Fellas :)

Monday, August 15, 2011

This is LOVE.

Guys , so sorry if today my post its all about love ! Yes , im not so in love but its all about love .So complicated and ive tell you guys 2post earlier right now the last one :) Tayah nak enjoy sangat nak baca sebab semua meleleh je . Bosan kan blog i ? haha But who care this is the only way i can express my feeling :) So just follow me , or unfollow me easier right? Actually again this is about my ex . Shah . My last 2year plus ex boyfriend . :)
I dont know why . But suddenly i am realized something . What just happen between me an dhim couple past ago like two type . STUPID AND LOVE . 
Apa yang bodoh actually is when dia terlalu jujur dalam semua dan i pun ikhlas jujur percayakan semua . Tapi sebaliknya i bodoh sebab ini mainan dia . Lagi bodoh bila dia jujur dalam semua , Contoh dia keluar dengan perempuan dan dia tak menipu . Dia jujur dia keluar dengan perempuan . Dan i redha kan je . Bodohkan? Even when i gave him morning call girl lain yang angkat and dia jujur jugak dengan i , " She is one night stand nothing much than you honey, you are my future wife . Im just too lonely . " Bodohkan i ? Selama 2tahun in one month i only can smile like 20days and others full of tears bodohkan ? And i stay still until 2years plus . And bodohkan bila cerita macam nie semua . Tapi ini pengajaran bagi i dan bagi utk korang semua . Listen to this pulak . Apa yang i panggil cinta sebab , Dia jujur dengan dia masih mengaku salah dia walau apa pun sampai merayu rayu utk i maafkan dia . Kalau bukan cinta kenapa dia buat , dan korang mesti tanya kan ? " Kalau dia cintakan awak kenapa dia buat semua tuh ? " nak tahu sebab dia ? Sebab i yang redha kan je , Sebab hubungan kami jauh sangat . I di penang dia di melaka . I rela lepaskan dia . Tapi dia tak nak . Jadi i rela biar dia hilangkan rasa sunyi tapi dengan niat cinta dia masih utk i . Bodohkan ? Tapi pada masa yang sama . Inilah yang i panggil cinta sebab kerana cinta baru kita boley buat macam ini . Tak ramai yang sanggupkan ? I masih boleh berkawan dengan perempuan satu bilik dengan dia sebab apa , sebab i nak perempuan jaga shah dan i nak pergi . Tapi shah halang . Dan i masih bagi shah peluang . Dan ini cinta sebab masih setia walaupun dah terluka sangat dalam .Dan tak i nafikan jugak sebab terlalukan cintakan shah dan shah tak abaikan i ,Makan minum pakai semua dia jaga  . Cukup . I still remember when my ex scandal mintak hutang dia like banyaklah kan , around 2k kot . Shah sanggup bayar sebab apa . Sebab cinta . Kalau tak mana dia nak bayar . Dan dia akan biarkan i je . Yea ada yang dia berkorban utk i dan ada yang i berkorban utk dia  . Dan ada sebab kenapa  i tinggalkan dia lepas semua yang i harungi dengan dia . Kerana cinta perlukan perngorbanan dan i berkorban utk biarkan dia bahagia dengan orang lain . Sebab dengan i takkan ada utk dia macam mana dia nak i ada . Inilah long distance . Sakit sangat  . Tuhan je tahu apa yang irasa apa yang i dapat . Dia marah i . berbulan dia cari i , I menangis setiap harii . Sebab tak sanggup tengok dia macam tuh . Tapi demi kebahagiaan dia . I redha . I buat . Dan yang pasti . sekarang dia masih single . Humm , entah mungkin dia ingat atau tak dengan cinta dari i . Wallahuallam .:) Dan inikah cinta kalau dua hati tak serasi? Ada hati yang terluka ? Dan atlast kita dilupakan ? humm . Takdir penentu segalanya . Ada sebab kenapa kadang kadang kita jadi bodoh dalam bercinta . Cinta tu kan buta . Buat kita buta tak nampak mana mana . Yang kita nampak kehidupan kita dengan dia . Dan bila kita nampak satu haluan je . Hati kita akan selalu sakit . Menangis lagi lah jangan dicakap sebab hari hari airmata takkan malas nak basahkan pipi kita . Jangan jadi buta macam saya sebab akhirnya yang kita cari adalah orang sekeliling . Akhirnya bila kita terluka . Kawan kawan dan keluarga yang kita cari . Jangan bercinta utk diri sendiri dan dia . Tapi bercinta utk kehidupan hari ini dan masa depan . Insyallah cinta tuh akan kekal atau serasi selalu . Insyallah . I bukan lah orang yang baik dan beriman cukup semua . Tak . Ada kurang nya diri i . " siapa i nak bercakap macam ini ?" Ini adalah pengalaman sendiri utk saya share dengan awak semua . Jangan bercinta utk bodohkan diri sendiri . Kerana akhirnya kita yang merana . Sebab cinta perlukan perngorbanan . Tapi bukan dengan cara yang macam ini . FYI, I redha semua . And ini i cerita bukan nak buruk- burukkan sesapa tapi sebab nak kongsi apa yang irasa . Sesungguhnya .pengalaman pengajaran paling bermakna dalam hidup .

~sekian~

.

No comments:

Post a Comment