorang tapi kadang kadang mak . Its getting too much bila diorang sikit pun tak heran tentang perasaan mak . Sedangkan ma bukan macam abah . Kalau mak perangai macam abah . Mybe there is excuse why they have to act like that . But not mak ! You're not . You totally different compare to them . Yeah , orang marah bila semua benda ni jadi . Sebab apa ? Sebab yang akan stcuk in the middle IM THE ONE . Not Them ! Bukan kakak . Sebab diorang hanya tahu . LET IT GO .and blah je . And tak tahu nak settle macam mana sedangkan yang nak tanggung beban akak .Akak yang orang nanti cop jahat sebab akak yang nak kena confront everything on . While them just seat there and be silence ! While i cant . Orang tak boleh bila tengok mak sakit hati faham ? That is why ornag cepat marah for those yang layan mak macam tuh . I know naluri seorang ibu tak kemana . Tapi dengan perangai seorang anak yang selalu membelakangi seorang ibu . Patutke ?? So please mom . All  i need for me to free for this thing . Mak 20tahun orang asyik disalahhkan dalam semua hal . Sedangkan orang tak tahu apa apa langsung . Patutke mak ? Pleaseeeeeeeee . Im begging to death . Please dont be such of that way . Hummm . I love you mom . And i love my sibling's too . :\

Okay , actually this post i nak luahkan  semua sebab i rasa dah cukup banyak I stuck and at one point i dont to who else i need to share my story . Im only good in writing . But bila bercakap all is gone . Humm . But dont make me mad . Things will be more worst . HUmm . For them . Please im begging to death .Open your guys mind . And let me be free . Pleaseeee . I dont want to stuck in same prob for like 10 more years . Please . :| 


p/s: I STILL LOVE MY FAMILY.

No comments:

Post a Comment