Fellas :)

Tuesday, November 1, 2011

but sometimes things don't work out as planned .

There is a lot of thing to compare with . 
And sometimes we dont even know how to compare and how to decide .

See ? orang takkan pernah puas dalam semua aspek . 
Korang pernah puas makan ?
Puas isap rokok ?
Puas shopping ?
Puas apa lagi yang korang tak puas ?
Even kutip pahala dan dosa pon korang takkan puas .
Even aku sendiri aku tak pernah puas . 
Banyak benda yang aku nak buat .
Banyak benda yang aku nak kena settle 
Tapi kalau ajal datang sebelum tu ?
Tapi kalau aku tak sempat bahagia sebelum ajal ?
Kalau aku dah lali tak mampu nak berdiri rambut gugur sana sini .
Baru ada yang datang ?
Boleh ke aku bahagia ?
DONT PRETEND TO LOVE ME . 
Please dont be .
Kalau aku ajal aku dekat sekali pon 
Jangan pura pura simpati 
Jangan pura pura sayangkan aku .
Aku tak ada apa apa .
Aku kosong . 
Semua nya tak ada 

Menyetankan diri semakin kerap ?
Dosa tu pahala mana sayang ?
Bila nak kikis dosa kutip pahala sayang 
Dah jauh dah ni dah jauh 
Bukak mata dan pintu hati jangan jadi orang buta mata akal dan fikiran please . 

Bila badan lenguh lenguh 
Bila otak tengah kusut 
Bila hati tak tahu mana hilang
Masalah yang sama aku tak mampu terima 
Maaf , kalau terlanjur kata . 
Tapi ada betul . 
Bukak mata dan hati 
Terima apa yang patut 
Terima Qada dan Qada'r 

Bila si kacak mulakan bicara dengan si comel 
Si comel gugup takut kata nya nak terima semua ni 
Si comel cari alasan berubah hati sedaya yang mungkin 
Untuk jauhkan diri pada si kacak .
Tapi si comel tak mampu 
Sebab hati terlalu rindukan dia 

Kau kelihatan suci dengan pakaian serba putih 
Kau tak sedar aku jatuh cinta saat itu
Dan sekarang perasaan aku sama 
Tapi sayang kau muda utk aku 
Muda utk jadi pasangan aku 
Tapi satu aku memang 
Sayangkan kau .

Apa guna pakai barang beribu 
Kalau servis tak boleh pakai 
Apa guna cakap merapu 
Kalau sikit tak masuk akai .

Aku bukan perantara 
Kau dan dia . 

Kalau aku sakit aku taknak kau sakit macam mana aku sakit 
Biar aku sakit aku tanggung sorang diri sampai aku mati sebab sakit 

Aku jujur sayangkan setiap orang yang aku ikhlas berkawan 
Tapi orang tak nampak kadang kadang sebab mata diorang bukan mata hati . 
Tapi kau kau kau kau dan kau BUTA HATI .

Duit bukan segalanya INGAT Tu 
Tapi segalanya perlukan duit INGAT 

Satu hari aku nak kawen 
Aku nak ada laki 
Aku nak ada anak 
Aku nak ada family 
Aku nak keluarga aku bahagia 
Tapi aku tak rasa yang ada jodoh utk aku . 



Maaf , aku penat ketawa berasap asap rokok aku isap . 
Aku cuba nak nangis tapi tak boleh . 
Sakit tapi aku tak tau sakit apa . 
Apa yang mendatang . 


Maafkan aku .

Sekian .

No comments:

Post a Comment