Fellas :)

Wednesday, September 21, 2011

Tears .

Im not a perfect daughter ever .
I know what im just say its not what im trying to say .
Its just not what i meants .
IM SORRY MOM.


My mom tetiba je mentioned pasal benda nie .
" Masih sakit lagi ?Ada sakit kat mana2 lagi ? dulu satu sekarang 2 kan ?Lynda please bahaya , Tahukan Cik Puan pun ada penyakit yang sama . Dia tak sakit tapi atlast sekarang apa pun dah tak ada . Pegilah cek, Mak tak nak nanti bukan hang yang jaga mak tapi mak yang jaga hang " 

Terasa kecik hati dengan apa yang mak cakap. Dan secara spontan benda ni yang keluar .
" Dah tak ada , tak sakit pun . Kalau dah ditakdirkan akak ada penyakit tuh, biarkanlah akak mati, akak taknak menyusahkan sesiapa lagi, taknak menyusahkan mak , tok , family sesiapa lagi . Biarlah akak mati .Hidup akak pun selama ni banyak menyusahkan semua orang ."

Muka mak berlain sangat . Marah. Itu yang pasti .
"Jangan menipu mak . Mak tahu still ada and sakitkan? Jangan cakap takbur lynda, hang bercakap dengan mak hang sendiri . Mak siapa nak tengok anak dia sakit .Mak just nak hang pegi check incase anything happen ,ATLEAST boley try to nak settle ."

Sambil mata bergenang airmata angkat lappy dan handphone masuk dalam bilik .
" mak ,akak cakap benda betul .Akak kan dah banyak menyusahkan mak . Maksud akak sekarang , kalau betul akak ada penyakit ni . Biar Tuhan amik nyawa akak . Biar akak mati dulu sebelum mak .Biar akak tak menyusahkan semua orang. Kalau sakit macam mana pun mak, akak yang tanggung . Akak yang rasa . " 

Aku tutup pintu , masuk bilik aku menangis .


Mak masih kat luar , aku masih dengar mak bebel lagi . 

Mak, maafkan akak apa yang akak dah terlepas cakap. 
Akak just taknak menyusahkan mak . 
Andai takdir tertulis akak ada sakit itu.
Akak taknak tengok mak menangis lama lama kerana akak.
Kalau betul sekalipun akak ada penyakit tuh.
Biarlah akak tahan sekarang 
Sampai satu hari nanti
Akak pejamkan mata dan bila buka mata
Akak ada dalam alam yang lain.
Maafkan akak kalau akak terkasar dengan mak.
Tapi DemiAllah niat akak lain. 
Akak taknak menyusahkan mak . Atau sesiapa . 
Ya ,memang benda ni sakit . Memang benda nie sakit sangat kadang kadang .
Tapi yang sakit tuh akak yang tanggung 
Akak yang rasa 
Pernah ke akak menangis depan mak , atau orang lain ?
2-10 
Akak jarang sebab akak tak nak orang yang akak sayang sakit macam mana apa yang akak rasa .
Hummmm.


Tuhan
Kalau aku memang ditakdirkan tak lagi layak dibumimu 
Biarkan lah aku pergi dengan tenang 
Dan jangan kau biarkan aku masih disini dalam keadaan yang serba hina andai 
Hanya menyusahkan orang yang aku sayang .
Kalau aku memang ditakdirkan tak lama lagi utk melihat dunia .
Aku redha setiap apa yang terjadi 
Aku redha apa yang aku lalui 
Tapi satu aku pohon buat mu ya Tuhan
Jangan kau susahkan orang yang aku cintai .

Dalam diam ada yang terluka
Dalam diam airmata jatuh kepipi
Dalam diam ada yang meronta 
Dalam diam aku menahan semua .

The best thing that you can do . :)

: Kalau ditakdirkan aku hanya mampu mencintai dan bukan dicintai, Aku redha .




No comments:

Post a Comment