Fellas :)

Monday, November 14, 2011

Once .

Dia datang sekali rembat semua .
Esok aku jadi kacau bilau
Aku tak tahu apa jadi kemudian hari 
Usaha semakin keras utk tiada yang mengeras di hari muka 
Kalau betul ada sesuatu 
Aku rela lari dari menjadi pembunuh .

Bukan alasan kalau semakin busy dengan apa yang awak buat .
Kasih sayang , ambil berat jangan dilupa 
Itu faktor utama dalam hubungan yang akan kekal 

Dia beri kata dua sulit utk aku beri jawapan 
Aku redha kau dengan yg lain
Aku biar aku yang sakit andai itu pilihan kau 

Kehidupan tak pernah selesai selagi nafas bertarung nyawa 
Kalau sekali jatuh tak bermakna selamanya 
Awak kena kuat .

Beri aku satu semangat utk terus hidup dalam tempoh yang aku sendiri tak tahu bila .

Sekian :)

Friday, November 4, 2011

Curang ?

Hey guys! Korang tahukan selalunya 89% dalam blog ini adalah kisah benar from my life . 
And i teringin nak bukak cerita ni memandangkan its happen . 
WELL , for  me  Definition pada yang curang actually banyak tau . 
Bukan semata mata curang utk nak seronok .
YES . Curang tuh satu perkataan yang sangat tak syiok okay !
Even i pon takkan suka if my boyfriends curang . 
Siapa suka kalau boyfriend kita curang ?
And i pun tak suka nak curang . 
But then i did . 
I curang tapi bersebab . I curang sebab at the same time im in love dengan orang lain .
I confious and hati i berat nak tinggalkan one of them 
I cant let him go  And i cant just leave him .
See, i bukan curang utk sakitkan hati sesiapa and i know benda nie one day one of us akan sakit 
And i know its me the one yang sakit sebab 
I bukan jenis yang boley tahan masalah banyak 
I will let it go 
Even i know benda tuh akan sakit 
The reason why i cant make desicion bukan i tamak 
Bukan sengaja 
Demi Allah , 
Dalam pada yang sama dua dua ada kelebihan dan kekurangan 
Tapi i tak sanggup nak buang salah satu 
sebab hati i terikat utk mereka berdua 
I cuba berdoa utk pilih cuma satu 
Tapi yg i nampak dua dua . 
James is my officially Boyfriend 
And H is my boyfriend to but not in public . 
See . different sangat antara dua orang nie . 

Maaf James honey , I love you . But i dont know . 
The different between james and H is ,
James more to futured he know how to handle the situation how to handle me .
he got a good future insyallah compare to H . 
But honestly IM IN LOVE MORE WITH H . 

Different about H is he just simplest man in the world and dia tak adalah apa sangat 
but i tatau hati i lebih pada dia sebab dia amik hati and jaga i lebih .
yes, i sayangkan H tapi I perlukan James .
Im inlove with both and i cant live both of them 
Am i look suck ? 
Yes I am . 
But atleast i try not to hurt one of them 
I try jaga hati diorang as long as i can .
I know you guys mesti ingat i tak baik.
But bukan i mintak semua ni 
Before pun i memang tak suka and tak akan curang 
But this i did cause at the same time it came . 

Sorry boo , ILOVEBOTHOFYOU!

Wednesday, November 2, 2011

Pray to Allah , Please this will stay long . Insyallah :)


Its 1.1.11 honey . 
Im taken by James :) 

Please , im tired of fake relation that wont last long . 
I love him cause i know he can love me more than i do .
I need him cause i know he can take care of me more than you guys can do . 
Im with him cause i know he need me and no one's else .

ILOVEYOU JAMES :)

Guys , pray for me maybe this is the last love that i can ever feel . 

Love , Lynda . 


Tuesday, November 1, 2011

but sometimes things don't work out as planned .

There is a lot of thing to compare with . 
And sometimes we dont even know how to compare and how to decide .

See ? orang takkan pernah puas dalam semua aspek . 
Korang pernah puas makan ?
Puas isap rokok ?
Puas shopping ?
Puas apa lagi yang korang tak puas ?
Even kutip pahala dan dosa pon korang takkan puas .
Even aku sendiri aku tak pernah puas . 
Banyak benda yang aku nak buat .
Banyak benda yang aku nak kena settle 
Tapi kalau ajal datang sebelum tu ?
Tapi kalau aku tak sempat bahagia sebelum ajal ?
Kalau aku dah lali tak mampu nak berdiri rambut gugur sana sini .
Baru ada yang datang ?
Boleh ke aku bahagia ?
DONT PRETEND TO LOVE ME . 
Please dont be .
Kalau aku ajal aku dekat sekali pon 
Jangan pura pura simpati 
Jangan pura pura sayangkan aku .
Aku tak ada apa apa .
Aku kosong . 
Semua nya tak ada 

Menyetankan diri semakin kerap ?
Dosa tu pahala mana sayang ?
Bila nak kikis dosa kutip pahala sayang 
Dah jauh dah ni dah jauh 
Bukak mata dan pintu hati jangan jadi orang buta mata akal dan fikiran please . 

Bila badan lenguh lenguh 
Bila otak tengah kusut 
Bila hati tak tahu mana hilang
Masalah yang sama aku tak mampu terima 
Maaf , kalau terlanjur kata . 
Tapi ada betul . 
Bukak mata dan hati 
Terima apa yang patut 
Terima Qada dan Qada'r 

Bila si kacak mulakan bicara dengan si comel 
Si comel gugup takut kata nya nak terima semua ni 
Si comel cari alasan berubah hati sedaya yang mungkin 
Untuk jauhkan diri pada si kacak .
Tapi si comel tak mampu 
Sebab hati terlalu rindukan dia 

Kau kelihatan suci dengan pakaian serba putih 
Kau tak sedar aku jatuh cinta saat itu
Dan sekarang perasaan aku sama 
Tapi sayang kau muda utk aku 
Muda utk jadi pasangan aku 
Tapi satu aku memang 
Sayangkan kau .

Apa guna pakai barang beribu 
Kalau servis tak boleh pakai 
Apa guna cakap merapu 
Kalau sikit tak masuk akai .

Aku bukan perantara 
Kau dan dia . 

Kalau aku sakit aku taknak kau sakit macam mana aku sakit 
Biar aku sakit aku tanggung sorang diri sampai aku mati sebab sakit 

Aku jujur sayangkan setiap orang yang aku ikhlas berkawan 
Tapi orang tak nampak kadang kadang sebab mata diorang bukan mata hati . 
Tapi kau kau kau kau dan kau BUTA HATI .

Duit bukan segalanya INGAT Tu 
Tapi segalanya perlukan duit INGAT 

Satu hari aku nak kawen 
Aku nak ada laki 
Aku nak ada anak 
Aku nak ada family 
Aku nak keluarga aku bahagia 
Tapi aku tak rasa yang ada jodoh utk aku . 



Maaf , aku penat ketawa berasap asap rokok aku isap . 
Aku cuba nak nangis tapi tak boleh . 
Sakit tapi aku tak tau sakit apa . 
Apa yang mendatang . 


Maafkan aku .

Sekian .